• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Format atacam inşaallah yardım edin

emrecanozdemir7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xp kopyasini 4 tlye aldim.formatin nasil olduğuna dair elimdede çikti var.cd yi taktim.bilgisayari kapatip açtim .

Biostan 1.boot deviceyi cd room yaptim f1o deyip kaydettim.şimdi bilgisayar tekrar açiliyor.ama ''cd'den önyükleme yapmak için..'' yazisi çikmiyor?

ediz563

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Format atmak için CD-ROM'u 1. boot device yapmaya gerek var mı ki? Milyon kere format attım, bir kere bile yapmadım. Bilgisayar açıkken CD'yi takarsın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatırsın. Yeniden başladığında "CD'den önyükleme yapmak için..." falan tarzı bir yazı çıkar, orada bir tuşa basarsın, format ve yükleme aşaması başlar. Daha sonra yükleme bittikten sonra bilgisayar yeniden başlar. Yine "CD'den önyükleme yapmak için..." tarzındaki yazı çıkar CD hala bilgisayara takılı olduğundan ama bu sefer hiçbir şeye basmazsın. Yeni yüklenmiş işletim sisteminin açılmasına izin verirsin.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Hocam sen defalarca format atmışsın ama her format sırasında senin 1.boot Cd-Room olarak kalmıştır. @ediz563

Arkadaşın sorununa gelecek olursak;

Cd-room cd okuyor mu? Denediniz mi?

Format cd çalışıyor mu? Emin misiniz bundan?

Reaksiyon puanı
2,148
Format atmak için CD-ROM'u 1. boot device yapmaya gerek var mı ki? Milyon kere format attım, bir kere bile yapmadım. Bilgisayar açıkken CD'yi takarsın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatırsın. Yeniden başladığında "CD'den önyükleme yapmak için..." falan tarzı bir yazı çıkar, orada bir tuşa basarsın, format ve yükleme aşaması başlar. Daha sonra yükleme bittikten sonra bilgisayar yeniden başlar. Yine "CD'den önyükleme yapmak için..." tarzındaki yazı çıkar CD hala bilgisayara takılı olduğundan ama bu sefer hiçbir şeye basmazsın. Yeni yüklenmiş işletim sisteminin açılmasına izin verirsin.

Demek ki senin pcde first boot device hep cd-rom'muş.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yahu bu kişi dikkatimi çekiyor. sürekli bir sorunla alakalı konular açıyor (hemde basit sorunlar google araması ile 1000 çözüm bulur). Ama her ne hikmetse sorunun çözümü ile ilgilenmiyor ve ortadan yok oluyor. Bana inanmayan bir zahmet şahsın konularını ve mesajlarını okusun. Zaten öyle çok şey yok okuyacak.

Yani demem o ki troll lük yapıyor bence. Tavsiyem konularını ciddiye alıp cevaplamayın.