Flash Belleğinize Giren Virüslerden ve Kalıntılarından Zahmetsizce Kurtulun

cestar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar önereceğim küçük program ( Cestar Virus Eraser ) forumda okuduğum kadarıyla çok arkadaşın başını ağrıtan flash bellek virüsleri ve antivirüslerin virüs ile ilişkili dosyaları tam olarak silmemelerinden kaynaklanan kalıntılarından (çift tıklayınca açılmaması, birlikte aç menüsünün çıkması vs) sizi kurtaracak..

Kullanımı: (Sıra önemli)
-Flash diskinizi bilgisayarınıza takın
-Prgramı çalıştırın (kurulumu yok)
-Step1 den flash belleğinizin sürücü harfini seçin (Bilgisayarım'dan bakabilirsiniz)
-Delete butonuna tıklayın
-Flash belleğinizi çıkarın yeniden takın

Artık sorun çözülmüş olmalı

Not:
Program sadece flash bellek, mmc , sd gibi taşınabilir depolama aygıtlarında kullanım içindir.
Herhangibir antivirüs programıyla birlikte çalıştırılmasında sakınca yoktur.

Kolay gelsin..

cestarviruseraser.rar - 0.31MB

Reaksiyon puanı
189
şu da yapılabilir

flash belleğimizin f: sürücüsü olduounu var sayalım ve başlattan çalıştırı açalım ardından cmd yazıp konsola düşelimve şunları yapalım

f:
attrib -r -h -s -a
del autorun.inf

bu işlemcen sonra flash belleğinizde otomatik başlayan programı durdurmuş ve bütün gizlenmiş dosyaları ortaya çıkarmış olacaksınız. şimdi flash belleğinizi sökün ve yeniden takın. Flash belleğinizin içine girince zaten yabancı doslayar göreceksiniz. bunlar virüsün kalıntıları olacaktır. gönül rahatlığı ile silebilirsiniz.

ayrıca flash belleğinizin içine autorun.inf isminde bir klasör açıp read only yani salt okunur yaparsanız (görmemek için gizleyebilirsiniz de) autorun a birşeyin yerleşmesini de engellemiş olursunuz...

iyi geceler...

bisgen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
cestar dedi ki:
Kullanımı: (Sıra önemli)
-Flash diskinizi bilgisayarınıza takın
-Prgramı çalıştırın (kurulumu yok)
-Step1 den flash belleğinizin sürücü harfini seçin (Bilgisayarım'dan bakabilirsiniz)
-Delete butonuna tıklayın
-Flash belleğinizi çıkarın yeniden takın

Artık sorun çözülmüş olmalı
bu işlemleri yapmadan önce flash belleklerdeki verileri başka bir yere aktarmak gerekiyor mu? yoksa verilerimiz de içindeyken bu işlemi yapabiliyor muyuz?"-Delete butonuna tıklayın" demişsin, onun için sordum. sil deyince bellekteki tüm datalar silinmiyor umarım. bu bölümü açıklarsanız sevinirim.
saygılarımla...

-+-+-+-+

cevabı buldum sanırım.
şöyleki; belleğin içndeki önemli datalarımı yedekledim. denemek için bir iki datayı bıraktım. programı bahsettiğiniz gibi uyguladım.
sonuç : dökümanlar sağlam.
bilgilendirme için teşekkür ederim.

ridak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş paylaşım için teşekkürler işe yarıyor :)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
cgrszone dedi ki:
şu da yapılabilir

flash belleğimizin f: sürücüsü olduounu var sayalım ve başlattan çalıştırı açalım ardından cmd yazıp konsola düşelimve şunları yapalım

f:
attrib -r -h -s -a
del autorun.inf

bu işlemcen sonra flash belleğinizde otomatik başlayan programı durdurmuş ve bütün gizlenmiş dosyaları ortaya çıkarmış olacaksınız. şimdi flash belleğinizi sökün ve yeniden takın. Flash belleğinizin içine girince zaten yabancı doslayar göreceksiniz. bunlar virüsün kalıntıları olacaktır. gönül rahatlığı ile silebilirsiniz.

ayrıca flash belleğinizin içine autorun.inf isminde bir klasör açıp read only yani salt okunur yaparsanız (görmemek için gizleyebilirsiniz de) autorun a birşeyin yerleşmesini de engellemiş olursunuz...

iyi geceler...

Bu yazdıkların mükemmel arkadaşım gerçekten teşekkürler

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Sağa tıkla biçimlendir.. :)

Reaksiyon puanı
189
Nmss dedi ki:
Sağa tıkla biçimlendir.. :)

ooohoooo her virüste biçimlendireceksek ayvayı yedik :) :)

ben anlattığım yöntem ile flash belleğimi her türlü virüslü pc ye bağlıyorum virüs atlıyo ama başlayamıyo ben de siliyorum :)

her zaman birşeyleri atlatmanın bir yöntemi vardır....