Format atmasam da...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostlar,
Benim bir sorum olacak, her ne kadar pc yi görmeden bu gibi olaylar zorsa da bir denemekte yarar var.
Benmi pc mde VIA S3G UniChrome Pro IGP adlı bir ekran kartı var. Geçenlerde bir yerden sürücüsünü güncelledim ancak sürücünün oluşturduğu klasördeki bir oku beni dosyasında oku beniyi okumadan klasörü silmeyiniz bilgisi vardı. Ben de bir ara program ekle kaldır dan sürücüyü kaldırdım farkında olmadan. Şu an basit grafik arayüzlü 18WOS oyununu bile açamıyorum. Ses olmasına rağmen kara bir ekran çıkıyor ve tekrar başlatmak zorunda kalıyorum. O sürücüyü tekrar bulup güncelledim ama durum değişmedi. Sistem geri yüklemeden geri döndüm ama olmadı.
Şu an sistem stabil, hata, çökme vb yok ama o tür bir oyunu oynayamıyorum. Şu an için format atmaya da açıkçası üşeniyorum. Bir image dosyası yapıp tekrar yüklesem sanırım aynı sorun devam edecek. Acaba format kaçınılmaz mı?
Teşekkürler

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sağol dostum ama o sürücü ile bir de güncellemeden yükselttiğim o menhus sürücüler var zaten. Kendi sürücüsü yani doğru sürücü kurulu. Ancak yükseltmeye çalıştığım sürücü sanırım sisteme veya kayıda bir ek attı ben silince o ek neden oluyor gibime geliyor. Yani ben yanlışlıkla silince o ek dosya/lar ana program olmadan bazı işlemleri sanırım engelliyor. Yükseltme için indirdiğim sürücüyü tekrar yüklesem de sonuç değişmedi. karışık bir iş. Bazı sürücüler upload yapmıyor yeniden yükleme yapıyor. Dün de AverTV de aynı şey oldu. Tüm sürücüleri silip, TV nin eski sürücüsünü tekrar yüklemek zorunda kaldım. Mamafih format atmaya karar verdim. Hem de gereksiz bir sürü dosya ortadan kalkar.
Bir şey sormak istiyorum. Ben "delete on click" diye bir program kullanıyorum. Dosyaları geri dönüşümsüz siliyor. Format atarken bu tür işlem yapabilen bir program var mı? Aslında C'yi delete on click ile temizleyip formatlamayı düşünüyorum.
İlgine teşekkürler.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Hmmm silmek istediğin özel dosyaların var sanırım :) Bunun için "file shredder" tarzı porgramlar kullanman gerek. Google ile arama yaparsan ücretli ve ücretsiz olan bir sürü "file shredder" bulabilirsin :)

kolay gelsin :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostum özellikle silmek istediğim dosyalar yok ama durum şu. Ben sistemi olabildiğince stabil tutmaya çalışıyorum. Avast bedava ev sürümü kullanıyorum. Web site tasarımı yapıyorum. İster istemez bir ton programı indirip siliyorum. Ne kadar stabil tutmaya çalışırsan çalış Windows bir süre sonra şişiyor. Pc de olabildiğince küçük ve işlevsel programlar tercih ederim. Yani Photoshop portable var ama basit grafik işlemler için Irfanview var. Nero yok başka bir bedava cd yakıcı var. Ben ilk günden beri mecbur kalmadıkça çok büyük yer tutan program kullanmıyorum. Ama ne yaparsan yap sistem şişiyor. Katıt defterini düzenletiyorum, disk birleştirme yapıyorum. ama nafile. Şu an formatsız beş yıl oldu. O şişiklikleri sıfırlamak daha mantıklı. olay bu.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Formatız 5 yıl bence başarılı geçmiş. Bilgilerinin önemliliğini ele alırsak tahminimce bir harici diskin vardır. Aktar oraya temiz bir format at Win 7 kur bi 5 yıl daha gidersin :)

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Dostum özellikle silmek istediğim dosyalar yok ama durum şu. Ben sistemi olabildiğince stabil tutmaya çalışıyorum. Avast bedava ev sürümü kullanıyorum. Web site tasarımı yapıyorum. İster istemez bir ton programı indirip siliyorum. Ne kadar stabil tutmaya çalışırsan çalış Windows bir süre sonra şişiyor. Pc de olabildiğince küçük ve işlevsel programlar tercih ederim. Yani Photoshop portable var ama basit grafik işlemler için Irfanview var. Nero yok başka bir bedava cd yakıcı var. Ben ilk günden beri mecbur kalmadıkça çok büyük yer tutan program kullanmıyorum. Ama ne yaparsan yap sistem şişiyor. Katıt defterini düzenletiyorum, disk birleştirme yapıyorum. ama nafile. Şu an formatsız beş yıl oldu. O şişiklikleri sıfırlamak daha mantıklı. olay bu.
oha 5 yıl mı?:blink:

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Neden çok şaştınız ki arkadaşlar? Ben prensip olarak SP2'si çıkmadan hiç bir Windows işletim sistemini kurmam. Arkadaşlarımı çıldırtasıya 2 yıl XP'yi izledim ve 98'imi silmedim. Bu arada Vistayı da izledim ve 10 kuruş etmeyeceğine karar verdim.Ayrıca Seven'ı da SP'2si çıksa bile kurma niyetinde değilim. Yavaş yavaş Linuxa kaymayı planlıyorum. XP'de hatır için kalır. Gerçek olan şu ki, titiz bakılırsa XP işletim sistemi gayet iyi. Bir iki ufak kusurunuda ben önledim. Sorunsuz çalışıyor. Konuyu açarken dikkat ettiyseniz bir grafik kartı sorunu yüzünden format atmayı planlıyorum. Yoksa sistemim gayet iyi. Şuna inanın daha nice yıllar çökmeden gider. :) Dilerim yani.
Bu arada net için özellikle Firefoxun bazı eklentilerinin çok faydası var. Örnek No Script. Ve daha önemlisi Microsoft firması ile hiç temasım yok, çok acil bir şey olmadıkça.
Hoşça kalın ama şaşıp kalmayın.
Bu arada formattan sonra xpyi tekrar kurduğumda ve tüm gerekli programları yüklediğimde ilk günün imajını alacağım. Artık sorunları oradan back up ile çözerim. Bu kurulumda imaj almaya geç kalmıştım. :)