Foruma Kanat Taktık

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Sitemizin en önemli ve aktif bölümlerinden biri olan forumumuz, bundan böyle çok daha hızlı hizmet verecektir. "Vay ben duymadım, ben yoktum” demeyin.

Biliyorsunuz ki sunucularımız Amerika'da ve her ne kadar sunucu performansı konusunda bir sıkıntımız olmasa da kendini bilmez birisinin makasladığı birkaç kablo, 100 Megabit'lik sunucumuzu cep telefonundan internete bağlanıyormuş gibi gösterebiliyor. Sitemizin önemli bölümlerini kademe kademe ülke içine taşımaya başladık. İlk yeniliğimiz forumda. Forumumuzu, eskisine oranla çok daha hızlı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Yakında diğer servislerimizi de ülkemize taşımayı planlıyoruz.

Not: Forumumuza http://forum.shiftdelete.net adresinden de ulaşabilirsiniz.

İki Kişinin Bildiğini Bize de Söyleyin!

Forumumuzu taşıdığımız yeni sunucunun dört çekirdekli işlemcisi ve yüzlerce GB diskleri olabilir :) Siz, yine de forumumuzu gezerken ve mesaj gönderirken gördüğünüz ve kimselere anlatamadığınız esrarengiz olayları aşağıdaki iki kişiye bildirmeyi unutmayın;

:: Ozan Akçora (PHP & MySQL Uzmanı)
:: Özhan Elma (Forum Geliştiricisi)

SDN – http://shiftdelete.net

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hemen bir problem bildireyim o zaman, hayırlı olsun dedikten sonra :)
Saat feleğini şaşmış. 1 saat geri alınmayacak mıydı bu 16 saat geri alınmış (:

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bak onu unutmuştuk.

Halen bizden 8 saat geride olan Amerika'da kaldı zaman ayarımız. Şimdi onu da düzelttik.

such

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı uğurlu olsun. Ama daha öncede konu açarak bildirmiştim. Tekrar hatırlatmak isterimki; Konuyu okuyup yorum yapmak için sol üstten giriş yaptığım zaman beni ana forum bölümüne götürüyor. Neden geri gelmiyorda forum anasayfasına gidiyor ?

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Siz bu kanatları forumun arkasına değil de önüne takmış olmayasınız.Eskisinden daha da beter.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
An itibarı ile benim bilgisayarımda forum genel olarak en geç 1 ve 1,5 saniye arasında açılıyor. Bu bile şu anda çok iyi durumdayken, başka sitelerden alınmış olan reklamların yavaşlatıcı etkisi de hesaba katılmalıdır.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
hayırlı olsun ne diyelim ;)

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Reklamlar site açılışını olumsuz yönde etkiliyor, hız olarak..

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Reklamların bazıları firmaların kendi sunucusundan geldiği için bir saniye gibi bir sorun yaşanabilir. Webdenal reklamında böyle bir durum söz konusu en azından. Bu reklamın iyileştirmesi için de Salı günü firma ile görüşmek gerekiyor.

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71

hayırlı olsun

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Birkaç saatlik güncellemeyle alakalı bazı sorunlar olabilir ama bunlar yok denecek kadar az. O şanssızlardan biri de sensin sanırım Runal :)

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
Troy dedi ki:
Birkaç saatlik güncellemeyle alakalı bazı sorunlar olabilir ama bunlar yok denecek kadar az. O şanssızlardan biri de sensin sanırım Runal :)

değiştirmeye calışırken bu yazdı;

"Eklentilerin yükleneceği yer yazılabilir değil.Eklentiniz veya avatarınızı kaydedilemedi."

sorun değil düzelir nasıl olsa :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Güvenlik nedeni ile yazma izinleri konusunda biraz katı davranmıştık. Sen bu mesajını Elmacik'a ilet, gerekeni yapar o. Gerçi şu anda uyuyordur ama sen mutlaka ilet.

Edit: Reklam konusundaki sıkıntı giderildi. Söz konusu yavaşlatan reklamın yayın süresinin de sona erdiğini görmüş bulunuyoruz. Şimdi hız testlerinizi çok daha güncel yapabilirsiniz.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ben de diyorum SDN araç çubuğundaki forum tuşu niye sapıttı onu da düzeltirseniz sevinirim ^^

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Jojoba dedi ki:
ben de diyorum SDN araç çubuğundaki forum tuşu niye sapıttı onu da düzeltirseniz sevinirim ^^

Tamamdır düzeltildi ;)

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
taş gibi olmuş kanımca. hakkaten hızında farkedilir bir ilerleme var. ellerinize sağlık

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
teşekkürler arkadaşlar.

forumla ilgili olarak sıra geldi yeni kategorilere ve moderatör adaylarına.

ama önce yeni kategoriler. bugün içerisinde onunla da uğraşacağız. sizden gelen istekleri teker teker değerlendireceğiz.

eklemek istedikleriniz varsa http://forum.shiftdelete.net/index.php?topic=6231.0 adresine önerilerde bulunabilirsiniz.

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Evet bi ara çok yavaştı. Ama şimdi bakınca çok iyi olmuş. Hayırlı uğurlu olsun herkese :D

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
süper oldu... uç uç SDN'em... özgürlüğe, sevgiye, insanlığa :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Arkadaşlar avatar konusundaki kısa süreli problem için kusurumuza bakmayın. Gecenin 4'ünde yapabileceklerimiz bir yere kadar.. :)
Şu anda avatar olayı çözülmüş bulunmaktadır, başka herhangi bir sorun yaşayan, lütfen bize bildirsin.

Sevgiler.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Elmacik dedi ki:
Arkadaşlar avatar konusundaki kısa süreli problem için kusurumuza bakmayın. Gecenin 4'ünde yapabileceklerimiz bir yere kadar.. :)
Şu anda avatar olayı çözülmüş bulunmaktadır, başka herhangi bir sorun yaşayan, lütfen bize bildirsin.

Sevgiler.
Evet Düzelmiş.

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Link dedi ki:
Reklamlar site açılışını olumsuz yönde etkiliyor, hız olarak..

aynen katılıyorum. forum bölümünden reklamların kaldırılması taraftarıyım. buna bir çare bulunuz.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Admin ekmeğini neyden çıkaracak o zaman....

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Talha Ertunç dedi ki:

ana sayfadaki reklamlardan çıkarabilir mesela ki en fazla reklam orada zaten

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
onair dedi ki:
Talha Ertunç dedi ki:

ana sayfadaki reklamlardan çıkarabilir mesela ki en fazla reklam orada zaten

Reklam tartışmasına hiç girmeyelim. Olaya bir de reklam veren tarafından bakın. Forum gibi herkesin rağbet gösterdiği bir ortamda reklamların yayınlanmamasını kim ister?

Reklamların hızı konusunda zaten sıkıntı yok arkadaşlar.

Not: Reklamların SDN sunucularında olduğu süre içerisinde. Eğer reklam dosyaları da yurtdışındaki sunuculara verilmişse ajanslar tarafından o zaman durum farklı zaten.