Format sonrası fps drop

NambaKorea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaslar her zaman yaptığım sekilde format attım ve driverlarımı kurup windowsun güncellemelerini yaptım. Kurulması gerekenleri kurdum ve önceden oynadığım oyunu yükledim bir süre oynuyorum ve sonra fps öyle bir düsüyorki kanser oluyorum. Sorun nerde anlamadım yardımcı olur musunuz.İsin garip tarafı bir süre alt+tab yapıp oyuna geri dönünce kasma gidiyor veya oynamaya devam edince bir süre sonra gidiyor ama epey zaman geçiyor çok kanser bir durum.

NambaKorea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
yardımcı olamaz mısınız ya sorunu nasıl tespit edebilirim :/

Reaksiyon puanı
40
olayım bakalım.Öncelikle su programı indir.Sağ tıkla klosöre cıkart de.ThrottleStop
programı aç kenarda acık dursun.Oyuna gir oyunu oynamaya başla.Fps dusunce yanı kasma olunca.alt+tab yap programa bak sağ tarafda sıcaklık gösterin biyer var orada maximum yazan bıyer daha var maximum sıcaklık kaç olmuş ona bakacaksın.Büyük ihtimal sende 85 üstü bi değer olacak.
çünkü oyun oynarken işlemci ve ekran kartı çok ısınıyor işlemci cok ısınırsa hızını düşürür zarar görmemek için.Bu yüzden droplar yersin kasmalar olur.Benım tahmınım bu büyük ihtimalde doğru ama testini yapalım dedıklerımı yap gördugun sıcaklıgı buraya yaz.

NambaKorea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
olayım bakalım.Öncelikle su programı indir.Sağ tıkla klosöre cıkart de.ThrottleStop
programı aç kenarda acık dursun.Oyuna gir oyunu oynamaya başla.Fps dusunce yanı kasma olunca.alt+tab yap programa bak sağ tarafda sıcaklık gösterin biyer var orada maximum yazan bıyer daha var maximum sıcaklık kaç olmuş ona bakacaksın.Büyük ihtimal sende 85 üstü bi değer olacak.
çünkü oyun oynarken işlemci ve ekran kartı çok ısınıyor işlemci cok ısınırsa hızını düşürür zarar görmemek için.Bu yüzden droplar yersin kasmalar olur.Benım tahmınım bu büyük ihtimalde doğru ama testini yapalım dedıklerımı yap gördugun sıcaklıgı buraya yaz.

Sizin mesajınızı görmeden önce baska bir program ile denemistim cpu sıcaklığı 95 dereceye çıkıyor ve evet asırı fazla ama formattan sonra böyle olması saçma değil mi? yani aynı oyunu bir gün önce formattan önce oynadığımda sorun yokken simdi böyle olması?

EmrahGürleyen

Doçent
Reaksiyon puanı
193
CPU 95 çok fazla yakarsın işlemciyi Fanda sorun yok dimi? Terman macun durumu nasıl?

NambaKorea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
CPU 95 çok fazla yakarsın işlemciyi Fanda sorun yok dimi? Terman macun durumu nasıl?
açıp temizledim simdi macun bitmis galiba fanın altında yapıskan gibi az kurumus birsey vardı onu da sildim suan 70 derece bir sorun yok düzeldi.