Format Atacağım Fakat Yardım Lazım. (Driverlar Ve Yöntem Konusunda Sıfırdan)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zirzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zirzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba sayın abilerim. Bilgisayarıma format atacağım fakat sıfırdan öğreneceğim de denilebilir. Normalde bu işleri babam yapardı ama şuan o yok. Sistemim şu:
Dahili bileşenler :
CPU Türü: QuadCore Intel Core i5-3570K, 3700 MHz (3,4) (Ivy bridge oluyor sanırım biraz daha yeni nesil)
Anakart Adı: ASRock Z77 Pro3
Ekran kartı : Görüntü Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 7800 Series
Ram : 8gb Corsair venegance
Ssd (ekstradan birde ssd var sanırım sistem bunda kurulu) : Disk Sürücüsü: OCZ-AGILITY3 (SATA-III)

Resim : https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...28216118_o.jpg (Ssd çıkmamış)

Harici bileşenler :
Logitech g300 mause
Logitech g105 klavye
Logitech c270 webcam
Kasa : Armor Mx +
AOC 21' Ekran.
Hoparlör : Cretive'İn bi hoparlörü (ses sürücüsü olarak realtek kullanıyor sanırım realtek digital output diyor)

Yazılım :
Sistem zaten 64 bit.
Windows 8.1 Pro

Abilerim AID64 EXTREME yükledim zaten eğer ekstradan yardım için lazım olan bi bilgi varsa söylemeniz yeterli eksik bilgi verdiysem bakabilirim.
Şimdi Bana lazım olan şey ise Benim pc ye olacak en güncel win8 sürümü nasıl kurup crack yapacağım ve diski nasıl ayıracağım ayrıca ekstradan lazım olan sürücüleri nerden temin edebileceğim. Hangi format yolunu tercih etmeliyim ? 2 tane sandisk 16 gb usb'm var halihazırda. Onun dışında babamın bıraktığı sadece bir driver var : İsmi Z77 Chipset ve içinde birde Güncel Audio driver dosyası var. Pc ye format atmadan ekstradan şunları bulundurmam lazım mı ?

Driver olarak:

Ekran karti ,Anakart,Ses karti,Varsa wireless driver,Ethernet driver. Bunları Nasıl Edinebilirim ? Donanıma Bakıp Bunların en güncellerini Bulabilecek bir Site veya Direk bunları Download edebilecek bir program var mı ? Ve birde format atarken Önemli şeylerimizi Yani silinmesini istemediklerimizi hangi diske saklıyoruz ? Bende 3 disk var C(sistem bunda kurulu) D ve F (Bunlar Muhakkak ikiye ayrıldı veya 2 ayrı disk ama ayrıldı diye biliyorum)

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
kardeş ben 8 senedir pc ile içli dışlıyım fakat win 8 format atamadım sen ilk kez deniceksen hiç bulaşma git ver 30 lira format attır ama win8.1 olsun

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Kardeş win 7 formatı kolaydır 8 ve 8.1 e bulaşma bence gerçi 8 enterprise ın formatı çok kolaydı.Heyecan yapacak birşey yok cd yi tak gerisini ingilizce n varsa halledersin rahatlıkla.

Zirzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abilerim gerçekten o kadarda zor mu yav bios ekranını filan hallettikten sonra sıradan protokol olarak next next diyecez işte :D iso olarak yazdırırım flash a win 8 i crack yapmam lazım ama o sıkıntı serial key iflan da lazım sanırım :D diğer flashada ya dirverları indirim yada driver indirme programı atıp kurarım. extra olarakta şey ethernet driverı lazım sanırım pc açıldığında internete bağlanıp diğer işleri halletmek için :)

Zirzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kolay demek kolay bence :D geri kafalı gibi kaldım resmen.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
kardeş ben 8 senedir pc ile içli dışlıyım fakat win 8 format atamadım sen ilk kez deniceksen hiç bulaşma git ver 30 lira format attır ama win8.1 olsun

Ne yaptın sen ya :D 8 sene neyle içli dışlı oldun anlayamadım. Windows 8 ile format atmak kadar kolay bir şey var mı? Nerede takıldın?

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Ne yaptın sen ya :D 8 sene neyle içli dışlı oldun anlayamadım. Windows 8 ile format atmak kadar kolay bir şey var mı? Nerede takıldın?
benim gamer pc yi sattım suan evdeki dandik e7400 ve ssd var sata 2 pc ve ahci modu yok.
o yüzden windows logosunda takıldı :)

mezmerdek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Formatı gözünde büyütme windows 8 kurulumu çok kolay bu işler deneme yanılma yoluyla olur,," google a windows 8 format atma diye yaz istemediğin kadar resimli anlatım ve video bulursun kolaylıkla altından kalkarsın ,, Driver lara gelince , format esnasında internet bağlantısının olması yeterli , otomatik olarak kendi yükler (Bu özellik sadece windows 8 de var ) Ama her şeye rağmen bir defalığına driver pack indir işini fazlasıyla görür