Formattan sonra Ağ bağlantısı ve diğer sürücüler için

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar format atacağım bilgisayara lakin format atıldıktan sonra pcde ne ağ bağlantısı oluyor ne ekran kartı bunun için net bağlantısı olmadan kurabilen driverleri bir program vardı adı neydi acaba

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Onu kullanmadım maalesef, ne söylesem yalan olur.

Sanırım dvd veya usb bulmaktan başka çaren yok :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Eyvallah hocam birşey kafam takıldı boyutu 3 gb sitesiden bi versiyonu var 7 mb o işe yaramaz mı benim dvdroom dvd okuyo yazamıyo ne yapabilirim acaba flash bellekte yok 4gblik ?

7 MB olan internet bağlantısı kullanıyor. Tarıyor ve lazım olanı internetten indiriyor.

Senin şu anda driverların kurulu ise onların yedeğini al, formattan sonra o dosyalardan kurarsın sürücüleri.

İşletim sistemin ney?

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
7 MB olan internet bağlantısı kullanıyor. Tarıyor ve lazım olanı internetten indiriyor.

Senin şu anda driverların kurulu ise onların yedeğini al, formattan sonra o dosyalardan kurarsın sürücüleri.

İşletim sistemin ney?
Xp Hocam

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Şu an driverları kurulu bir XP var ve buna format atacaksın yine XP kuracaksın değil mi?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Eğer orjinal cd takıntın yoksa. Birisi hazırlamış nette mevcut. Tüm driverlar ve işe yarayacak belli başlı programlar cd ye entegre edilmiş. Tek Cd ile temiz format :D

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şu an driverları kurulu bir XP var ve buna format atacaksın yine XP kuracaksın değil mi?
Evet hocam Xp atıcam ama driversiz bunlar pc çok yavaşladı 1 yıldır falan format atmadım baya kasıyo pc şimdi bana ağ bağlantısı kurmam lazım formattan sonra benim dvd room var dvd okuyo ama yazamıyo baktım programada 3 gb diyor .

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Evet hocam Xp atıcam ama driversiz bunlar pc çok yavaşladı 1 yıldır falan format atmadım baya kasıyo pc şimdi bana ağ bağlantısı kurmam lazım formattan sonra benim dvd room var dvd okuyo ama yazamıyo baktım programada 3 gb diyor .

Programı indir. Format atmayacağın sürücüye kopyala. Bütün sürücüleri silmek zorunda değilsin ki.

Diğer bir seçenek, driverlarının yedeğini al. Şu programla alabilirsin.
http://www.drivermagician.com/DML.exe

Yedeği format atmayacağın sürücüye kaydet.

XP'yi kurduktan sonra, aygıt yöneticisinden ağ adaptörünü tıkla sürücü güncelle de ve driver yedeklerinden ağ adaptörünün driverinin bulunduğu klasörü seç (tek tek denemen gerekebilir) driveri böyle kurabilirsin.
Malesef XP sadece tek klasörü kontrol edebiliyor alt klasörleri kontrol edemiyor ama CD olunca alt klasörleri kontrol edebiliyor. Yerinde olsam yedeklediğim driverları iso dosyası haline getirip sanal sürücüye koyarım CD'ymiş gibi gösteririm, sürücü güncellemede konum olarak sanal sürücüyü seçerim. Tabi bunlar sana uzun ve zahmetli gelebilir.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yahu benim dediğimi yap güzel kardeşim. Takıntın yoksa driver entegreli xp cdsi indir. Onunla bas formatı. Driver kuracam derdinden kurtar kendini. Tek seferde temiz iş. :)

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yahu benim dediğimi yap güzel kardeşim. Takıntın yoksa driver entegreli xp cdsi indir. Onunla bas formatı. Driver kuracam derdinden kurtar kendini. Tek seferde temiz iş. :)

Hocam entegreli diye indiriyoruz adamlar koymuyo içine sonra dımdızlak kalıyorum :)

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Doğru cd yi indirirsen sorun olmaz. Daha 1 ay olmadı ben arkadaşın pc ye format atmak için böyle bir cd indirdim. Onla bastım formatı :) Haaa benim pc ye hayatta kullanmam o cd yi. :) İşten kaçmak için kolayını seçtim arkadaşın pc de :D

Sende araştır nette bulacaksın. Adam yanlış hatırlamıyorsam en son nisan güncellemeleri dahil, driverlar dahil, ofis dahil bir cd yapmış. cd dediysem adı cd kendi dvd :)

Hayır. sık format atan biriysen kendinde birtane driver ve güncelleme entegreli cd yapabilirsin. Ortanın üstü bilgisayar bilgin varsa yapması kolay. Tek ihtiyacın vakit harcayıp kafa yorman.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hard disk bölümlü değil ise, önce bölümlendirin.

XP'nin kurulu olduğu bölüm C: boş olan bölümde D: veya E: olacaktır.

Bütün güncel sürücülerinizi format atmadan önce indirin ve yedeklemek istediğiniz müzik, fotoğraf ne varsa yeni bölüm olan D: veya E: ye atın.

Sonra Xp'nin bulunduğu bölüme format atın, Xp'yi yeniden kurun.

Format işlemi bittikten sonra driverlerı D: veya E: sürücüsünden tek tek yükleyin...