Format sonrasi olmazsa olmaz programlar

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhabalar
Çok usta olmasam da yıllardır bilgisayarlarla içiçe olduğum için elimden demo veya ful sürüm yüzlerce program geçti...
Bir çoğu boş yere yer kaplayan yüzlerce program içinden seçip yıllarca kullandığım ve format attığımda ilk olarak kurduğum ücretsiz programları sizinle paylaşmak istedim...
inşallah işinize yarar:

1-MEDİA PLAYER olarak The KMPlayer: oldukça kullanışlı ve açamadığı media formatı yok gibi...
SON SÜRÜM: http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=14938

2-CD/DVD yakma programı olarak FinalBurner Free: işinizi görecektir...
son sürüm: http://www.protectedsoft.com/download.php

3-Office Programı olarak OpenOffice: yeni tanıştım işe yarıyor...
son sürüm: http://download.openoffice.org/other.html#tested-full

4-PDF dosyaları için FoxitReader: küçük boyut ve kolay kullanım...
son sürüm: http://download.cnet.com/Foxit-Reader/3000-10743_4-10313206.html?part=dl-116442&subj=dl&tag=button/

5-Resim düzenleme yazılımı olarak GIMP: bununla da yeni tanıştım memnun kaldım...son sürüm: http://www.gimp.org/downloads/

6- Antivirüs olarak Avira Antivir Free: özellikle son sürümü çok güzel...son sürüm: http://www.free-av.de/en/trialpay_download/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html

7- Converter olarak FormatFactory: yeni tanışmama rağmen gözüme girdi...son sürüm: http://www.formatoz.com/download.html

8- Download programı olarak Orbit Downloader ya da Free Download Manager: ikisi de çok güzel...son sürüm:
Orbit: http://www.orbitdownloader.com/download.htm
FDM: http://www.freedownloadmanager.org/download.htm

Şimdiki yazacaklarım program değil ama ben beğenerek kullandığım için paylaşmak istedim...

9- E-mail adresi olarak GMAIL: yıllardır kullanıyorum ama daha spam mail geldiğini hatırlamıyorum... hesap açmak için: www.gmail.com

10- İnternet tarayıcısı olarak İnternet Explorer 8: hepsini denedim diyebilirim ama microsoft'un işletim sistemine microsoft'un tarayıcısı uyar diyorum...diğerlerinin illaki bi yerinde arıza çıkıyor...
son sürüm:
http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx

Evet arkadaşlar ben programlarımı paylaştım...Sizin de tavsiye edeceğiniz program varsa siz de buyrun...

Saygılarımla...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bu konu daha önce de açılmıştı sanırım ama mademki uğraşmışsın o kadar bizde yazalım birşeyler ;
Winamp alternatifi AIMP var

Sonra sistem temizliği için CCleaner var

Nero alternatifi Ashampoo Burning studio var

Uzak masaüstü erişimi crossloop var.. vs.. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Güzel olmuş ama... En sonda tarayıcı olarak Ekplorer i önermen olmamış..​
Tarayıcı olarak... Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari
Sistem bakım temizlik.. Advanced systemcare​
Program kaldırıcı... Revo uninstaller
Antivirüs olarakta... MSE olabilir...:thumbup1:​

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
internet tarayıcısı olarak hala ie yi önerdiğine göre bilgisayarla gerçek anlamda içiçe değilsin sanırım...

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
internet tarayıcısı olarak hala ie yi önerdiğine göre bilgisayarla gerçek anlamda içiçe değilsin sanırım...

usta değilim dedim ama ie8 hem güvenli hem sağlam...milisaniyelik hızlı diye başkasına geçmem:tt2:

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim gibi video, film manyağı iseniz ve ücretsiz sağlam bir dönüştürücüye ihtiyacınız varsa bende; Any Video Converter'ı tavsiye ederim. Ücretsiz ve her türlü formata her boyutta dönüştürme yapabiliyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Merhabalar
Çok usta olmasam da yıllardır bilgisayarlarla içiçe olduğum için elimden demo veya ful sürüm yüzlerce program geçti...

10- İnternet tarayıcısı olarak İnternet Explorer 8: hepsini denedim diyebilirim ama microsoft'un işletim sistemine microsoft'un tarayıcısı uyar diyorum...diğerlerinin illaki bi yerinde arıza çıkıyor...
son sürüm:
http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx

Çok iç içeymişsin, evet...

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Çok iç içeymişsin, evet...

acaba sen bana ne tavsiye ediyorsun?:confused1:
durmadan çöken firefox mu:lol: yoksa bir türlü alışamadığım chrome mu?:sleeping:
yoksa opera mı önereceksin?hız rekoru kırdı diye?:thumbdown:

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Formattan sonra olmazsa olmazlar.

Google Chrome - Adobe Flash Player - Open Office - Ccleaner - Foxit Reader - VLC Player - Thunderbird - AIMP

Ayrıca durmadan çöken Firefox diyorsunda ben Firefox'un durmadan çöktüğünü hiç duymadım. Öyle birşey mi varmış? Chrome'a bir zamanlar diyorlardı o konuda biraz haklılardı gerçi şimdilerde o da düzeldi ama Firefox öyle durduk yere çökmez.

Chrome-Opera-Firefox İE'yi 2 ye böler 5milyonla çarpar.

prematoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç çöktüğünü görmedim zaten alternatif olarak chrome bende yüklü mesela

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
formattan sonra olmazsa olmaz program diye bişey yoktur.. insanların kullanacakları programlar kişisel tercihleri ve ihtiyaçları doğrultusunda değişmekte..

kendimden örnek vermem gerekirse;

winamp yerine aimp kullanıyorum.. çoğu kişi winamp kullanmakta diretiyor dediğim gibi kişsel tercihler önemli burda..

yok internet explorer ya da firefox olayıda ilginç mesela..

çevremdeki arkadaşlarımın pc lerinde problem çıktığında genellikle ben ilgilenirim..

şöyle ilginç bi gözlemim oldu, ben her ne kadar firefox kursamda adamlar internet explorer kullanmakta kararlı..

internet explorer in o mavi "e" simgesi onlara interneti ifade ediyor :) kimse gidip firefox un tilkisine tıklamiyor :)

sonracima.. olmassa olmaz olayina gelirsek codec olayi bence olmassa olmazlardan.. klite codec sorunsuz stabil diyebilirim.

download manager olarak tabiki idm yi tavsiye ederim..

nero alternatifi BurnAware Free kullaniyorum gayet yeterli ve başarılı

sonra ultraiso olmazsa olmazlarimdan..

ofis yazılımı olarak benim tercihim herzaman microsoft office olmuştur..

bahsettiğim programların bazıları ücretli olabilir ama hangimiz bu tarz programlara ücret ödüyoruzki vardir tabi istisnalar..

utorrent var mesela en çok kullandığım olmazsa olmazım..

windows live messenger var mesela..

notepad++ var çok işime yarıyor..

winrar var olmazsa olmaz yine...

örnekler böyle uzar gider.. sonuç olarak kullanmadığınız programları boşuna kurmayın gerçekten işinize yarayan kullandığınız programlara bakın yoksa sadece pc nizde şişme yapmaktan başka bi işe yaramaz saygılar.. :dirol:

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
formattan sonra olmazsa olmaz program diye bişey yoktur.. insanların kullanacakları programlar kişisel tercihleri ve ihtiyaçları doğrultusunda değişmekte..

kendimden örnek vermem gerekirse;

winamp yerine aimp kullanıyorum.. çoğu kişi winamp kullanmakta diretiyor dediğim gibi kişsel tercihler önemli burda..

yok internet explorer ya da firefox olayıda ilginç mesela..

çevremdeki arkadaşlarımın pc lerinde problem çıktığında genellikle ben ilgilenirim..

şöyle ilginç bi gözlemim oldu, ben her ne kadar firefox kursamda adamlar internet explorer kullanmakta kararlı..

internet explorer in o mavi "e" simgesi onlara interneti ifade ediyor :) kimse gidip firefox un tilkisine tıklamiyor :)

sonracima.. olmassa olmaz olayina gelirsek codec olayi bence olmassa olmazlardan.. klite codec sorunsuz stabil diyebilirim.

download manager olarak tabiki idm yi tavsiye ederim..

nero alternatifi BurnAware Free kullaniyorum gayet yeterli ve başarılı

sonra ultraiso olmazsa olmazlarimdan..

ofis yazılımı olarak benim tercihim herzaman microsoft office olmuştur..

bahsettiğim programların bazıları ücretli olabilir ama hangimiz bu tarz programlara ücret ödüyoruzki vardir tabi istisnalar..

utorrent var mesela en çok kullandığım olmazsa olmazım..

windows live messenger var mesela..

notepad++ var çok işime yarıyor..

winrar var olmazsa olmaz yine...

örnekler böyle uzar gider.. sonuç olarak kullanmadığınız programları boşuna kurmayın gerçekten işinize yarayan kullandığınız programlara bakın yoksa sadece pc nizde şişme yapmaktan başka bi işe yaramaz saygılar.. :dirol:

olmazsa olmaz program tabi ki kişiseldir...ve ben kişisel olarak vazgeçemediklerimi yazdım...ve herkesten bunu yapmasını bekledim...
böylece ücretsiz ama en çok işe yarayan programlar biraraya gelir diye düşündüm...

senin yazdıkların arasında benim aklıma gelmeyenler de var ve onlar için teşekkür ediyorum...ancak kendin korsan kullanıyorsun diye herkesi zan altında bırakman uygun değil...
bu forum sitesinde ücretli olan programları paylaşmak zaten yasak...emeğe saygı diye bir şey var...
bu arada kmplayer kur sonra ne winamp ne aimp ne codec...hiçbirine ihtiyacın kalmaz...ve bilgisayarın hafifler...saygılarımla

umudayolculuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hekesin kendince kullandığı proğramlar olmazsa olmazları vardır. Korsan kullanımına gelince herkes için demiyorum fakat çoğunluğun çoğunluğu bir şekilde korsan kullanıyor hatta microsoft işletim sisteminin ofis yazılımının ücretli olduğunu bilmeyen kişiler var. korsan kullanmayan kişilerin çoğunluğuda linux işletim sistemi kullananlardır. tabi bunlar benim görüşüm.

videolar için converter da super conventer v2010 nu tavsiye ederim. hatta ücretli olan total video conventerla yarışacak kadar iyi

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
olmazsa olmaz program tabi ki kişiseldir...ve ben kişisel olarak vazgeçemediklerimi yazdım...ve herkesten bunu yapmasını bekledim...
böylece ücretsiz ama en çok işe yarayan programlar biraraya gelir diye düşündüm...

senin yazdıkların arasında benim aklıma gelmeyenler de var ve onlar için teşekkür ediyorum...ancak kendin korsan kullanıyorsun diye herkesi zan altında bırakman uygun değil...
bu forum sitesinde ücretli olan programları paylaşmak zaten yasak...emeğe saygı diye bir şey var...
bu arada kmplayer kur sonra ne winamp ne aimp ne codec...hiçbirine ihtiyacın kalmaz...ve bilgisayarın hafifler...saygılarımla

arkadaşım, ben kimseyi zan altında falan bırakmadım, sormak isterim acaba hangimiz winamp a ya da winrar a lisans ücreti ödüyor allah aşkına, yazımda da belirttim tabiki istisnalar vardır lisans alan insanlar mutlaka vardır, bu da tercih meselesi + para meselesi herneyse...

ayrıca ücretli programları paylaşmak yasak demişssin ben program falan paylaşmadım zaten, birkaç kullandığım program ismi verdim.. gidipte crackli program linkide vermedim :)

zahmet edip konu açmışsın teşekür ederiz tabiki emeğine saygım var saygısızlıkta yapmadım..

kmplayer "bence" winamp veya aimp in yerini tutmaz kmplayer in genel amaci video dosyalarini oynatmaktir hiç mp3 dinlemek icin kullanmadım ve kullanmakta istemiyorum zaten.. ayrica dediğin gibi guzel bi video player ;) zaman zaman kullandiğim oluyor zaten kurulu pc de.. :dirol:

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
evet arkadaşlar güzel bir başlık açtığımı düşünüyorum:D
katılımınız için de teşekkürler...ama bunlardan başka hangi programlar var acaba?
ücretsiz ve ücretliler kadar işe yarayan?
bilenler yazar mı acaba?

bir de, bana internet tarayucısı önermenizi istiyorum...ben ie8 kullanıyorum ve işimi görüyor ama bana katılmayan arkadaş çok...acaba hangisini kullanayım ve ie8'den artıları neler?

testere34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaşlar güzel bir başlık açtığımı düşünüyorum:D
katılımınız için de teşekkürler...ama bunlardan başka hangi programlar var acaba?
ücretsiz ve ücretliler kadar işe yarayan?
bilenler yazar mı acaba?

bir de, bana internet tarayucısı önermenizi istiyorum...ben ie8 kullanıyorum ve işimi görüyor ama bana katılmayan arkadaş çok...acaba hangisini kullanayım ve ie8'den artıları neler?

Google Chrome tavsiye ederim hem hızlı hemde iyidir..

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
arkadaşım, ben kimseyi zan altında falan bırakmadım, sormak isterim acaba hangimiz winamp a ya da winrar a lisans ücreti ödüyor allah aşkına, yazımda da belirttim tabiki istisnalar vardır lisans alan insanlar mutlaka vardır, bu da tercih meselesi + para meselesi herneyse...

ayrıca ücretli programları paylaşmak yasak demişssin ben program falan paylaşmadım zaten, birkaç kullandığım program ismi verdim.. gidipte crackli program linkide vermedim :)

zahmet edip konu açmışsın teşekür ederiz tabiki emeğine saygım var saygısızlıkta yapmadım..

kmplayer "bence" winamp veya aimp in yerini tutmaz kmplayer in genel amaci video dosyalarini oynatmaktir hiç mp3 dinlemek icin kullanmadım ve kullanmakta istemiyorum zaten.. ayrica dediğin gibi guzel bi video player ;) zaman zaman kullandiğim oluyor zaten kurulu pc de.. :dirol:

katılıyorum...winampın yerini hiç bir şey dolduramaz birde yanına DFX yamasını kurdummu müthiş bir ses veriyor...km playerı kullanıyorum oda video yani filim üzerine çok güzel bi oynatıcı.(bs player da alternatif olarak mevcut)
>>Cclenear,
>>advanced systemcare,
>>nod 32 4 antivirüs,
>>teamwear,
>>winrar 3.80,
>>cpu-z,
>>exaradyo,
>>LimeWireWin,
>>K-Lite_Codec_Pack_590,
>>rcsetup,
>>spsetup100,
>>internet download maneger ,
>>ccsetup ,
>>AdbeRdr930_tr
>>BitTorrent-6,
>>Nero 8
>>PISO.4.1 ,
>>Driver_Genius_PRO_2009 ve tabiki...
>>Firefox Setup 3.6.3
Bunlar benim hitlerim....:thumbup:

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
bilgisayarınızdada program oluşturmak için SharpDevelop kullanabilirsiniz ama ilkönce C# dilini öğreninde yada C++ işte büssürü programlama dili var bu programın içindede ve bu dünyadada :p