Format Atamıyorum!!!

ZAMPORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar pc ye bir program kurdum , kurulumu tamamlamak için bilgisayarı yeniden başlattım ama bilgisayar açılmadı.
bilgisayarı açtığımda şöyle bir ekran geliyor:blink: ve hangi seçeneğe tıklarsam donuyor bilgisayar.
Windows cd sini taktığımda ise ilk başta windows kuru açıyorum o zamanda şöyle bir hata veriyor.:scared:

Acil :helpsmilie::helpsmilie:bilgisayarı ya onarmam gerekiyor ya da format atmam gerekiyor.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
sorunun hdd den kaynaklanıyor ama donanımsal değil windowsun halt yemesi diyelim

en kolay çözümü başka bir hdd ile sistem kurman sonra kendi hdd ni ikincil olarak sistemine tanıtıp kendi işletim sisteminin olduğu partitionu formatlaman

eğer birden fazla hdd var ise sistemin takılı olduğu hdd yi çıkar diğer hdd ye sistem kur sonra asıl hdd yi de tak ve eski c yi formatla...

tahminime göre windows formatlamak istediğim partitionda sistem klasörlerini ve sistem dosyalarını silemiyor şu anda...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
hocam 3 alternatif vereyim ;
*HDD başka bir pcye takarak biçimlendir :)
*elinde çalışan (live) linux cdsi varsa öyle de biçimlendirebilirsin :)
*Win7, vista, ubuntu gibi farklı işletim sistemleri kur ve tekrar xpye dön :)

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
en kolay çözümü başka bir hdd ile sistem kurman sonra kendi hdd ni ikincil olarak sistemine tanıtıp kendi işletim sisteminin olduğu partitionu formatlaman

Aynen katılıyorum tek kolay çözümü bu diğer sekillerde çok ugrasırsın.. Bunu yapamiorsan HDD ni al git bi arkadasına veya tanıdıgının bilgisayarına tak kendi HDD ni ( Jumper Ayalarından senin HDD yi sleww olarak ayarla ) Sistem açılınca senin hdd den C: yi biçimlendir. Sonra al ewine git HDD yi tak kendi PC ne Basla kuruluma :))

ZAMPORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ya zaten bende şu anda 1 pc daha var yanımda.içini açtım onun ama hddyi 2. bilgisayara takamadım(daha doğrusu takmak için giriş bulamadım)...

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
HDD girişi SATA mı yoksa IDE mi bunlarda önemli etkenler
öncelikle biostan türü neyse ona göre ayarla ör: resimdeki gibi
sata-mode-IDE-RAID.png
sata-mode-IDE-RAID.png

daha sonra tekrar dene

ZAMPORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bozuk pc nin hdd si SATA ama diğer bilgisayarınki IDE nasıl bağlayacam bozuk hddyi diğerine kablo buılamadım takmak için???

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ide'yi sata'ya çeviren kablolar var bulabilirsen belki yapabilirsin
images

Çünkü bu kablolar direkt olarak power'a bağlı olduğundan uçlarını takıp çıkarma veya kabloyu uzatma gibi birşeyin mümkün olacağını sanmıyorum

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
amaç1: o harddiski bişekilde biçimlendirmen lazım ve biçimlendirebilecek yeteneğe sahip bir sistem lazım bu da windows veya diğerleri..
yöntem:1sata harddiskini arkadaşının pc sine tak biçimlendir.
yöntem2:başka bir format cd si takmayı dene bu linux falan da olabilir.
yöntem3: pc satıcısına git ıde-sata çevirme aparatı sor.

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
bence sen uğraşma kardeş bir bilgisayarcıya görütür onlar ayarlasın bidahaki formatta sen atarsın böyle pc ye zarar verebilirsin

ZAMPORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oke arkadaşlar linux dosyaysını indirdim onunla biçimlendirmeyi deneyecem.
Arkadaşlar bende bir tane iso formatlı linux kurulum dosyası var.Bunu bilgisayara(başka bilgisayra) nasıl okutabilirim? Mesela USB ye atıp boot tanda usb yi göstersem olur mu? Veya cdye nasıl yazabilirim bu dosyayı doğrudan iso formatındayken mi cd ye atacam ?Ve cd ye yazmak için özel nero vb. programmı gerekiyor yoksa doğrudan windowsun kendisiyle cd ye yazsam olurmu?
Ve Linux cdsi ile hdd yi nasıl biçimlendirebilirm?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Oke arkadaşlar linux dosyaysını indirdim onunla biçimlendirmeyi deneyecem.
Arkadaşlar bende bir tane iso formatlı linux kurulum dosyası var.Bunu bilgisayara(başka bilgisayra) nasıl okutabilirim? Mesela USB ye atıp boot tanda usb yi göstersem olur mu? Veya cdye nasıl yazabilirim bu dosyayı doğrudan iso formatındayken mi cd ye atacam ?Ve cd ye yazmak için özel nero vb. programmı gerekiyor yoksa doğrudan windowsun kendisiyle cd ye yazsam olurmu?
Ve Linux cdsi ile hdd yi nasıl biçimlendirebilirm?

nero,ashampoo burning studio,xpburner cd gibi programlarla cdye yazdırman gerekiyor :)

ZAMPORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler arkadaşlar, linuxu(ubuntu 10.04) yazdım cd ye kalıp şekilde.Bilgisayarla açtım cd yi dil seçtim ubuntuyu kur dedim ilk başta bi ekran açıldı ortada ubuntu yazıyor altındada bişey hareket ediyor , Ondan sonrada siyah bi ekran açılıyor ve monitörün ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve hep öyle kalıyor nasıl yapacağımı anlamadım şu linux işini.Acaba kalıp dosyası mı bozuk yoksa benmi yapamıyorum?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
bende de olmustu servise verdim manuel sistem kuruldu dediler verdiler laptopun içini acmıslar