Fn tuşu

cetinadem80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar elimde asus x550ze model pc var ve ben fn tuşunu kullanmadan direk f tuşlarını kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Biosta öyle bir ayar varsa yaparsın bana hiç denk gelmedi böyle bir durum

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Alıntıdır.
FN tuşu klavyedeki foksiyon tuşudur. FN tuşunun tek başına işlevi yoktur. FN tuşu ile birlikte klavyedeki diğer tuşlara basarak bazı karakterlere erişebilirsiniz. FN ile birlikte klavyeden hangi karakterlere ulaşabileceğiniz FN tuşunun üzerindeki, yazımındaki kullanılan yazı rengi ile klavyedeki diğer tuşların üzerinde gösterilmiştir.
FN tuşu sürekli basılıymış gibi davranıyorsa, FN tuşunu kapatmak, FN tuşunu pasif hale getirmek için;
Klavyeden Shift ve Numlock tuşlarına birlikte basın. Sorununuz muhtemelen çözülecektir.
Bazı markalarda bu kombinasyon Capslock ve Numlock tuşlarına basılarak çözülür.
HP Notebooklar'da
HP bilgisayarlarda "prt sc" tuşunun solunda bulunan kilit ikonlu tuş ile, Fn'e basılı tutarken Shift + Kilityapmanız gerekecektir. Açmak içinde aynısını uygulamanız gerekiyor.
Samsug Notebooklarda, bazı modellerde, F12 tuşunun yanında FN LOCK tuşu sorunu çözecektir.
Bazı marka ve modellerde FN + Scrl Lock veya FN + NUMLOCK sorunu çözecektir.
Bazı notebook marka ve modellerinde klavyede FN LOCK bulunur ona basmak sorunu çözecektir.
Asus Notebooklarda FN tuşu çalışmıyorsa, özellikle format sonrası, C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe yolundaki HControl.exe dosyasını iki kere tıklayın veya başlattan çalıştıra C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe yazın ve enter'a basın. 32 Bit Windows kullananlar C:\Program Files\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe yolunu kullanmalılar.

bios üzerinden fn key actions mode veya fn switch mode disabled yaparsanız Fn tusu basılmadıgı sürece dizüstü bilgisayarınızda pasif durumda kalacaktır.
bios'a erişim F2 F10 veya delete tuslarından olabilir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
toshiba bunda bir kaç adım önde anlaşılan mekanik ses potu koyuyordu bazı modellerinde oluyor...