Forum Hakkında Bir Şey..

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Bir şey soracağım moderatör ve yetkili arkadaşlar. Böyle bir uymamız gereken kural varmış demek ki mesajım silinmiş. Fakat forumu aradım taradım hiçbir yerde böyle bir kuralla veya yasakla karşılaşmadım.
Ekran Resmi 2016-07-05 12.53.32.png

Üstüne de forumda böyle bir maddeye rastladım.
Ekran Resmi 2016-07-05 12.46.28.png

Eğer ki paylaşım kültürünü esas alıyoruz faydalı bir makale görüp arkadaşların faydalanabileceğini düşünüp paylaşmışım. Neden siliniyor o mesaj? Hiçbir artniyetle paylaşmamıştım o makaleyi. O makale SDN' de olsaydı onu da o sitenin forumunda paylaşırdım bu kadar basit. Neyse eğerki varsa böyle bir kural uyarız sıkıntı değil. Ama bir Türk bir Türk' e sahip çıkmazsa işimiz yaş. Türk' ün Türk'ten başka dostu yoktur.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Ayrıca mesajı silen yetkili arkadaşa özelden soracaktım da isim belli olmadığı için konu açma ihtiyacı duydum. Böyle bir forumda böyle bir şey beni çok şaşırttı açıkçası. Eğer böyle bir kural bir yerde yazıyorsa kusuruma bakmayın. Güncel kuralların olduğu link alırsam sevinirim. Bundan böyle daha da dikkatli olmaya çalışırım..

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
İçerik sağlayıcı genel olarak yetkilililer olduğu için bu kural özel bölümde, Ayrıca türk teknoloji sitelerinden copy paste yapıp konu açmak bize faydası olmaz google hit açısından zararı olur;)

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Peki konu açtığımı kim söyledi :). Burada taha arkadaşımızın yazdığı yazıda UEFİ için olanlara değinmemişti. Ben de internette araştırırken halihazırda takip ettiğim bir teknoloji sitesinde bir videoya rastladım ve benim işime yaradı. Ben de bu yazıyı okuyup deneyip sisteminin UEFİ olduğu için yapamayanlar olursa diye ekleme yaptım konuya. Tl' yi bile işaretini çakıyorum maksat daha bir güzel olsun mesajlarım diye. Böyle bir bildirim gelince şok oldum. Tavsiye edilen sitelerde reklamlar cirit atıyor. Benim mesaj göze battı sanırsam sadece. Foruma önem vermesem neyse 1 mesaj önemli değil der geçerim de işte.

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Peki konu açtığımı kim söyledi :). Burada taha arkadaşımızın yazdığı yazıda UEFİ için olanlara değinmemişti. Ben de internette araştırırken halihazırda takip ettiğim bir teknoloji sitesinde bir videoya rastladım ve benim işime yaradı. Ben de bu yazıyı okuyup deneyip sisteminin UEFİ olduğu için yapamayanlar olursa diye ekleme yaptım konuya. Tl' yi bile işaretini çakıyorum maksat daha bir güzel olsun mesajlarım diye. Böyle bir bildirim gelince şok oldum. Tavsiye edilen sitelerde reklamlar cirit atıyor. Benim mesaj göze battı sanırsam sadece. Foruma önem vermesem neyse 1 mesaj önemli değil der geçerim de işte.
Kuralı bilen rapor etmiş olabilir yada yetkili arkadaşlarımız görmüştür ki çoğu konu mesaj kontrolden geçiyor. Kural kuraldır kişiye özel bir durum söz konusu değil.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Kuralı bilen rapor etmiş olabilir yada yetkili arkadaşlarımız görmüştür ki çoğu konu mesaj kontrolden geçiyor. Kural kuraldır kişiye özel bir durum söz konusu değil.
Peki birdaha böyle küçük şeyler yüzünden mesajımın gitmemesi için okuyabileceğim forum kuralları var mı böyle ufak tefek şeylerin yazdığı? Bir de mesela başka teknoloji sitelerinin her türlü içeriğini paylaşmak mı yasak? Faydalı bulduğum bir video felan yine böyle mesaj sildirir mi?

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Tamamdır. Kuralsa uyacağız bu kurala da o zaman.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
zamanın ve deneyimin varsa o videoyu kendin çek youtube'koy onu koy video,foto yada neyse?

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Sorun nedir tam anlamadım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
başka forumdan link,filan paylaşmış olan bu.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
zamanın ve deneyimin varsa o videoyu kendin çek youtube'koy onu koy video,foto yada neyse?
Adamlar yeterince bilmeyenler için çok güzel bir şekilde açıklamışlardı. Ben de paylaşayım dedim belki bazılarının işine yarar diye fakat yanlış anlaşıldı sanırım. Çünkü başka mesajlarda da başka teknoloji sitelerinin videoları veya linkleri paylaşılıyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Adamlar yeterince bilmeyenler için çok güzel bir şekilde açıklamışlardı. Ben de paylaşayım dedim belki bazılarının işine yarar diye fakat yanlış anlaşıldı sanırım. Çünkü başka mesajlarda da başka teknoloji sitelerinin videoları veya linkleri paylaşılıyor.
telif hakkından dolayı yasak onlardada yasak google kopyala,yapıştır olayına karşı.

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Yanlış anlaşılmadı yukarıda açıkladım yine şöyle örn vereyim bizim sdn ekibi windows 10 uefi nasıl kurulur diye video makale hazırladı siz bunu technopat sitesinde yardım isteyen birine bak böyle yapılıyor diye mesaja cevap atarsan o yönetimde kabul etmez.. Kişisel bir durum söz konusu değil kural.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Yanlış anlaşılmadı yukarıda açıkladım yine şöyle örn vereyim bizim sdn ekibi windows 10 uefi nasıl kurulur diye video makale hazırladı siz bunu technopat sitesinde yardım isteyen birine bak böyle yapılıyor diye mesaja cevap atarsan o yönetimde kabul etmez.. Kişisel bir durum söz konusu değil kural.
Forumların geneli izin vermiyor o zaman bu tür rakip forumlardan bilgi paylaşımına. Öğrendiğim iyi oldu. Bu konuda özen göstereceğim birdaha.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Aslında sorun şu ki, SDN kendi paylaşımlarının dışarıda paylaşılmasına izin veriyor ancak dışarıdan kendi içine bilgi paylaşımı istemiyor. Arkadaş bu çelişkiden bahsetmiş. Bana göre haklı da. Kaynak belirttikten sonra istediğin bilgiyi istediğin yerde paylaşabilmelisin. O bilginin sende paylaşılmasını istemiyorsan, kullanıcıya o bilginin eksikliğini hissettirmeyeceksin. Eğer bu konuda yetersizsen de dışarıdan bilgi paylaşımına izin vereceksin. Forumların birbirlerine rakip olması da garip. Herkesin zevki farklıdır. Kimi SDN ortamını sever, kimi technopat kurallarını sever. Bu şekilde kısıtlayarak kullanıcı çekilmez, rekabet böyle yapılmaz.