Forum mu Yoksa Dergah mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu forum bir "DERGAH" havasına bürünmüş.Yetkililer buna nasıl izin veriyorlar anlamış değilim.
Eğer ATATÜRK olmasaydı,asla var olamayacak Türkiye'de Müslümanlığı bile yaşamaya fırsatları olmiyacak kişiler şimdi kalkmış ATA'ya nasıl hakaret ederler!
Teknoloji ve bilişim adına açılmış bir sitede;sürekli ziyaret ettiğim bir sitede,ardı arkası kesilmeyen dini anektodlar, dini hatıralar, dini görüşler, dini ayrımcılıklar görmekden hayret duydum.
Din size; siz yaşayasınız diye gönderiliyor.Etiket gibi üstünüzde taşıyasınız diye değil.
Maneviyat!Adı üstünde "Maneviyat" insanın içinde yaşadığı şey,"ye kürküm ye" değil,Hediye Paketiniz değil.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
eğer atatürk olmasaydı asla var olmıcak sözüne katılmıyorum illede biri olcaktı
bu seref ona verildi oda aldığı görevi layıkıyla yerine getirdi bu sebepten ona ve ordusuna çok sey boçluyuz bu gercek
hayatta birde din gerceği vardır bunuda unutmayın şuydu buydu diye küüçük cümleler kurmayın evet din bize yaşamamız için gönderiliyo ama görüyorumki günümüzde bırakın yaşamayı konuşulması bile artık birilerine batar olmuş
konuşmadığım bişyi nasıl yaşayabiliirim söylermisiniz dile dahi getirince herkes rahatsız oluyo

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
İlk başta okumadığın forum kurallarını oku 2. olarak sdn ye böyle ithamlarda bulunamazsın SDN Atatürk köşesi bulunmakta Atamıza olan saygımızı yeterince göstermekteyiz. Burada açılan din ile alakalı konular nasıl olurda Atatürk'e saygısızlık olarak görebilirsin. Hangi mantıkla hangi akılla... Bu forumda Atatürk e saygısızlık olsa Forum görevlileri başta olmak üzere forum müdavimleri duruma el koyarlar Her zaman da böylede olmuştur. Eleştirilerin SDN ye değil kişiye yönelik yapmanı tavsiye ederim. SDN Ailesine yaptığın saygısızlıkdan dolayı seni kınıyorum.

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eğer atatürk olmasaydı asla var olmıcak sözüne katılmıyorum illede biri olcaktı
bu seref ona verildi oda aldığı görevi layıkıyla yerine getirdi bu sebepten ona ve ordusuna çok sey boçluyuz bu gercek
hayatta birde din gerceği vardır bunuda unutmayın şuydu buydu diye küüçük cümleler kurmayın evet din bize yaşamamız için gönderiliyo ama görüyorumki günümüzde bırakın yaşamayı konuşulması bile artık birilerine batar olmuş
konuşmadığım bişyi nasıl yaşayabiliirim söylermisiniz dile dahi getirince herkes rahatsız oluyo

doğru mecralarda konuşun bilişim ve teknoloji üzerine kurulmuş bir forum da değil!
buraya kimse din öğrenmeye gelmiyor!

ayrıca Atatürk olmayınca kimlerin olduğunu da günümüzde çok iyi görüyoruz, bu kadar da değer bilmezlik olmaz...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
doğru mecralarda konuşun bilişim ve teknoloji üzerine kurulmuş bir forum da değil!

ayrıca Atatürk olmayınca kimlerin olduğunu da günümüzde çok iyi görüyoruz, bu kadar da değer bilmezlik olmaz...

aşşadaki arkadaşında dediği nasıl oluyoda hakaret olarak algılıyosun anlamıyorum ayrıca nerden biliyosun ozamanı ozamandaki kahramanları bilmiyomusun ozamanlarda bismillah diyip topun agzına mermi süren yiğitler varken şimdi sahte çürük raporlarıyla askerlikten kaçan dolu
ozamanda elbet biri çıkıcaktı bu onun doğa üstü biri olduğunu göstermiyo emrinde ki onca asker göğsündeki imanlar gözündeki korkusuzlukla düşman üzerine yüürüyen askerlerinde payı çok fazla sadece bir kişiye yüklemeyin konunun anlamını ve önemini hatta cehpede askere yemek yetiştirim derken düşmen kursunuya ölen kadınları bebeğinin üzerinden örtüsünü alıp cephane üzerine örten kadınlarıda unutmayalım bu halk olmasaydı on atatürk olsa olmazdı bugün gene öyle bişy olsun aynı destanı bidaha yazıcak inasanımz çok hemde altını çize çize yazarız
ayrıca din kültürü ahlak bölümü olmasına sesini çıkarıyosun ama atatürk köşesini görmüyosun saldırmak isitosanız illaki araştırın öyle saldırın

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Burası sadece teknoloji forumu değil bunu aklınızdan çıkarmayın.

Zaten forumun başında yazar "biliyorsan paylaş, bilmiyorsan sor" diye. Burada sadece teknolojiyle ilgilidir diye bir kaide yok.

Ayrıca kimse Atatürk'e hakaret edemez burada. Buna kimse de göz yummaz merak etmeyin. Atatürk köşemiz var. Bunu da unutmayınız...

Din konusunda da fikir alış verişinde bulunacağız elbette. Din dediğiniz ufacık bir kavram değil. Burada da bir şeyler öğrenebiliriz.

Kısacası başlık çok çirkin olmuş. SDN bir dergah değildir...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya ben bu youtube videolarını izleyemiyorum erişim engelli de bu sitede de açılmıyor başka bir siteden koyarsanız sevinirim.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş sen youtubeye gir erişim engellenirse 3 site var ya ihbarwebi seç ihbar ediyorsun değişik şeyleri video fuhuş çocuk cinsel istismar 5816 yazılı kurala uymama atatürk aleyhine işlenen suçlar vb.Bu video için onu yap derim.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
C:\Windows\System32\drivers\etc burada host dosyası var..
Onu notepad ile aç ..
Şu ikisini en alta ekle keyfine bak..

208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178

Yanlış görmediysem az önce sen, din kültürü bölümünde çıkan tartışmalar nedeniyle kapanmasının uygun olduğunu söylüyordun, şimdi ise başka konularda kendin tartışma çıkarıyorsun? :) Hem düşünce özgürlüğü adı altında inançlı kimselere kin besliyorsunuz, hem de sizin fikrinizin aksine bir şey söylendi mi cengaver kesiliyorsunuz. Herhalde sizin düşünce özgürlüğünüz tek tarafa çalışıyor?

Evet, buraya kimse din öğrenmeye gelmiyor, o nedenle ben de Din Kültürü bölümünün açılmasına karşı çıkmıştım.

Şimdi gelelim sizin tezinize, Atatürk bölümü de Din Kültürü ile aynı dönemde açıldı ben ona da karşı çıktım. Çünkü buraya kimse Atatürk'ü de öğrenmeye gelmiyor. Zira heryerde aynı bilgiler kopyala yapıştırdan öteye gidemiyor ve hatta insanlar onu da okumuyorlar.

Sadece Atatürk'ün ismini görünce vicdani bir rahatlama oluyor hepsi bu.

"Atatürk olmasaydı Türkiye'de müslümanlık olmayacaktı" sözüne gelince, diğer ülkelerde Atatürk var mıydı ki müslümanlık o ülkelerde devam ediyor? Sizler Atatürk'ün bir çok yabancı ülke müslümanlarından halife adına Türkiye için yardımlar topladığını bilmiyorsunuz herhalde? Atatürk hakkında sadece annesi ve babasının ismini, kaç yılında doğduğunu mu biliyorsunuz?

Cumhuriyet gibi din düşmanı bir gazete bile Hindistan müslümanlarının parasıyla fonlandı. İş Bankası gibi solcu bir banka bile Hindistan müslümanlarının parasıyla kuruldu, Türkiye içinde ve dışında bir çok aşiret vb halife adına kurtuluş savaşında bizimle birlikte çarpıştı. Tabi ki bana sorarsanız, halifelik de meşru bir kurum değil; ancak işin özünde, savaşan bütün askerlerimiz vatanı kurtarmak farz olduğu için oradaydı. Yani Allah'ın emrini icra etmek için cepheye koştular.

Acaba bugün Azeriler, Kırgızlar, Kazaklar, Irak'lı Türkmenler bize ve Atatürk'e düşman olsa yeri değil midir? İşimize gelince onların Türk olduğunu söyleriz, ama kurtuluş savaşına baktığımızda, hepsini ya para ya silah ya da petrol karşılığında sattığımızı görüyoruz.

Böyle olmasaydı bile, hatta diyelim ki Atatürk tüm ülkeyi tek başına kurtarmış olsaydı bile, Atatürk din özgürlüğü getirmedi mi? Laikliğin özü bu değil mi? Laiklik, herkes kendi dinini yaşamakta özgürdür der. O halde neden bunlar zorunuza gidiyor? Bu ortamı Atatürk sağlamadı mı? Yoksa şimdi de Atatürk'ün din düşmanı olduğunu mu söyleyeceksiniz?

Atatürk hakkında neredeyse hiç bir şey bilmiyor Türk halkı. Ondan geriye sadece Nutuk, gençliğe hitabe gibi şeyler kalmış. Yakın tarihimize ilişkin hiç bir şey bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, "Çanakkale geçilmez, ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri, ben size ölmeyi emrediyorum". Tarih olarak insanlara sadece bunlar öğretilmiş ve aksi söylendiğinde gözleri kararıyor herkesin. Sizin gözünüzde Atatürk bu kadar önemsiz biri mi? Neden onu tanımıyorsunuz?

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bu forumda kimse Atatürk'e hakaret edemez.. buna kimse izin vermez burda..
ortalık yeni sakinleşti karıştırmaya kalkmayın..
bu arada neydiadınunuttum Atatürk olamsaydı yine onun gibi biri gelirdi lafına katılmıyorum.. o ayrı bi tartışma konusu..

elmacik öncelikle hoş geldin ..
de Atatürkten geriye nutuk ve gençliğe hitabe gibi şeyler kalmış diyorsunda o ikisi Atatürkü anlamak için en güvenilir kaynaklar ;)
neyse bunları tatışma yeri değil şimdi..

bu tip konuları açanlarada lafım daha fazla karıştırmaya kalkmayın artık böyle konular açarak.. ortalık yeni sakinleşti daha..

dnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Atatürk bu kadar önemsiz biri mi? Neden onu tanımıyorsunuz?
Atatürk'ü değerli kılan herhangi bir dini değil sadece Müslümanlığı benimsemesi mi olacak?

Hiçbirşey hiçkimsenin zoruna gitmedi gitmeyecekde,Fakat meydanı boşbulan "SIKMABAŞ" insanlar aldıkları gazla ve mühim şeyleri konuştuklarını sanmanın verdiği hazla daha çok tartışmaya,kaprise,acıtasyona ve demegojiye imza atacaklardır.
Görüşüm dini populasyonu bir silah gibi kullanmamakdır.Simgeler ve iğneler yemek yediğin kaba saygısıllıktır.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@dnr :
Bunu konu açmak yerine Adminlere veya modlara özel mesaj atarak yapsana...
Artık Atatürk'ü tartışmalarına da alet etme....

dnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlıkda sorduğum soru halen aynıdır, Soru sormak suç değildir fakat;Hayır dergah değil forumdur diyen olmadı.
"Tartışmana alet etmek" çok çirkin bir söylem, milyonlarca benimsenmiş duygulardan kendime ne gibi bi çıkar sağlıyabilirim.Türkiyenin Türkiye gibi kalabilmesinin dışında.
Bunun yerine saldırgan bir tavır ve karakterimin fitne-fesat yanları konuşuldu.
Hemen savunma-saldırı sıralamarında yazılar.

Sanırım yüz yüze olsaydık eğer bir ağaç ve bir sicim aricakdınız.

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
görünen ayandır hiçbir tevil gerçeği örtmez...
sen kendinede karşındakinede saygı duymuyorsan.
olmıyan şeye hakaret diyorsun...olmıyan şey hakkındada herkese sanki papazların yaptığı gibi haçı öptürür gibi dakka başı göze sokuyorsun.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Atatürk'ü değerli kılan herhangi bir dini değil sadece Müslümanlığı benimsemesi mi olacak?

Hiçbirşey hiçkimsenin zoruna gitmedi gitmeyecekde,Fakat meydanı boşbulan "SIKMABAŞ" insanlar aldıkları gazla ve mühim şeyleri konuştuklarını sanmanın verdiği hazla daha çok tartışmaya,kaprise,acıtasyona ve demegojiye imza atacaklardır.
Görüşüm dini populasyonu bir silah gibi kullanmamakdır.Simgeler ve iğneler yemek yediğin kaba saygısıllıktır.

sıkma baş dedikleri sizin gibi ne olduğu belli olmayn özenti batı budalası insanlardan daha iyidir bu bir ikinci ise dini alet ediliyo diyosunuz sizde atatürkü kullanıyosunuz ölmüş adamın üzerinden siyaset yapıyosunuz onu kullanıyosunz tanımadan etmeden işinize geldiği gibi benimseyip kullanıyosunuz sizn yaptığınız çok daha fena laik düzeni özgürlüğü getiren bi adamı kullanarak insanların özgürlüğünü inançlarını men etmeye çalışıyosunuz sorduğun sorunun cevabı fazlası ile verilmiştr ama anlamamakta ısrar ediyosunz çünkü tam olarak kendi egonuza hitap edicek cevaplar olmadı için konusuyosunz böyle burda evet kardeşim haklısın diyen olsaydı asıl sen çok mühim bi iş yapmış gibi mutlu olucaktın

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
elmacik din kulturu dersinden kesin 5 almisindir :)
din kulturu ahlak muduru olman gerekli :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bunun yerine saldırgan bir tavır ve karakterimin fitne-fesat yanları konuşuldu.
Hemen savunma-saldırı sıralamarında yazılar.

Sanırım yüz yüze olsaydık eğer bir ağaç ve bir sicim aricakdınız.
Arkadaşım ne demek istiyorsun..
tehdit mi ediyorsun yoksa ben mi yanlış anladım...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Duyarlı arkadaşları böyle başlıklar altına yazmamaya davet ediyorum.
İki gündür yazmadan sadece okuyorum ve bu kanaate vardım.
Özellikle sabahtan akşama görevli gibi bir konunun başında bekleyip,
cevap yazılınca hemen karşılık verilmesine tanıklık ettim.
Cevap vermemek bazen en güzel cevaptır.

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
burası bir forum, ancak dergah olmasını isteyenler sayıca çok fazla.
aksi bir görüşe, düşünceye kesinlikle tahammülleri yok ve hemen koşarak saldırıya geçiriyorlar. öyle hal aldı ki hatta anti-semitist ve atatürk düşmanı olan vakit gazetesine bile laf kondurmuyorlar bu kişiler. özel mesaj ile tebliğ yapanları bile mevcut. dini forumlarda konuşamayan, orada pasif olan kişiler burada adeta peygamber kesiliyorlar.

ne denirse densin, din-siyaset karıştıkça foruma bu insanlar buradan gitmeyecektir.
sadece bu iş için buraya girenler var.

forumu daha önce üye olmadan takip ediyordum, ancak artık gına geldi ve üye olup bende kendi görüşümü paylaştım dün. yemediğim laf kalmadı bu kişilerden.

bir an önce arındırılmaları lazım, foruma ilaçlama yapılması gerek.

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bugün, 18:54
zorhak
Bu Mesaj zorhak tarafından silinmiştir. Sebep: ürür yürür kervan

İşte ben buna koptum. :D helal zorhak. Kısa ve öz!!

Ayrıca Elmacik hocam uine döktürmüş. Ellerin dert görmesin

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bir an önce arındırılmaları lazım, foruma ilaçlama yapılması gerek.

Çirkinleşme terbiyesizlik yapma sen kime böcek pislik muamelesi yapıyorsun önce abdest almayı arınmayı öğren sonra konuş dangoz dangoz konuşup insanların asabını bilinçli bozmayın! dini İslam olan bir ülkede bulunan bir paylaşım forumunda dini başlıklar hoşunuza gitmiyorsa okumayın ve cevap vermeyin teknoloji başlıklarında yoksunuz hep buradasınız, defolun gidin işinize kendi kendinizi ilaçlayın insanların asabını bozmayın, yukarıdaki lafları hakettin sen artık!!!

Konu kapanmış başlık kontrol altına alınmış hala dayanamayıp başlık açılıyor tartışma yaratılıyor bunları bilinçli yapıyorsunuz istemediğiniz konuları okumamayı tercih etmediğiniz gibi açılmadığı zamanda sizler açmaya çalışıyorsunuz, şunu kafanıza sokun insanların inançlarına tahammül etmek zorundasınız çünkü bizler sizin gibilere tahammül edebiliyoruz!

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çirkinleşme terbiyesizlik yapma sen kime böcek pislik muamelesi yapıyorsun önce abdest almayı arınmayı öğren sonra konuş dangoz dangoz konuşup insanların asabını bilinçli bozmayın! dini İslam olan bir ülkede bulunan bir paylaşım forumunda dini başlıklar hoşunuza gitmiyorsa okumayın ve cevap vermeyin teknoloji başlıklarında yoksunuz hep buradasınız, defolun gidin işinize kendi kendinizi ilaçlayın insanların asabını bozmayın, yukarıdaki lafları hakettin sen artık!!!

Konu kapanmış başlık kontrol altına alınmış hala dayanamayıp başlık açılıyor tartışma yaratılıyor bunları bilinçli yapıyorsunuz istemediğiniz konuları okumamayı tercih etmediğiniz gibi açılmadığı zamanda sizler açmaya çalışıyorsunuz, şunu kafanıza sokun insanların inançlarına tahammül etmek zorundasınız çünkü bizler sizin gibilere tahammül edebiliyoruz!

yok yok bunlara ilçta kaar etmez bide şöyle masum ayağına yatmıyolarmı uyuz oluyorum hee bi konu açıyolar cevapların ıalınca dayanmıyolar konu kapanıyo sonra daha farklı bi yerde farklı bi konu açıyolar ama öyle yaapıyolarki biyerden dönüp dolaşıp istedikleri yere varıcaanı biliyolar dinkültürü bölümü kotrol altına alınınca buseferde kkontrol edilmeyen yani mod tarafından denetlenmeden konu açabilicekleri biyere actılar konuyu kendileri bitmesini istemiyolar ama herne hikmetse bitsin bitsin kaldırrısın dini bölüm diye kendilerini parcalıyolar
hani nerde özgürlük anlayışı hangi taşın altına soktunuz işinize geliyosa özgürlük gelmiyosa bağnazlık yok yaa sizden aaalaaa bağnaz olamaz arkadasın dediklerine sonuna kadar katılıyorum hoşunuza gitmiyosa neden illede bu başlıklar altındasınız yorum yapmakla kalmıyosunuz bide konu açıyosunuz arsızlığın bukadarı pees:razz:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Zaten Şu Konuyu Başlatan Ve Bu Tip İnsanlara Anlam veremiyorum .!
Atatürkü NasıL Seveceğimize Sizin Gibilermi Karar Verecek . Veya Sevmessek Niye Sevmiyorsunuz mu Diyecekseniz.! Her insan Hür İradesinde İstediğini Sever veya Sevmez !Bunu 2.inci Biri Karar Veremez .! Bir insana Müslümansın Dinini Niye Seviyorsun Diyorsunuz . Sonra Aynı İnsana atatürkü Niye Sevmiyorsun Diyorsunuz . Kör Zihniyet Kör EmeL Ler BunLar..!!

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
al benden de o kadar her başlıkta bi iktidar yandaşlığıyla birlikte Ata'ya saygısızlık ibaresi yer alıyor.Bu ne biçim teknoloji forumuysa,burda da aa bak Fetullah Hoca'nın videosu varmış derler yakında...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...