Format çekme için yardım

hcadenli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cümleten hayırlı akşamlar. benim sorunum formatla ilgili malum, kısaca özetliyeyim . xp cd takıyorum bios tan ilk açılış cd-rom gösteriyorum ancak açılış esnasında cd yi görmüyor (cd'den ön yükleme için bir tuşa basınız ikazı çıkmıyor) ne yaptım ne ettimse bu sorunu bir türlü çözemiyorum yardımlarınızı bekliyorum...

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Eger bios ayarlarında cd -rom u gördüysen format attıgın cd'de problem olabilir.(çizik vs.) veya cd rom'un optik okuyucu kısmı zarar görmüs olabilir yani kısacası varsa imkanın deiştir bi de öyle dene.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bios tan değil de açılış bot menüsünü açıp buradan cd-rom u seçerek başlatmayı deneyebilirsin...
Olmazsa cd bozuktur büyük ihtimalle...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence de CD sorunlu. Hatırlıyorum bi ara benim de başıma gelmişti. Epey uğraştım sonra baktım ki Office Cd si takmışım Xp yerin...:)

hcadenli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd de sorun yok daha geçen gün başka pc ye format çektik, F8 le ilk açılış menüsünede giriyorum cd-rom u seçiyorum yine olmuyor, cd-rom ve dvd-rom da da hata yok tıkır tıkır çalışıyo, dedim ya işte ne yaptımsa olmadı

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer şu an kurulu bi siste varsa ve onun üzerine format atıcaksan bence normal çalışırken cd yi takıp dene bak bakalım cd yi okuyomu okumuyomu?Bence de cd de sorun olma ihtimali fazla

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Nero Info Tool dan kontrol et bakalım bootable yazıyor mu?
Mesela ben bugün çıkan Pardus CD sini taktığımda bu görüntüyü verdi.

w1056.png

nero2dk7.png

Acil Destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük olasılık kurulum yaptığın cd bootable değildir, bunu üsteki arkadaşın dediği gibi bir teyit et istersen, son olarak bazı usb klavyeler ön yükleme sırasında tuşa basılmış olarak algılayıp direk kurulum ekranını atlıyor, bilgine!

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
bide şöyle bişey var eger bu cd başka bilgisayarda normal bi şekilde format atabiliyosan
hdd ayarlarını kontrol et
şahsen böyle bi sorun başıma gelmişti

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bence sen usb klavye olayını dikkate al. sırf o problem yüzünden CD çantamın yanında bi de USB=>PS2 çevirici de taşımaya başladım :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
f8 f11 yaparak başlayabilirmisin sadece f8 değilde (gerçi ne alaka ama .. )