Flasta müziği devam ettirip görüntüyü durdurmak

Keşşaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir flash animasyon yapıp ses ekledim. Animasyon bittikten sonra sesin devam edip, animasyonun son haliyle kalması için ne yapmalıyım?

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
devam etmesi derken.biten müziğin yeniden başlaması mı yoksa animasyonun durum müziğin devam etmesi mi?

Keşşaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi animassyon bitince tekrar başa sarıyor. Ben başa sarmasını istemiyorum. Bitince son haliyle kalsın istiyorum. Ama müzik devamlı çalacak.

demasu_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
müzigi timeline'a yaymadan kodlarla direk kütüphaneden cagirirsan istedigin gibi olur saniyorum..
kolay gelsin..

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
valla hocam.animasyon bitiyor ve müzik devam ediyor ama müzik bitince animasyon başlamadan sadece müziği nasıl başa alınacağını bilmiyorum.ama deniyorum şimdi bi kaçşey.bulursam yazarım ;)

EDIT:buldum galiba.alternatif bi çözüm tabi.fazla bi kod bilgisine gerek yok

ilk önce animasyonumuzu bitirip başka bir katmana geçiyoruz.animasyonun olduğu katman a olsun.müziğimizi koyacağımız katman ise b
a katmanında animasyon 10. framede bitti diyelim.b katmanına geçip müziğimizi ekliyoruz.frameleri uzattıkça müziğin kaçıncı framede bittiğini, framelerdeki sinyal grafiklerinden görebiliriz.müziğin bittiği framenin önüne boş bir frame koyuyoruz(insert blank keyframe seçeneği).müziğin bittiği frame 25. frame olsun.sonra bu boş frameye tekrar aynı şarkıyı koyuyoruz.yani ikinci parça 26. frameden başlayacak.
tekrar a katmanına geçip 26. frameye insert keyframe seçeneğiyle sondaki framenin aynısı ekliyoruz.şimdi b katmanına tekrar geçelim.26. framede kalmıştık.burdaki şarkıyınında ilk şarkıdaki gibi sonunu buluyoruz.yalnız dikkat edeceğin nokta şurası:
2.şarkının sonunda key frame olmasın.yani düz diktörtgen olcak.içinde yuvarlak olmasın.neyse bu son frameye sağ tıklayıp action paneline geliyoruz ve;

gotoAndPlay(xx);

yazıyoruz.burdaki xx ikinci parçanın bağladığı frameyi gösteriyor.ben burda 26 yazdım.sende kaçta başlıyorsa sen onu yaz.son olarak.ikinci parçada 52. framede bitiyor olsun.a katmanına geçip 52. frameye bir keyframe daha koyarsan işlem tamamlanmış demektir.ctrl+enter yaparak animasyonunu test edebilirsin

not:flash kullanmayı pek bilmediğini farz ederek yazdım.sakın "çocuk yerine koydun sende beni iyice" deme :D