Formatr atamıyorum

ByMuammeR

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir bilgisayr var ve buna format atamıyorum ilk başta hoşgeldiniz yazısına kadar geliyordu resrtliyordu kendini baştan yenden başlıyordu win 7 kuracaktım onuda kurmuyor dondu kaldı şimdide aygıt bulunamadığı için ön yükleme başlatılamadı diyor kafayı yiyecem yardımcı olun lütfen

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Benzer bir durum yıllar önce başımıza gelmişti. PC, format atmaya çalışırken önyükleme işlemi sırasında kapanıp, yeniden başlatıyordu ya da donup kalıyordu, bunun yazılımsal ve donanımsal bir çok sebebi olabiliyor. Bizim ilk aklımıza gelen PSU oldu, elimizde bulunan diğer bilgisayardan çıkarıp, sorunlu bilgisayara takarak denediğimiz PSU ile sorunsuz kurulum yaptık. şanslıyız ki ilk aklımıza gelen fikir ile çözmüştük sorunu.

Sizin sorununuzun kaynağı daha farklı bir şey de olabilir.

Aygıt bulunamadığı için önyükleme başlatılamadı uyarısı ile karşılaşmışsınız, Bios ta boot seçeneklerinde CD sürücü mü gözüküyor acaba? Cd sürücünün güç soketini çıkarıp boşta duran bir soket ile değiştirin.

CD sürücü problemli ise Cd den yükleme yapamıyorsanız, bir de usb bellek üzerinden Win7 yüklemeyi deneyin. Usb bellekten yükleyebilmek için biosta önyükleme için boot seçeneklerinden usb belleği göstermeniz gerekir. Tabii birde Win7 yüklü usb belleğe ihtiyacınız var.