Format sonrasında performans sıkıntısı

ozanberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar herkese merhaba,

Geçtiğimiz günlerde HDD'nin yavaşlığını gidermek için SSD aldım. İki diske de format atıp işletim sistemini Windows 10 Pro olarak SSD'ye kurdum.

Ancak daha sonra tüm güncelleştirmeleri yapmama rağmen League of Legends'te normalde sabit 150 civarı FPS alırken 70-80'lere düşüyor ve sürekli yükselip artıyor (160-70 arası dalgalanıyor).

Call of Duty Warzone'da 60-80 FPS alıyorken 20'lere düştü.

Ekran kartı: GTX 1060 6 GB ( ASUS Phoenix tek fanlı model)
RAM: 4 X 4 = 16 GB.
SSD: 500 GB Samsung Evo 860.
HDD: 1 TB.
İşlemci: Intel i5-4690.

Windos Update'leri yaptım, Windows'un kurduğu Ekran Kartı Driverinı kaldırıp kendim en son Ekran Kartı Driverını kurdum. Aynı işlemleri işletim sistemi hem SSD'deyken hem HDD'deyken denetim ancak iki şekilde de problem var.

Yardımlarınız bekliyorum.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
evet işlemcimde entegre ekran kartı var
nvidia denetim masasını aç 3d ayarlarına gir ordan tercih edilen kartı nvidia yap, nvidianın oyunları nvidia kartınızda çalıştırması gerek ama belki çıldırmıştır entegre kartta çalıştırıyordur neyse işte onu yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve bak bakalım ne değişmiş oyunlarda

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
hocam dediğin değiştirme yerini bulamadım ekran görüntüsü atma şansın var mı
Hocam bu arada sizin cevaplama yaptığınız kişi ben değilim, bi üstte olan bendim. hemen göstereyim size 1dk
Mesaj otomatik birleştirildi:

TSxkbpnnXB.jpg

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
867
Format Atalı bir kaç gün olduysa normal 1 hafta bekle durum yine aynıysa arkadaşların dediği gibi Nvidia denetim masası ve driver güncellemesi yap.

ozanberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam bu arada sizin cevaplama yaptığınız kişi ben değilim, bi üstte olan bendim. hemen göstereyim size 1dk
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyayı görüntüle 114001
Uyarı için teşekkürler hocam fark etmemişim kimi cevapladığımı. Bende dediğiniz seçenek mevcut değil. İntelin sürücüsünü windows10da yükleyememiştim. Yüklenmemiş haliyle kaldı. O yüzden görünmüyor olabilir mi

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87.9 KB · Görüntüleme: 67

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Uyarı için teşekkürler hocam fark etmemişim kimi cevapladığımı. Bende dediğiniz seçenek mevcut değil. İntelin sürücüsünü windows10da yükleyememiştim. Yüklenmemiş haliyle kaldı. O yüzden görünmüyor olabilir mi
Hocam yükleyin sürücüsünü ozaman

ozanberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam yükleyin sürücüsünü ozaman
Hocam termal macun almıştım eve gelirken onu uyguladım ve problem çözüldü. termal macun öncesi msi afterburnerla bakınca işlemci sıcaklıkları 90dereceye yakındı ve hız kesiyordu ara ara. macun sonrası bir problem kalmadı.

Zamanını ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim.