Flaş! Hüsnü Mübarek bırakıyor! Aday olmayacağım!

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Mısır'da 2 milyon kişinin Tahrir meydanındaki bekleyişi sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Mübarek, açıklama yaptı..

Hüsnü Mübarek devlet televizyonunda konuştu.

İşte Hüsnü Mübarek'in konuşmasından satır başları;

İktidarı meşru bir şekilde devretmek için görevime bir süre daha devam edeceğim.

"Hiçbir zaman güç ya da prestij istemedim. Ülkeye barış dönemimde neler verdiğimi biliyorlar. İlk sorumluluğum güveni ve istikrarı sağlamaktır. Barışçi bir geçiş dönemi için Mısırlılar'ı koruyacak şekilde...

Dürüstçe söylemek istiyorum. Zaten ben önümüzdeki seçimler için aday olmayı düşünmüyorum. Zaten ben Mısır'ı yönetmek için zamanımı doldurduğumu düşünüyorum."

Mübarek yeni Meclis'te tüm grupların temsil edileceğini söyledi ve yolsuzluğa karışanların yargı önüne çıkacağını söyledi.

Mübarek konuşmasını "Ben Mısır'da öleceğim ve beni tarih yargılayacak" sözleriyle bitirdi.

Mübarek şöyle konuştu:

"Kamu kurumlarına ve dükkanlara saldırdılar. Bazı siyasi misyonlar da bu saldırılardan nasiplerini aldı. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Yeni bir Mısır gerçekliği var karşımızda. Bu gerçekliği Mısır'ın çocuklarını koruyarak davranmak zorundayız.
Protestoların arkasındaki grupların amacı istikrarsızlık yaratmak.
Yeni bir hükümet kuruldu. Bütün siyasi güçlerle diyalog içinde olacak bu hükümet. Yeni hükümet gençlerin taleplerine yanıt verecek.
Bir kaz daha çağrıda bulunuyorum. Köylülür, işçiler, gençler, yoksullar, erkekler-kadınlar, kırsaldaki-kentlerdeki vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Ben iktidar peşinde koşmadım. Hep savaş esnasında barış esnasında vatana hizmet etmek istedim. Ben ordunun nefereyim. Sorumluluktan kaçmam. Benim sorumluluğum anavatandaki istikrarı sağlamaktır. Hiçbir zaman siyasi hırs içinde olmadım.
Ben önümüzdeki seçimlere katılmayı düşünmüyordum. Artık Mısır için yaptığım çalışmaları bıraktım. Önümüzdeki aylarda yönetim görevimimin başında olacağım. Seçimlerde aday olmayacağım, iktidarı meşru yollardan devredeceğim. Bugün Meclis'ten seçim sürecini hızlandırmasını istedim.
Polisten vatandaşları korumalarını istiyorum. Sansür yetkililerinden bütün kurumlarından yolsuzluğa bulaşmış olan, bu yıkıma neden olan yangınlardan sorumlu olan kişilerin adalet önüne çıkarılmasını istiyorum. Yeni hükümet halkın talepleri doğrultusunda icraatler yapacak. Ben bu ülke için savaştım ve bu ülkede öleceğim..."

http://www.medyafaresi.com/haber/56031/guncel-flas-husnu-mubarek-birakiyor-aday-olmayacagim.html