Formatta C -> D Oluyo

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hp Pavilion DV6920ET Laptobumda Windows7 kurmuştum daha önce şimdi tekrar xp kurcam daha öncede kurmuştum. Fakat şimdi kurduğumda

Toplam üç bölüm var
C:/Sistem
D:/Multimedia
E:/Program

Ama şimdi xp kurmak istedigimde

C kısmı D kısmı olmuş
Yani

D:/(xp kuracagım ntfs alanı olarak görüo)
c:/multimedia
E:/Program

umarım anlatmak istedigimi anlatabilmişdir. Yani xpyi cye kurmam gerekirken c kısmı d olmuş ve bölümlendirme penceresindede
D:/
C:/
E:/

olmuş. Umarım bir çözüm bulabiliriz :confused1:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bilgisayar yönetimine girsene: Bende ise F>D olmuştu D ise C,C ise F olmuştu :P

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
yok oraya girmek gibi bi lüxüm yok şuan farklı bi bilgisyardan yazıyorum. Yani windows7 tekrar kurdum orda sorun yok. fakat xp kurmaya kalktıgımda bu bölümler değişiyo :( yokmu bunun bir çaresi :(

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Xpden bilgisayar yönetimine gireceksin işte :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Bilgisayarı yeniden başlattığında İşletim sistemi olan bölüm C olarak gözükcek
bende mesela 2 tane işletim sistemi 4 tanede disk sürücüsü var C-D-E-F
Xp ye geçtiğimde C'de Xp kurulu gözüküyo D'de Win7
Win7 ye geçtiğimde C'de Win7 D'de Xp gözüküyo
takma bu kadar yeniden başlattığında düzelir durum

eğer durum böyle değilse bilgisayarımdan bi ss alıp yolla bakalım :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
sistemin kurulu olduğu bölümün harfi değiştirilemez. disk bölümlendirmesinde bir farklılık olmuş olabilir. ayrıca format atarken, bilgisayardan her türlü flash bellek, harici disk gibi araçları kaldırın..

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
C'nin D olması olayı dnin Active , Primary omuş olmasından. Partition programları (partition magic , acronis disk director kullanarak windowsu yüklemek istdiğin parttionu active yaparsan sorun kalmaz. Xpnin partition oluşturma bölümünde böyle bir ayar yapma şansın yok.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
C'nin D olması olayı dnin Active , Primary omuş olmasından. Partition programları (partition magic , acronis disk director kullanarak windowsu yüklemek istdiğin parttionu active yaparsan sorun kalmaz. Xpnin partition oluşturma bölümünde böyle bir ayar yapma şansın yok.

Sizinde dediğiniz gibi xp kuruluyken kurulu olduğu dizine müdahale edemiyoruz ne yazıkki. Şimdi tekrardan windows7 kuruyorum. Tam olarak ne yapmam gerek ? Biraz daha acabilirmisiniz ? Çünkü durumu düzeltip acilen tekrardan XP'ye geçmem gerekiyor. Vize sınavlarımız başladı bir çok programda benim kullandıklarım win7 ile uyumsuz olduğundan geçmek zorundayım. Bilgilendirmenizi bekliyorum.. :flowers:

Not: Şuan Hem (Acronis Disc 10) hemde (Partition Magic 8.0) Elimde Mevcut

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Acronis disk director yada partition magic ile yapabilirsin. Live linux cd si ile de olur.

Yapmak istediğin ; c nin active olarak işaretlenmesi

Win 7 Dvd tak c olarak kullanmak istediğin partitionu sil partition oluşturmadan xp yükleme ekranında c yapıcaktır diye düşünüyorum.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Acronis disk director yada partition magic ile yapabilirsin. Live linux cd si ile de olur.

Tam olarak ne yapmam gerekiyor. Yanlız diğer diskteki verilerimin kaybolmaması gerekiyor. Şuan windows7/32bit sürümdeyim. Dediğiniz iki programda elimde mevcut . Hangi yolu izlemeliyim ?

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
acronis disk directorde o partitiona gel sağ yıkla active olarak işaretle ve finish bayrağı var yukarda damalı ona tıkla.
Bootable bir cd den yaparsan daha sağlıklı olucak . Windows üzerinde iken olucağını sanmıyorum.

Acronis disk drector ile o partitionu önce sil bence sonra create partition de ve active olarak işaretle , sonrada xp kurulum ekranında c olucaktır. Veri kaybetmezsin diğer partitionlar üzerinde işlem yapmazsan.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Selamun Aleyküm...

Öncelikle yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Sizin verdiğiniz direktifler doğrultusunda çözdüm olayı. Tam olarak nasıl olduğunu anlatayım. Olurda benle aynı sorunu yaşayanlar olursa çözüm olsun. Şöyleki;

Öncelikle sisteme Windows7 kurdum (Windows7 kurarken partitionda herhangi bir sorun olmuyor. Yani normal hiyerarşik sıraya göre diziliyor sürücüler.)

Daha sonra windows7 kuruluyken ; Bilgisayarım sağ tık -> Yönete girdim. Ordanda Disk yönetimi kısmına geldim..

Şimdi : Burada C->Windows D->Multimedia E->Yazılımlar F-> DVD-R Sürücüsü.

Şimdi burda ilk önce E'ye sağ klik yapıp bölümü etkin olarak işaretle dedik.

Daha sonra D'ye sağ klik yapıp bölümü etkin olarak işaretle dedik.
Son olarakta C'yi aynı şekilde etkin olarak işaretle dedik ve bir uyarı mesajı aldık. Orada evet dedik. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattık. Ve Ntdrl hatası aldık. XP CDmizi taktık ve boot ettik. Kurulum ekranında normal olarak artık sürücülerimizi görebiliyoruz. Ben bu yolu izleyerek yaptım. Aynı sorunu yaşayanlar bu şekilde çözebilirler diyede yazdım. Umarım faydalı olur.

Tekrardan yardımlarınızdan ötürü çok ama çok teşekkür ediyorum. :clover: