Format atarken cd den on yukleme

garipyolcu63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkdaslar format atarken e ne yaptıysam cd yı gormedı F1 F2 CTRL+ALT S NE AKINIZA GELIYOSA hepsını denedım ama cozum bulamadı boot ten nasıl ayarlanıyo :helpsmilie:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
pc açılırken DEL tuşuna bas setup a gir boot menüsünden cd rom u seç F10la ayarları kaydet ve çık yeniden başlat

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bios ekranı geldiğinde F11 e (ya da popup menü tuşu hangisi ise) basarak CD/DVD sürücüyü seçip boot edebilirsin..

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
pc açılırkene daha bios ekranında yani F5 yada F8 di tam hatırlamıyorum sürekli bas ekrna hanngi sürücücen başlatmak istiyosun menüüsü gelecek. Ordan da cd-room u seçtiğinde olay tamamdır..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Diyecek simdi 3 yorum üçüde farklı bakalım hangisi işini gördü yazarsan sevinirim

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
F8 boot seçeneklerini açar ve o an için boot yapacağınız sürücüyü geçici olarak açmanızı sağlar,
DEL'e basmak da bios ayarlarını açar ve oradan da boot ayarlarını kalıcı olarak değiştirebilirsiniz.
Sonuç olarak aynı yere varmış olursunuz. Tavsiyem ise DEL ile bios açıp boot sıralamasında CD rom sürücüyü en üste almandır, tekrar uğraşman gerekmez.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
mobo_ami_noid.jpg

Örnek resimdeki gibi ekran karşına geldiğinde;
Boot Menu seçeneği için hangi kısayol atanmışsa ona basıp ardından CD/DVD sürücüsünü seçerek boot edebilirsin.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
aynı sorunu bende yaşamıştım sürücünde bir arıza olabilir?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
pc açılırkene daha bios ekranında yani F5 yada F8 di tam hatırlamıyorum sürekli bas ekrna hanngi sürücücen başlatmak istiyosun menüüsü gelecek. Ordan da cd-room u seçtiğinde olay tamamdır..
Hayır yanlış bilgi
F8 F11 olacak o :icon_:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
O zaman değişebilir diyelim :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Boot tuşu Bios (By-OS :D) türüne göre değişiklik arzeder :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
setuptan ayarlamak daha mantıklı diye düşünüyorum anakartın boot logosu aktifse yazıları gizliyor

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
setuptan ayarlamak daha mantıklı diye düşünüyorum anakartın boot logosu aktifse yazıları gizliyor

o zaman yapılacak şey gayet seri biçimde tab tuşuna basmak genelde bu tuş logo ekranını geçmek için kullanılır daha farklı bir tuş olanını görmedim en azında bios tuşu kadar farklı alternatifleri yok :D ama bugüne kadar en cins bios kısa yoltuşu ctrl+f10 du ne zihniyetle koymuşlarsa artık :icon_-1:

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Biostan boot u ayarlaman gerek

bunun için önce DEL veya F5 e basıyosun (%85 DEL tuşu oluyor genelde)

bios a girdik

sonra boot bölümüne gidiyoruz

şimdi boot u ayarlayalım

not: çıkarken F10 a basmayı unutma

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaslar fazla bilgim yok ama yinede bir sey hatirlatayayim söyle benim basimada geldi böyle bir sey f10 kayit yap ondan sonrada Y N yada ingilizce yes yada No yaziyor ama yinede Y basik cikmamiz gerekiyor ama cikmiyordu bir yerde okumuzdum kullanmis oldugunuz klavye yada ülke dili ile ilgili olmasiymis mesela ben Y??? yaziyor basiyordum arkasindan N ?? cikiyordu bastigim halde yine olmuyordu Y ??? gine yaziyordu en sonunda okumuztum bir yerde Z bastim oldu belkide böylede olabilir cikmak icin birde bu yeni cikan sata diskler yada IDE mi deniyor manbordan sürücüye yada Hafiza ya takilan geniz olan da bazen bozuk yada bozula biliyor

scaled.php

mertturk44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben de bilğisayara format attım ama d yi sildim sonra c ye format attm tekrardan d yi yüklüyemiyorum ne yapmam lazım lütfen yardımcı olrmusunz:S