Flaş! Fatih Terim istifa etti!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Terim istifa etti!..

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, uzun süredir yaşanan tartışmalara son noktayı yine kendisi koydu!.. Terim, Ermenistan maçı sonrası görevini bırakacağını açıkladı.

Fatih Terim, Belçika maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan maçının ardından görevini bırakacağını açıkladı. "İstifa" seselerine alışık olmadığını söyleyen Terim "Genelde 'İmparator' tezahuratlarıyla karşılaşırdım. Açıkçası bu duruma hiç alışık değilim. Artık bazı şeyler insanın canını acıtıyor" şeklinde konuştu.

Ermenistan maçıyla veda edeceğini söyleyen tecrübeli teknik adam "Bursa'da, Bursalı seyircilerimizle birlikte güzel bir maç oynayacağız. O maçın ardından çok daha detaylı bir açıklama yapacağım" şeklinde konuştu.

Terim, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in kendisini kararından döndürme çabaları olduğunu, ancak ona teşekkür ettiğini ve kararının kesin olduğunu söyledi.

"BOSNA'NIN ETKİSİ BÜYÜK"

Fatih Terim, çok iyi hazırlandıkları bir maçı kaybettiklerini söyledi. Bosna Hersek'in Estonya galibiyetinin de oyunlarında etkisi olduğunu belirten Terim "Bosna maçının ikinci golü atmasından sonra her şey farklı oldu. ikinci golü duymak tüm ümitlerimizi bitirdi. İddiamız yoktu ama milli maç, milli maçtı. Belki 1-1 tamamlayabilirdik ama Dünya Kupası'na gidemedikten sonra böyle olacağını tahmin ettik" dedi.

Yargılanması gereken birisi olması gerekiyorsa o kişinin kendisini olduğnunu söyleyen Terim "Oyuncularımı suçlamak veya bir başkasını suçlamak benim tarzım değil. Oyuncularım böyle bir durumda dahi mücadele ettiler, 1-1'i yakalasak 2-1'i kovalardık. Ama onlara da hak veriyorum. Bosna'nın kaybetmesine çok kendilerini hazırlamışlardı, bu bizde psikolojik bir yıkıma sebep oldu. Yargılanacak olanlar futbolcular değil, sorumlular ortada. Oyuncular kaybetti diye suçlayacak halimiz yok" şeklinde konuştu.

KAYNAK


Fatih Terim'in milli takım karnesi

Belçika'ya Dünya Kupası grup eleme maçında deplasmanda 2-0 mağlup olarak finallere gitme şansını kaybeden A Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim de Ermenistan ile oynanacak maçtan sonra görevi bırakacağını söyledi. Terim'in milli takımdaki ikinci macerası 4 yıl 4 ay sürdü.

20080617.204145_AVS387_9594.widec.jpg


Türk futbol tarihinin en başarılı, en iddialı ve belki de en çok tartışılan teknik direktörü Fatih Terim. Kulüpler bazında Türkiye'ye ilk Avrupa Kupası’nı kazandıran, Milan'ı çalıştıran, 1996'da Türkiye'yi tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası’na taşıyan ve ikinci döneminde de ilk 4'e sokan Terim'in adı başarının yanısıra polemiğin olduğu her noktada yer aldı. İşte imparator Terim'in milli takımın başında 4 yıl 4 ay süren ikinci görev döneminin kısa bir hikayesi. 9 yıl sonra Fatih Terim yeniden A Milli Takımın başına döndüğünde, ay yıldızlı ekip için 2006 Dünya Kupası uzak bir hedef değil, aksine katılma şansımızın yüksek olduğu bir turnuvaydı.

Görevi Ersun Yanal'dan devralan Fatih Terim, gerekeni yaptı ve 3 maçta topladığı 7 puanla Türkiye'ye baraj maçı oynama hakkı kazandırdı.

Rakibimiz İsviçre'ydi. Ingiltere'den iki kez 8 yediğimiz, sayısız farklı mağlubiyetler yaşadığımız, 1923'te başlayan uzun milli takım tarihimizin en can sıkıcı maçlarını oynadık Isviçre ile.

Kadiköy'deki rövanşta 4-2'lik galibiyet yeterli olmadı. Maç sonunda kaybettiğimiz sadece Dünya Kupası bileti değil, yaşanan olaylar nedeniyle 2002 Dünya Kupasinda elde ettiğimiz "fair play" imajımızdı.

Isviçre karşılaşmalarının faturasını 2008 elemelerinde ödedik, sahamızda oynamamız gereken 3 maçı seyircisiz olarak Almanya'da oynadık. Eleme grubunda en önemli rakibimiz son Avrupa Şampiyonu Yunanistan'dı.

Seyircisiz oynadığımız maçlarda sadece Norveç'e puan bıraktık. Atina’da son Avrupa Şampiyonu Yunanistan karşısında aldığımız galibiyet ise unutulmazdı. Sonrasında peş peşe yaptığımız beklenmedik puan kayıpları işi Oslo'da oynayacağımız Norveç maçına bıraktı.

Norveç galibiyeti Euro 2008'deki mucizelerin habericisi gibiydi.
Euro 2008 finallerinde heyecan dozu limitleri zorlayan maçlar yaşadık.

Portekiz mağlubiyetiyle başladığımız turnuva sonrasında bizim için bir rüya gibiydi. Isviçre'yi son dakikada devirdik, Çek Cumhuriyetini son 10 dakikada 2-0 geriden gelip yendik, maçın son dakikasinda kalede Tuncay Şanlı vardı üstelik. Çeyrek finalde Hırvatistan karşısında 120. dakikada yenik duruma düşüp, uzatmanın duraklamalarında beraberliği yakaladık. Penaltılarla yarı finale çıkarken milliler bir yandan rakiplerle bir yandan da sakatlıklarla boğuşuyordu. Yarı finalde Almanya maçında sahaya yedek kaleci dahil 14 kişi çıktık, geriye düşmemize rağmen iyi direndik ama son dakika golünü bu kez biz yedik. Turnuva sonunda kupayı kaldıramasak da kazananlar arasında en üstte bizim adımız vardı, sadece yarı final oynamakla kalmadık aynı zamanda Isviçre maçları ile zedelenen imajımızı da onardık, teknik direktörümüz Fatih Terim de yeniden zirvede olmanın keyfini yaşıyordu.

Terim'in istifa edeceği söylentilerine karşın başarılı teknik adam sözleşmesini 2012'ye kadar uzattı.

Dünya Kupası grup elemelerine milli takim kötü bir kurayla başladi, son şampiyon Ispanya ile aynı gruptaydık. Otoritelere göre, Ispanya dışında grup, "şeker" gibiydi. Ispanya dışında bizi sadece Belçika'nin zorlayabileceğini düşünsek de Fatih Terim bu listeye Bosna'yı da eklemeyi ihmal etmiyordu. Istanbul'da Bosna'yı yenmemize karşın Terim'in haklı olduğunu; biz Belçika ve Estonya ile berabere kalirken, Bosna Hersek'in Estonya'ya 7 atip, Belçika'yı her iki maçta yenmesiyle anladık.

Lider Ispanya'dan hiç puan çikaramamamız da sonumuzu hazırlayan bir başka faktördü. Son 2 maçta Bosna'nın 4 puan gerisinde olmamıza rağmen Euro 2008'den aldığımız ilhamla umudumuzu koruduk ama bu kez rakiplerimiz hata yapmadı.

Amaçsız çıktığımız Belçika maçı sonrasi Fatih Terim, Ermenistan karşısında son kez takımın başında olabileceğini açıkladı.

17 Ağustos 2005'te başlayan 2. Terim dönemi 4 yıl 4 ay ve 57 maç sürdü. Terim'in adı bu dönem içinde büyük zaferlerin yanı sıra, basın mensupları, hakemler, kadroya almadığı futbolcular ve rakip teknik adamlarla girdiği polemiklerle de gündemden hiç düşmedi. İmparator lakaplı Terim, adı üstünde yapılan tüm tartışmalara rağmen Türk futbol tarihinin altın sayfalarından birinde daha adını ilk satıra yazdırmayı başardı.

KAYNAK


Başkan Özgener'den açıklama!

1abb5c3ab7fc40a183b42afe1fcb38fa.jpg


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in açıklamasının tam metni şu şekildedir:

"A Milli Takımımızın 10 Ekim Cumartesi akşamı Belçika ile oynadığı müsabaka sonrasında yaşanan gelişmeler ve gündeme gelen konularla ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme ve aydınlatma adına, aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duyuyorum.

Bilindiği gibi A Milli Futbol Takımımız, dün oynanan Belçika müsabakası sonrasında 2010 Dünya Futbol Şampiyonası Finallerine gitme hakkını kaybetmiştir. Bu sonuç, Milli Takımımız adına yepyeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelmektedir. Yeni dönemi sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek için, geçmiş dönem ve yaşanan süreçlerin analizinin doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Geçmişe analitik bir yaklaşımla baktığımız takdirde, Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda elde etmiş olduğu çok büyük başarıların ardından yaşamış olduğu hayal kırıklığı ve düşüşleri gözlemlemekteyiz. Bu da, başarılarımızın sürekliliği ve kalıcılığı ile ilgili önemli bir problemimiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçeği doğru tanımlamak gerekirse; "istikrar sorunu" olarak adlandırmanın yanlış olmayacağı düşüncesindeyim. Milli Takımımız, dünya futbolu üzerinde önemli başarılar elde etmiş ama başarı çerçevesinde bir istikrarı maalesef yakalayamamıştır.

Yeni dönemde, Futbol Milli Takımımızın ana hedefinin, bu istikrar sorununun ortadan kaldırılması yönünde yapılacak çalışmalar olması gerektiğine inanıyoruz.

Müsabaka öncesinde, değerli hocamız Fatih Terim'le de istikrar konusunu sıklıkla konuşmuştuk. Kendisinin müsabaka sonrasında almış olduğu istifa kararını televizyondan öğrendim. Bu karar, Sayın Terim'in kendi kararıdır. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, hocamızın kararını saygıyla karşıladık. Kendisi Milli Takımlarımıza büyük hizmetler vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için kendisine çok teşekkür ederiz.

Grup eleme maçlarının sona ermesi ile birlikte, Milli Takımlarımız yepyeni bir döneme giriyor. Göreve geldiğimiz günden beri her konuda olduğu gibi bu konuda da olaya günlük ve geçici bir yaklaşımla değil, sporun evrensel değerleri ve başarının bilimsel zorunlulukları boyutunda bakmaktayız. Konuyu bu boyutta değerlendirdiğimizde, gündemimizin bir teknik direktör değişikliği değil, tamamen yeniden yapılanma ve A dan Z ye tüm milli takım olgumuzun yapılandırılması olarak bakıyoruz. Bunun başında yer alacak teknik direktör konusunun da bu büyük planın önemli ama sadece bir parçası olduğuna inanıyoruz. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız, bu yeni dönemin en sağlıklı ve çağdaş şekilde yapılandırılması için çalışmalarımızı başlattık. Gelişmeleri de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşıyor olacağız.

Çok doğal olarak önümüzdeki günler kamuoyunda teknik direktör isimleri ile ilgili tahmin ve buna bağlı senaryolarla geçiyor olacaktır. Bu tahminler öncesinde söylemek istediğimiz tek şey, Türk Futbol Milli Takımlar'ının yeniden yapılanma çalışmaları içerisinde görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip biri olacağıdır. Futbol Federasyonumuz bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor olacaktır."
Saygılarımla

Mahmut ÖZGENER
TFF Başkanı
 

yaseta

Profesör
Katılım
20 Şubat 2006
Mesajlar
2,841
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
şükür!!!!!
işini yapmak için aldığın yetim hakkını geri iade et biraz aklın kaldıysa şişik adam...
 

BaRY

Profesör
Katılım
27 Aralık 2007
Mesajlar
1,635
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Allaha şükür. sonunda
 

Rom.

Rektör
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Hayırlısı.
 

pesimist

Rektör
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,008
Puanları
113
Yaş
40
Güle güle
 

onursevim

Profesör
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
4,082
Reaksiyon puanı
62
Puanları
0
Ne çakal herif ya bi mucize olsaydıda kalssaydık dünya kupasına sittin sene gitmezdi.
Yolun açık olsun sinyor terim. Umarım yenersin egolarınıda eski imparatoru tekrar görürüz
 

sci3

Profesör
Katılım
23 Mart 2009
Mesajlar
4,290
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
:) şimdi iyi bir olay desem daha iyi yerli de yok ne olacak takım tırt oldu..
Milli takım yerine bir kulüp gitse daha faydalı olacak...
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Nihayet Terim in Çiftliği Spor yerine Türk Milli Takımını izleyebileceğiz...
 

desende_asi

Doçent
Katılım
15 Nisan 2009
Mesajlar
624
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Şükürler Olsun... Yapamıyorsan bırakacaksın...
 

son.durak.27

Profesör
Katılım
6 Eylül 2008
Mesajlar
1,856
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
hayırlısı olsun. yolun acık olsun fatih hoca yinede herşey için tskler... artık ertugrul saglam gelir milli takımın başına :)
 

MegaWolt

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Bir daha görüşmemek üzere, milletin yüz karası..
 

QaFeİN

Profesör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
3,297
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Tamamda Kim Gelicek

Ertuğrul Gelsin :D
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
geç kalınmış bir karar. euro 2008 sonrası ayrılmalıydı. eğer bunu yapsaydı hem şimdi biz afrika 2010 biletini cebimize koymuştuk, hem de terim hatrı sayılır bir avrupa takımının başındaydı.
 

Lykan

Asistan
Katılım
3 Şubat 2007
Mesajlar
136
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Giderkende her ay aldığın 200.000 TL'yide bi zahmet bırakıver çünkü hak etmiyorsun kasıntı herif....
 

yetkilibiri

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
1,094
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Elveda yaşlı kurt.
Tamam iyiydin ama bak askerleri hep 20 yaşında alıyorlar...
 

prof.

Profesör
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
1,400
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Hayırlısı olsun. Geç alınmış bir karar oldu.
 

paradoks61

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2009
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Yazık oldu Terim e değil Milli takıma kovmaları gereken adamın istifasını mı beklicez..Dünyaya rezil olmamızla kaldık başka bişey değil. Ermenistan a da yeniliriz bu adama da 1 ay sonra yine imparator derler...
 

quazar

Doçent
Katılım
6 Haziran 2007
Mesajlar
805
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Balon patladı!!! Nihayet suni yöntemlerle ve şişirilmiş maaşla şişirilen balon patladı. Terim bu istifayı daha ilk gün yapsaydı biz bugün kupadaki yerimizi alırdık.. Hagi olsaydı Terim'le dünya kupasına katılırdık!!!
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
nedense Hep Baş Ayağa Düşünce İstifa Eder Bizimkiler
Baş Gövdedeyken İstifa Eden Yok .!
 

secret_girl

Asistan
Katılım
8 Temmuz 2009
Mesajlar
313
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
en doğrusunu yaptı zaten takım çalıştırmak istiyordu
 

can_dostum1979

Asistan
Katılım
22 Eylül 2007
Mesajlar
192
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Yaş
45
Oley Oley Oley
Sen gitmeseydin Ben senin yanına gelecektim...
 

desperado64

Rektör
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
istifa etmesi doğru bir karar :) ama yerine kim gelecek :) bence denizli gelir demedi demeyin :) ama ertuğrul sağlam gelsin :) ama bursa bırakır mı?? o tartışılır :)
 
Üst