• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Flaş!.. Maçlarımız Kürtçe yayınlansın!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
240520091518260586892_2.jpg

Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut'tan beklenmedik talep...

Turkcell Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, maçlarının TRT 6'dan yayınlanmasını istediklerini bildirdi.

Yakut, Diyarbakırspor maçlarının gelecek sezon, TRT 6'da haftanın 2 günü Kürtçe olarak banttan yayınlanması için görüş bildirdiklerini belirtti.

Digitürk'ün hukuki sözleşmesinin el vermesi durumunda maçlarının banttan Kürtçe yayınlanmasını istediklerini ifade eden Yakut, "Biz sadece TRT 6'da haftanın 2 günü ve banttan Kürtçe olarak yayınlanmasını istedik.

Bunun için yoğun bir talep geldi. Diyarbakırspor bölgenin takımı. Bu nedenle evinde oturan annelerimiz, bacılarımız ve Türkçe bilmeyen kişilerin de maçlarımızı izlemesini istiyoruz. Bu talebimiz sadece TRT 6 içindir.

Bunun için henüz bir resmi başvuru yapmadık. Hukuki bir engel olmaması durumunda maçlarımızın TRT 6'dan yayınlanmasını istiyoruz."

KAYNAK

peki... o konuda da açılım yapar açılırız..

daha dur bu bişy değil isimler kürtce konulsun yayın kürtçe olsun il ilçe isimleri kürtce olsun sonrada burası kürdistan desinler
ama yemezler
toprak istiyosanız 3450 ye mesaj atın nah veririz melodisi cebinize gelsin:):):)

İnşalah kabul etmezler.

Yoksa bunlar ipin ucunu iyice kaçıracaklar.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek dil...

Bunu artık sindirsinler...

Bir yorumu paylaşayım: (Doğruluğu tartışılır)

kaptılmalımıdır bilmem ama bence hiç açılmamalıydı bi kürt köyünde çalışıom çocuklar kadınlar hiç olmazsa tv den türkçe öğreniodu şimdi herkes o kanalı izlio

Kürtçe bir dil bile değildir. 300-400 kelimelik bir şeye dil diyemem.

Bir yorumu paylaşayım: (Doğruluğu tartışılır)

Kürtçe bir dil bile değildir. 300-400 kelimelik bir şeye dil diyemem.
Zaten dil değil lehçedir kürtçe, kürtlerin aslında orta asyadan gelen bir türk boyuna bağlı olduğuda bazı tarihçiler tarafından söylenmektedir.:yes::yes:

Zaten dil değil lehçedir kürtçe, kürtlerin aslında orta asyadan gelen bir türk boyuna bağlı olduğuda bazı tarihçiler tarafından söylenmektedir.:yes::yes:

bunu kabul eden bir Türk olamaz Türk ile Kürt arasında çok büyük fark vardır bir türk toplumunda kürtü rahatlıkla seçebilirsiniz.

kürtleri sevmekle alakalı hiç sorun yok ama söz konusu vatan severlik olunca adam düşünüyor yahu binkere

sbakar77 kardeşim anlamıyormusun mesajım çoğalın diye ne yapıyorsun Forum Kuralları nı oku dedik yha.

Şu mesajlarını silsen iyi edersin

Bak mesajın 35 olmuş biz burada mesaj çoğaltmak için değiliz. Adamlar koskocaman yazmış
Biliyorsan Paylaş Bilmiyorsan sor...

Lütfen kardeş sil şunları (yoksa admin veya pesimist felan)silecek.

bir Hitler sempatizanı olarak ırkların bir arada yaşayamayacağını öngörüyorum. Forumdaki tartışmada bunun bir delili. Bununla birlikte ülkemizin içindeki şartlar gereği bir şeyleri yasaklamak onu güçlendirmekten başka bir şeye yaramıyor. Ayrıca bir insanın doğduğu toprakta anadilini kullanmasının ne kötülüğü olabilir ki? Devlet ise aynı devlet. Bana türkçe hizmet versin, ona kürtçe. Ayrıca bu ülkede kürtleri bölücülerin değil, vatanseverlerin savunması gerekiyor. Bunu da AKP'den başka yapan ne bir kurum var ne parti, ne dernek..

Bu vatanı bölmeye çalışan her kim olursa olsun karşısında beni bulsun hep bir olalım arkadaşlar 700 seneyi bir anda silip atamayız emanete ihanet etmeyelim bir olalım o zaman kimse bizi yenemez

yüz verirsen olacağı oydu daha neler çıkacak bekleyin seçim bi yaklaşsın devlet bile kurarlar!

kimsenin bu toprakları bölme gibi bir düşüncesi yok,biz diyoruz ki bu toprakları beraber işgal güclerin elinden kurtardık beraber savaştık ve beraber bu cumhuriyet i kurduk,nasıl sizler bazı haklara sahipseniz,biz kürtler olarakda aynı haklara sahbizdir,ama ne yazıkki sizin gibi faşist gericiler yüzünden yıllarca kürt yok denilerek bi savaş ortamı hazırladınız ve bu güzelim ülke bu adı konulmamış savaş yüzünden illerleyeceğine giderek geriliyor,cebinizden çıkan vergilerle yılda milyonlarca dolar para bu savaşa harcanıyor.kimse savaş kan gözyaşı istemiyor artık.ölen de öldürülen de bizim insanlarımız.

kimsenin bu toprakları bölme gibi bir düşüncesi yok,biz diyoruz ki bu toprakları beraber işgal güclerin elinden kurtardık beraber savaştık ve beraber bu cumhuriyet i kurduk,nasıl sizler bazı haklara sahipseniz,biz kürtler olarakda aynı haklara sahbizdir,ama ne yazıkki sizin gibi faşist gericiler yüzünden yıllarca kürt yok denilerek bi savaş ortamı hazırladınız ve bu güzelim ülke bu adı konulmamış savaş yüzünden illerleyeceğine giderek geriliyor,cebinizden çıkan vergilerle yılda milyonlarca dolar para bu savaşa harcanıyor.kimse savaş kan gözyaşı istemiyor artık.ölen de öldürülen de bizim insanlarımız.

her sıkıştıkça dağa çıkın isteklerinizi yaptırn oh ne ala memleket
ne sanıyosanız artık, muz cumhuriyetimi burası, beraber vatanı kurtardığın ülkenin askerine kurşun sıkarak mı hak kazanacaksınız, buna kısaca "yediği kaba kakasını yapmak" denir.

her sıkıştıkça dağa çıkın isteklerinizi yaptırn oh ne ala memleket
ne sanıyosanız artık, muz cumhuriyetimi burası, beraber vatanı kurtardığın ülkenin askerine kurşun sıkarak mı hak kazanacaksınız, buna kısaca "yediği kaba kakasını yapmak" denir.
aramızda aklı hala vatan millet için atan arkadaşların olması gurur verici

kardeş bende milliyetçiyim ama atatürk milliyetçisi

kardeş bende türküm ama galiba ben daha cesurum galiba:D

kardeş bende milliyetçiyim ama atatürk milliyetçisi

ne demek istediğini anlamadım, ülkücü vs gibi bişi olduğumu düşünüyorsan öyle bir durum yok:wink:

ama bir ayrıntı belirtmek isterim ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıo olduğum için Türk'üm, Esasında Çerkezim ama ben de bu ülkede yaşıyor ve buraya vatan diyorsam sonuna kadar vatanımdır, milletimdir, sonuna kadar burayadyım...

bu ne demek sence? savaş ortamını kim oluşturdu, dağda askere kurşun sıkan kim?

ben herkese terörist demiyorum ama bunu yazan terörizmi haklı göstermeye çalışıyor tepkim onadır...
bende katılıyorum sana

ne demek istediğini anlamadım, ülkücü vs gibi bişi olduğumu düşünüyorsan öyle bir durum yok:wink:

ama bir ayrıntı belirtmek isterim ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıo olduğum için Türk'üm, Esasında Çerkezim ama ben de bu ülkede yaşıyor ve buraya vatan diyorsam sonuna kadar vatanımdır, milletimdir, sonuna kadar burayadyım...
türkiye cumhuriyetindeki herkese türk vatandaşı denir ordan yola çıktım yoksa ırkçı değilim

kürtçe bir dildir hemde sizin sandığınız gibi 300-400 kelimelik değil.sonradan oluşmuş bir dildir ama ilk yüzde 50 si 1800 lere dayanır diğer yüzde 50 lik oluşum ise günümüze kadar gelir ve devam eder çünkü dil canlıdır toplmu ile hareket eder siz ne kadar kürtçe dil değil deseniz bile artık kimsenin zihninden bun u silemezsiniz ancak soykırım yapmanız lazım o zihniyette faşistlerseniz size zaten diyecek sözüm bile olmaz adam değilsinizdir o zaman kürtçe yayın yapılabilir çünkü pkk = değildir kürtçe

ergenekonda eşit değil türkçe ve öztürkçe olduğu gibi

İlk başta canlı yayın istiyor sandım,yuh diyecektim.Banttan yayınlanmasında bir sakınca yok,yasal yayın yapan bir kanal sonuçta.

Bunun için yoğun bir talep geldi. Diyarbakırspor bölgenin takımı. Bu nedenle evinde oturan annelerimiz, bacılarımız ve Türkçe bilmeyen kişilerin de maçlarımızı izlemesini istiyoruz. Bu talebimiz sadece TRT 6 içindir. http://www.yazete.com/-Flas-Maclarimiz--Kurtce-yayinlansin_12914.html
Evde oturan anneler maç izleyecekmiş.Bu Türkiye'de kaç tane ev hanımı maç izliyor?Televizyonda maç görünce öcü görmüş gibi kanalı değiştiriyorlar :mrgreen:

oh yavaş yavaş istediklerimiz olmaya başladı.yayınlansın hatta kürtçe ve zazaca isimler konulsun.

bide böyle anlayışlıymış ezilen toplum maskesi takıyosunuz yaa uyuz oluyorum hee
emine ayna denen kadının neler söylediğ belli
bebek katilinemi itimat edilicek, yok savas istemiyolarmışmış
madem istemiyosunuz neden dağdan inipte bebeklere kursun sıkıldı kadın çocuk genç yaşlı demeden ödürüldüler ne için bizde varız demek içinmi
hayır kardeşim yoksunuz masuma kursun atan silah zoruyla toprak almaya çalışan bebeklere kursun sıkan zihniyet yok
kürtlere haksızlık ne yapılıyo söylermisiniz okulamı alınmıyosunuz ekmek yedirilmiyomusunuz iş verilmiyomu ünvrsite okumuyomusunuz iş verilmiyomu
oy kullanmıyomusunuz seçme ve secilme hakkına sahip değilmisiniz hee
terörbeladır ama boyun egilicek bi merci değildir hatta merci bile değildir
abdullah öcalan adam değildir hatta insanbile değildir ona değer verenlerde anca onun seviyesindedir
bırakın ezilen halk muhabbetini küçük emrah gibi konuşup ne elde ediceklerini merak ediyorum :cursing:
hiç bi söz yokturki daha 20 sinde topraga giren gençlerin acısını hafifltesin
kundakta yetim arkasında dul eşler gözü yaşlı aileler bırakıp kahpe kursuna kurban gitmiş bi askerin acısnı hafifleticek hiç bişy bilmiyorum hiç söz bunu meşru göstermez gösteremez
binlerce kz kınıyorum
bu kürtce egitim kürtce yayın söylemlerinin altında neler olduğnu neler amaclandığınıda herkes biliyo :dil:

bu gidişle hepimizİ ırkçı , faşist yapıcaklar.
Bu kürtler(bölücü,vatan haini olanları) artık çok olmaya başladılar.
Kaşınmak isterlerse , kaşırız

Durmak yok açılıma devam !

Diyarbakırsporun bu talebini destekleyen arkadaşların hangi amaca hizmet ettiklerini merak ediyorum. :angry::angry::angry:

bide böyle anlayışlıymış azilen toplum maslesi takıyosunuz yaa uyuz oluyorum hee
emine ayna denen kadının neler söylediğ belli
bebek katilinemi itimat edilicek yok savas istemiyolarmışmış
madem istemiyosunuz neden dağdan inipte bebeklere kursun sıkışdı kadın ççokcuk genç yaşlı denmeden ödürüldüler ne için bizde varız demek içinmi
hayır kardeşim yoksunuz masuma kursun atan silah zpruyla toprak almaya çalışan bebeklere kursun sıkan zihniyet yok
kürtlere haksızlık ne yapılıyo söylermisiniz okulamı alınmıyosunuz ekmek yedirimiyomusunz iş verilmiyomu ünvrsite okumuyomusunuz iş verilmiyomu
oy kullanmıyomusunuz seme ve secilme hakkına sahip değilmisiniz hee
terörbeladır ama boyun egilicek bi merci değildir hatta merci bile değildir
abdullah öcalan adam değildir hatta insanbile değildir ona değer verenlerde anca onun seviyesindedir
bırakın ezilen halk myhabetini küçük emrah gibi konuşup ne elde ediceklerini merak ediyorum :cursing:
hiç bi söz yokturki daha 20 sinde topraga giren gençlerin acısını hafifltesin
kundakta yetim arkasında dul eşler gözü yaşlı aileler bırakıp kahpe kursuna kurban gitmiş bi askerin acısnı hafifleticek hiç bişy bilmiyorum hiç söz bunu meşru göstermez gösteremez
binlerce kz kınıyorum
bu kürtce egitim kürtce yayın söylemlerinin altında neler olduğnu neler amaclandığınıda herkes biliyo :dil:
Sonuna kadar katılıyorum. :thumbup:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...