cetinadem80
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
arkadaşlar elimde asus x550ze model pc var ve ben fn tuşunu kullanmadan direk f tuşlarını kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Malesef biosta yok ben sadece fn tuşunu kullanmadan ses açıp kısmak istiyorum oyunlarda sorun oluyoBiosta öyle bir ayar varsa yaparsın bana hiç denk gelmedi böyle bir durum
FN tuşu klavyedeki foksiyon tuşudur. FN tuşunun tek başına işlevi yoktur. FN tuşu ile birlikte klavyedeki diğer tuşlara basarak bazı karakterlere erişebilirsiniz. FN ile birlikte klavyeden hangi karakterlere ulaşabileceğiniz FN tuşunun üzerindeki, yazımındaki kullanılan yazı rengi ile klavyedeki diğer tuşların üzerinde gösterilmiştir.
FN tuşu sürekli basılıymış gibi davranıyorsa, FN tuşunu kapatmak, FN tuşunu pasif hale getirmek için;
Klavyeden Shift ve Numlock tuşlarına birlikte basın. Sorununuz muhtemelen çözülecektir.
Bazı markalarda bu kombinasyon Capslock ve Numlock tuşlarına basılarak çözülür.
HP Notebooklar'da
HP bilgisayarlarda "prt sc" tuşunun solunda bulunan kilit ikonlu tuş ile, Fn'e basılı tutarken Shift + Kilityapmanız gerekecektir. Açmak içinde aynısını uygulamanız gerekiyor.
Samsug Notebooklarda, bazı modellerde, F12 tuşunun yanında FN LOCK tuşu sorunu çözecektir.
Bazı marka ve modellerde FN + Scrl Lock veya FN + NUMLOCK sorunu çözecektir.
Bazı notebook marka ve modellerinde klavyede FN LOCK bulunur ona basmak sorunu çözecektir.
Asus Notebooklarda FN tuşu çalışmıyorsa, özellikle format sonrası, C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe yolundaki HControl.exe dosyasını iki kere tıklayın veya başlattan çalıştıra C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe yazın ve enter'a basın. 32 Bit Windows kullananlar C:\Program Files\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe yolunu kullanmalılar.
bios üzerinden fn key actions mode veya fn switch mode disabled yaparsanız Fn tusu basılmadıgı sürece dizüstü bilgisayarınızda pasif durumda kalacaktır.
bios'a erişim F2 F10 veya delete tuslarından olabilir.
Malesef biosta yok ben sadece fn tuşunu kullanmadan ses açıp kısmak istiyorum oyunlarda sorun oluyo
mesela önceki pc im lenovo z510 da fn tuşuna basmaya gerek yoktuOnu yapabileceğin bir program vardır belki ama normal şartlarda sanmıyorum
Teşekkürler deniyorumAlıntıdır.
mesela önceki pc im lenovo z510 da fn tuşuna basmaya gerek yoktu