Foruma ne ola?

a4tech

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Artık sadece Gündem kategorisi için değil forumun çoğu kategorisi için iletiler denetlendikten sonra yayınlanıyor sanırız. hep olcak mı böyle?

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sağolsun birkaç dingil forumu kirletmekten ve banlanmaktan anlamsız bir haz duyduğu için bize de kısıtlama geldi sanırım.İnşallah uzun süre devam etmez.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Son zamanlarda gündemle ilgili yazı yazmadığımdan dolayı haberim yoktu sen diyene kadar.
Şahsi kanaatim gündem ile alakakı haberlerin burada olgunca tartışılamadığı ve bazı üyelerin sinirlerine hakim olamayıp veya cehalatini herkesin gözü önüne serip engellenmeleri ile sonuçlandığını pek çok kez gördüm.

'Cahil güdüp , ağı yutmak' yerine şimdilerde ne yazılırsa yazılsın müdahil olmamaya çalışıyorum.

Gündelik hayattan haberlere bazı yapılan yorumlar o kadar basit ve düşünülmeden yazılıyor ki ,karşımdaki kişinin seviyesine insem çok kısa zamanda benimde ismimin altında 'banned' yazacağını tahmin edebiliyorum.

Üç beş kişiden kulaktan duyma aldığı haberleri burda yazıp üstüne bide mutlak doğruymuş gibi savunmaları hakikaten üzücü.

Peki benim yazdıklarıma muhalif olup ,tartışma adabını bilenler yok mu?

Elbette var.Zaten onların yazdıklarını okumak ve onlarla tartışmak için buradayım.Ne kazanırsam ve kazandırırsam kar gözüyle bakıyorum.

Birşeyler katabildim mi şimdiye kadar bilmiyorum ancak yazdıklarıma destek bulduğumu pek çok kez görmenin mutluluğu içindeyim.

Gündem başlığı için illaki bir 'çoban' a ihtiyacımız olması beni üzüyor ama internet ortamında bir anlık başıboşluğun dahi sitenin itibarını sarsması içten bile değil.

Bu yüzdendir ki ,genel olarak insanların kullanımına açık olan bu tarz toplu kullanım alanları ve iletişim mekanlarının sürekli denetim altında olması taraftarıyım.

Bu düşüncem her ne kadar bu siteyi yönetenlerin çok zor ve yoğun bir işin altına soksada böyl olmasının gerektiğini yeteri kadar tecrübe ettiğimiz kanaatindeyim.

Birgün otokontrol mekanizması gelişmiş bireylerin her alanda boy göstermesi ve denetlenen değil denetleyen bir toplum olmamız dileğiyle...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Gündem başlığı için illaki bir 'çoban' a ihtiyacımız olması beni üzüyor ama internet ortamında bir anlık başıboşluğun dahi sitenin itibarını sarsması içten bile değil.

İçten mi işten mi? :)

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Elmacık abi yok buralarda eksikliğini belli etmeyelim diye sordum :) Ama cevabı gerçekten bilmiyorum, işten mi içten mi şu anda da onu arıyorum :) İnşAllah cantigrade kardeş alınmaz :)

Evet buldum doğrusu "İşten" olacakmış.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
centigrade güzel tespitlerde bulunmuş..Yazdıklarından kendime pay çıkardım ve özellikle tartışma konularında ..farazi konuşmamayı bir de ayinesi yorumudur kişinin...anlayışını benimsemek lazım.Ve her yoruma cevap vermemek lazım yoksa eleştirdiğimiz üslup tarzına prim vermiş oluruz.

işten bile değil....imiş..:)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
Heryer öyle değil arkadaşlar abartmayalım. Sorun çıkarabilecek yerler öyle sadece..

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
+ Kesekci

Forumu asıl kirleten sensin. Teknoloji sitedinde bile akp uşaklığını yapıyorsun. Boşuna oksijen tüketiyorsunuz. Kendinize harakiri yapın biz de rahat edelim siz de rahat edin. Ergenekon ile gurur duyuyorum. Ergenekon Türk destanıdır. Ergenekon'a iftira atanları taksimde sallandırmak gerekir. Kaçamayacaksınız, kurtuluşunuz yok.

Bu ülkeye hiçbir yararınız yok. Sadece varlığınız Türkiye'ye zarar veriyor. Kurtuluş Savaşı'nda bile emperyalistlere uşaklık ettiniz. Sizin kökünüzü kurutmadan bize rahat yok. Pis hain yobaz.
Arkadaşlar, kendisi gibi düşünmeyenlerin, forumu ne amaçla kullandığına dair bir yazı, özel mesaj olarak geldi bana. Siyasetin yasaklanmasının nedenlerinden biride, bence, bu ismi lazım olmayan gibilerin ortamı gerecek mesajlarını kontrol altına almak ve de hakaret etmelerini izin vermemek için olduğunu görün...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
PcMaster ın da dediği türden olaylarla ben de karşılaştım. Pm ile olmasa da.. :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
vayy beaa...mesaja bak özel mesaja yani...Resmen kusmuş adam..pcmaster umarım üstünü kirletmemiştir bunları kusan insan(!)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
vayy beaa...mesaja bak özel mesaja yani...Resmen kusmuş adam..pcmaster umarım üstünü kirletmemiştir bunları kusan insan(!)

Demokrasi sağolsun :) Üstümüz kirlensede değişir, ama önemli olan kalbin ve zihinlerin kirlenmemesi. Çünkü buraların temizlenmesi ne benim tasarrufumda ne de bir başkasının. Sadece O'nun (c.c) tasarrufunda ;)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Genel itibariyle 'işten' kelimesinden türemiş bir kelime olmakla beraber haklısın.

Ancak o kadar sık kullanılmakta ki artık bilimsel literatüre girmesi kanaatindeyim:)

Yazdıklarımın bu kadar hassas bir şekilde okunuyor olması kendimi daha çok irdelemeye ve incelemeye yöneltti.

Not:yanlış yazılmış olan kelimeyi yeniden düzenleme yapmayacağım ve şimdi de tdk ya bir elektornik posta atma düşüncesi içerisine girdim:)

Artık bu kelimenin 'içtenlikle' kullanılmasını diliyorum.:D

Çünkü 'iştenlikle' şeklinde kullanılacak bir kelimenin çok yavan ve saçma kalacağı kanaatindeyim.Tabi bu benim yazdığımın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez:(En azından şu anki Güncel Türkçe klavuzumuza göre.

Dostlarımızın sayelerinde bilgi dağarcığımıza yeni bir kelime bütünü daha eklemiş olduk her ne kadar bundan sonraki hayatımda da kullanmayı düşünmediğim cümle bütünleri olsalarda:)

Mekan internette bir forum dahi olsa dost edinebilmenin en iyi örneğini aslında konu başlığı altında vermiş arkadaşlarımız.

İncitmeden ,kırmadan ,dökmeden ,insanın bilmediğini tokat gibi suratına vurmadan adabı ile anlatarak ,çok bildiğimizi sandığımız işlerde dahi eksiklerimizi bize hoşgörü ile anlatabilenlere ne mutlu...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Her içten dediğinde beni hatırlarsın abi o zaman :)

itüsözlukte bir yorum gördüm son olarak bunu söyleyeyim o zaman

içten bile değil

doğrusunun işten bile değil olduğu, yanlış kullanılan söz öbeği. içten bile değil ne demek diye düşünmeden edemiyor insan. "bu ortaya kafayı vursa gol olması içten bile değildi" cümlesinden anladığım anlam, "hakan'ın içinden gol atmak gelmiyor" cümlesindeki anlamla aynı. halbuki hakan milli takımın en golcü oyuncularından biri.

(bkz: kral)
(bkz: kim attı kral attı kralın golü)

halbuki o golü atmak işten bile sayılmaz. yani iş değil. çok kolay.
Eh şu andan itibaren biliyorsun abi bu ilme sahipsin. :D ve de seni sorumlu yaptım :D
"Kıyamette, ilmi ile amel etmeyen âlimin Cehennemde çıkardığı kötü kokudan, Cehennem ehli rahatsız olarak şöyle seslenir: 'Ey kötü kimse, çektiğimiz eziyet ve bu acı durum yetmiyormuş gibi, bir de senin çıkardığın kötü kokuya mı katlanalım? Sen ne yaptın da bu duruma düştün?'

Âlim ise, 'İlim sahibi idim, fakat ilmimle amel etmezdim' diye cevap verir." [İ. Ahmed]
Malik b. Dinar Hazretleri, ilim ehli olup da ilmiyle âmil olmayan kimselere pek çok nasihatlerde bulunmuştur.
Demiştir ki:

"İlim sahibi olup da ilmiyle amel etmemek, uzun uzun çalışıp, odun yığan ve sonra da yığdıklarını taşımaktan aciz kalan adamın hâli gibidir. O habire odun yığar ama taşıyamaz."
Yine demiştir ki:

"Âlim, bildiği ile amel etmediği zaman yağmur damlasının yalçın kayadan kayması gibi, vaaz ve nasihati de gönüllerden silinir gider."
:whistling::whistling::whistling::whistling:

Not: bir kısım minare.net ten alıntıdır.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar
Sitelerde sahte üyeler türemiştir bazı siteler ilgisiz kimselerin eline geçmiştir sitemizdede perinçek grubunun üyeleri bir hamle yapmak istemiş paslaşarak bu bölümü kullanmış milli ve manevi değerlere saldırılmış katılımcılar kışkırtılmış bu egemenlik sürerken iki arkadaşımız banlanmak pahasına bu saaddet zincirini kırmıştır bu zincir kırılırken onların düzeyine inilmiş seviye düşmüştür.Gruptan bir arkadaş kullanıldığını belirtmiştir[ö.m ile]ve iki arkadaşımız site deyimiyle uçurulmuştur.ayhan ve catliamdan bahsediyorum.Tabii shiftdelete hastalıktır bağımlılık yapar bununda çaresi yoktur(!!!!!)
Bu çetenin yerinide z.... isimli üye ve beraberindeki birkaç kişi almıştır banlanmak pahasına bizde bu kirlenmenin temizliğine çalışacağız
Yazı uzun oldu kusura bakmayın son mevzularda bile görevi sadece denetleme olan ve sanırım hobi tatmininden öte bir kazancı olmayan arkadaşlara güzel olmayan hitaplar kullanılmıştır.
Kardeşlerim
Bu site ülkemizin en büyük bilişim sitesidir yazılarımızda gayrikanıni yaklaşımlarımız olursa yasaklanır ve elimizdeki büyük imkan geri gelmemesice uçar gider.
Yani denetim gerekli.Biz yazdığımız zaman iş bitmiyor bu yazıyı değişik kesimlerden takib edenler var ve yasaklamak çokda kolay.
Sitemize sahip çıkalım paslaşarak milli manevi değerlere,kışkırtanlara,seviye düşürenlere fırsat vermeyelim.
Çeteden arta kalan arkadaşlar buda size
lütfen bu işleri bırakalım bakın güzel bir ortam yapıcı öğretici fikirlerinizi getiriniz.Özellikle Atatürk konusunda yaptığınız çalışmalar nefret uyandırıyor ve bir siyasi parti lehine ki bunu o partidan olduğunuz için değil kışkırtma amacıyla yapıyorsunuz ilgili haberler
herkez belli bir ideolojiyi siyasal görüşü ve siyasi parti üyeliğini taşoıyabilir ama sitemize bu yönlerimizi yansıtmayalım
teşekkürler

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
hehehe ben sırf bu yüzden girmiyorum desem sdn 'ye :D