Ford klima suyunu içme suyuna çevirecek

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
1.jpg

Ford mühendislerinden Doug Martin yakın gelecekte muhtemelen varlığını çok sıradan karşılayacağımız önemli bir buluşunu projelendirdi. Araç klimasından yollara damla damla düşen yoğuşma suyunu toplayarak filtreleyen ve ardından aracın içindeki musluğa taşıyan bir sistem geliştirdi.

Proje üzerinde meslektaşı John Rollinger ile birlikte çalışan mühendis Doug MartinBütün ziyan olacak suyun tekrar kullanılması gerekiyor. Fikrin arkasındaki esas amaç aslında suya erişimin zor olduğu noktalarda insanların işini kolaylaştırmak.” diyor.

2.jpg

Fikrini test etmek için Doug Martin önce bir otomobilin bir saat içerisinde ortalama ne kadar su üretebileceğini hesapladı. Ulaştığı sonuç umut verici oldu: 1.9 litre. Dört kişinin yolculuk ettiği bir otomobil düşünüldüğünde oldukça tatmin edici olan bu miktar, su satın almayı gereksiz hale getirirken daha az plastik kullanımı anlamına geliyor. Özellikle temiz suya erişimin zor olduğu ülkelerde insanların kendi araçlarında içme suyu elde edebilmesi önemli bir avantaja dönüşecek gibi görünüyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan projenin bir an önce uygulamaya geçmesini ve otomobillerimizde yer almasını umuyoruz.


Further with Ford | Ford Media Center
 

Bepob

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
3,655
Reaksiyon puanı
302
Puanları
83
İçebilir su yapabilir güzel olur fakat maliyetine vs değer mi bilmiyorum
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
içilir o su çevrecilik için önemli bişey bu.
 
Üst