Flash Site Kurmak.Yardım..?

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Not:Konu yanlış yere açıldıysa affola.

2 tane domain 100 mb domain aldım arkadaşlar.Hazır flash site kurmak istiyorum.Hazır templateleride Buradan => http://www.freewebtemplates.com/ indireceğim.Nasıl kurabilirim arkadaşlar düzenlemesi falan nasıl olur.Yardım için teşekkürler.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Adobe Flash ile (CS5, 4, 3..) düzenleyebilirsin ki bence o formatta üretilmişlerdir.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,137
Flash template indireceksen içinden FLA dosyası çıkar. Adobe Flash programıyla o dosyayı açıp üzerinde düzenlemeler yapacaksın lakin Flash'ı hiç bilmiyorsan siteden önce flash öğrenmelisin yoksa işin içinden çıkamazsın...

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
oradaki temalardan başka temaları düşünecek olurdsan yüzlerce teması olan a4desk programını önerrim. kullanımı çok kolay bir programdır sanırım tr desteği de vardı

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Hacım sen bu işi öğren önce sonra sor istersen. Daha çok yenisin anlaşılan. Önce bi flash çalışmalısın.

Yoksa hazır web için hazır flash site yapan programlar var onlarla uğraş.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Flash site kurmada özel bir nedeniniz var mı? Şayet arama motorlarından ümidinizi kesmek zorunda kalırsınız, ayrıca bir HTML versiyon düşünmüyorsanız tabi ki.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,137
O senin dediğin eskidendi Uso!

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,137
Flash CS4'ten itibaren o sorun kalktı. Araştırmanı tavsiye ederim.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Flash CS4'ten itibaren o sorun kalktı. Araştırmanı tavsiye ederim.
Kısa bir araştırma yaptım şimdi.Sorunun pek kalktığı söylenemez, malum sadece statik içerikler arama motorlarının indeksine girebiliyormuş.XML'den gelen veriler indekse gene giremiyormuş.O içeriklerde zaten sadece bulunup, sayfa sonuç olarak dönüyor.Google'ın kelimeyi bulduğu yer belirtilemiyor.

Bunların dışında ayrıntılı olarak kendi yorumlarıma da yer vereyim.Flash gibi grafik yönlü ve sürekli geliştirilme içerisinde olan bir sistemi web site uyumluluğu olarak uygun bulmuyorum.Benim için (daha doğrusu siteyi kullanacak kullanıcılar için) birinci etken uyumluluk, ikincisi siteye ulaşılabilirlik, SEO.

Amatör HTML sitelerle 1-2 senemi harcadım, yaklaşık 3 yıldır da sunucu tabanlı sistemlere geçtiğimden beri maksimum uyumluluk için uğraşıyorum, her gün yeni bir şeyler okuyorum."Bunun da eksi yanı varmış..." dediğim her şeye yeni alternatifler arıyorum.Şayet bunu hem okudum, hem de deneyerek tecrübe edindim ki Flash'dan mümkün olduğunca kaçınmak yeri...

Diyorsunuz ki CS4'den itibaren sorun kalktı... Evet, belki bir bakıma eskisine göre sorunun önüne geçilmiş oldu ancak yeniliklerle birlikte uyumluluk da giderek azalmış oldu, eh, aslında cümleyi toparlarsak Türkiye için geçerli bu durum.

Ülkemizde hala bilgisayarın Windows XP'den ibaret olduğunu düşünen, internetin IE 6 olduğunu düşünen, bir siteye girmek için adres çubuğu yerine Google'u kullananlar var. :) Bundan geçtim işin teknik kısmında da eksisi yok değil.Gerekse boyut olarak olsun, gerekse tükettiği sistem kaynakları bakımından.Bilinçsiz kullanıcıların zararına hepsi...

Flash hiç kullanmamayı savunmuyorum, elbet ki her siteye biraz görsellik gerekir.Ama komple Flash bir web sitesi yapmak benim kafama yatmıyor açıkçası... :)

Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan ben ayrılayım artık...
Ayrıca bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,137
Haklı olduğun nokta çok.. Ben teşekkür ederim.