Formatın bile temizleyemediği rootkit!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
İşte yeni tehlike: Bu zararlı sisteme format atsanız bile varlığını sürdürüyor.
20090325160116.jpg

Virüsler her geçen gün daha sinsi ve tehlikeli hale geliyorlar.

Sistemimize bir virüs bulaştığını düşündüğümüzde ilk yaptığımız şey anti virüs yazılımlarına başvurmaktır. Ama kendisini işletim sisteminden bile saklayan rootkit virüsleri için bu çok ciddi bir sorun olmayabiliyor. Pek çok kullanıcı için bir sonraki adım, kesin çözüm; yani sabit diskleri yeniden biçimlendirmek. Fakat bu yeni rootkit virüsüne format bile işlemiyor. Çünkü bu virüs varlığını sabit diskte değil, BIOS'ta sürdürüyor. Neyse ki bu virüs bir hacker'ın ellerinden değil, güvenlik konusunda faaliyet gösteren araştırmacıların ellerinden, tehlikeyi göstermek için çıktı.

Aslında araştırmacılar son yıllarda BIOS'a bulaşan rootkit virüslerinin varlığından haberdardı ve bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlardı fakat BIOS'taki rootkit virüslerinin tehlikesi pek ciddiye alınmamıştı. Çünkü daha önceki çalışmalarda sadece belli özelliklere sahip BIOS'larda bu tehdidin varlığı kabul ediliyordu. Son araştırma ise kullanılan işletim sisteminden bağımsız olarak çalışabilen virüsün, BIOS özelliklerinden de bağımsız bir şekilde varlığını sürdürebileceğini ortaya koydu.

CanSecWest Güvenlik Konferansı'nda tanıtılan bu virüs ile araştırmacılar gün geçtikçe daha sinsi ve daha tehlikeli virüslerin ortaya çıktığını bir kez daha ispatlamış oldular.

http://www.chip.com.tr/konu/Formatin-bile-temizleyemedigi-rootkit_11725.html

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ya bu virüslerekesin çözüm ne biliyomusunuz PC denen gavur icadı işi kökten kaldırmak

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Linux kullanmak da ayrıca bir çözüm Meraklı abi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Linux kullanmak da ayrıca bir çözüm Meraklı abi
Son araştırma ise kullanılan işletim sisteminden bağımsız olarak çalışabilen virüsün, BIOS özelliklerinden de bağımsız bir şekilde varlığını sürdürebileceğini ortaya koydu. :)

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Son araştırma ise kullanılan işletim sisteminden bağımsız olarak çalışabilen virüsün, BIOS özelliklerinden de bağımsız bir şekilde varlığını sürdürebileceğini ortaya koydu. :)
BIOS'a bulaşması için Windows üzerinden kod çalıştırması lazım.Linux'ta Windows'a özel exe'ler çalışmaz ;)

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel paylaşım bakalım daha neler görecez

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
C# ile yazılmışsa mono yüklü unix ve türevi sistemlerde de anırttıra anırttıra çalışır :D burda görev anakart üreticilerine düşüyor yeniden yazılamayan bios yapsınlar bios uçmalarına karşıda anakartın yanında yedek bios chip i versinler :) buda bir öneri noldi rengun soldi :D

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Insanligin anlindan bu lekeyi kim siler?:turned:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
adam gibi bir firewall ile güzel güzel kullanırsınız bilgisayarınızı usb kullanırkende bilgisayarınızdaki otomatik başlatma özelliğini kapatın zaten gerisini antivirüs halledicektir.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Beni
m telefonun hafıza kartına bulaştı..
biçimlendiremedim...sonra/cmd /format f: dedim

oldu gibi gözüktü arkadaşa verdim muzik yukledı yıne geldi virüs:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim