Formula 1 Oyunları Codemasters'a Emanet

Nemesis

Dekan
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,765
Reaksiyon puanı
13
Puanları
218
Yaş
37
Sony FIA Formula One World Championship oyunlarının telif haklarını iki yıldır elinde bulunduruyordu fakat şirket artık lisans ücretlerini ödemek istemiyor. Bu sayede Codemasters'a gerek PC gerekse de konsol oyunları için FIA Formula 1 oyunlarının kapısı açılmış oldu.

Codemasters yarış oyunu geliştirme hususunda oldukça tecrübeli bir firma. Özellikle Colin Mcrae serisi Ralli oyunları büyük beğeni toplamıştı ve en son çıkarttığı Colin Mcrae DIRT ile çıtayı biraz daha yükseltmişti. Codemasters şu an yeni bir yarış oyunun üzerinde çalışıyor: GRID. GRID 3 Haziran'da çıkacak ve yeni EGO grafik motorunu kullanacak.

Formula 1 oyununa gelecek olursak kulağımıza gelen bilgiler henüz net olmadığını söylemeliyiz. Yalnız oyun hem oyun konsolları hem de PC için çıkacakmış. Ayrıca yeni F1 oyununun ne zaman piyasaya gireceği de meçhul fakat büyük ihtimalle ancak gelecek seneden önce çıkması beklenmiyor.

GRID'in demo sürümü henüz geçende yayınlandı. Bu sayede EGO yarış motorunun neler yapabileceğini (ve tabii ki Formula 1 oyunlarının temelini oluşturacak) önceden görme şansımız olacak. Demoya buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak
 
Üst