Firefox'un pabucunu dama attıracak bir tarayıcı "Maxthon"

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
Destekli atmak lazım:
Bir burdan buyrun,
http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord

Bir de burdan;
http://www.maxthontr.com/
İndirme toplam sayılarını görünce konuşalım.;)

sanırım maxthon un daha çok indirildiğine dikkat çekmek istemişsin ama
sadece rakamlara bakarak konuşmuşsun
ingilizce bilmiyor olabilirsin bu bir yanlış değil
ama en azından bir bilene danışmalıydın

toplam rakamlara bakalım ondan sonra konuşalım demişsin ancak firefoxun sayfasında yazan rakam toplam indirme rakamı değil sadece 24 saat içindeki toplam indirme sayısı

firefox o tarihte guiness rekorlar kitabına girmek için bi kampanya yapmıştı ve başardı hatta bende katılıp indirmiştim

evet şimdi konuşabiliriz ;)

Cacav

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüm internetin nerdeyse %99'unun ie uyumlu tasarlandığı bir ortamda isterseniz Fantom kullanın farketmez.. Tarayıcı beleş ya o yüzden ne kullanacağınızı şaşırdınız. İşletim sistemine entegre diye ie'ye atılmadık laf kalmıyor. ie'de açıklar var diyenler.. ne işle uğraşıyorsunuz bu açıklar sizi etkiliyor.. tamam.. rekabet iyidir başka tarayıcılar da olsun.. ama sırf muhalefet olmak için ie düşmanlığı yapmayın... size bir olay anlatayım.. bizim bir arkadaşın internet kafede (ki ufak bir yer değil 150 pc var) ie kısayollarını kaldırıp hepsinde firefox kurduk... gün sonunda nerdeyse dayak yiyecektik.. zira herkes ie kullanmak istiyordu... gerçi ne desem boş siz gene lafı kendi istediğiniz yerden anlayacaksınız.. ama banane ben sonuçta yaşasın ie diyorum... zamanında da netscape vardı.. şöyle süper böyle harika derken kimse kullanmadığı için yok oldu.. neticede ücretsiz dağıtılan bu tür ürünlerin yayılması için meyve veren ağaç neresiyse oranın taşlanması gerekir..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Gerçek kullanıcı takım tutar gibi işletim sistemi ya da program tutmaz.
Hepsini kurar, dener, kullanır, eksilerini artılarını görür ve takip eder.
Firefox iyi, Opera kullanışsız, IE ağır ve hantal gibi faydasız cümleler değil;
Şu tarayıcının şu yönü iyi, şu tarayıcının şu eksik veya açığı var gibi faydalı cümleler kurar.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tüm internetin nerdeyse %99'unun ie uyumlu tasarlandığı bir ortamda isterseniz Fantom kullanın farketmez.. Tarayıcı beleş ya o yüzden ne kullanacağınızı şaşırdınız. İşletim sistemine entegre diye ie'ye atılmadık laf kalmıyor. ie'de açıklar var diyenler.. ne işle uğraşıyorsunuz bu açıklar sizi etkiliyor.. tamam.. rekabet iyidir başka tarayıcılar da olsun.. ama sırf muhalefet olmak için ie düşmanlığı yapmayın... size bir olay anlatayım.. bizim bir arkadaşın internet kafede (ki ufak bir yer değil 150 pc var) ie kısayollarını kaldırıp hepsinde firefox kurduk... gün sonunda nerdeyse dayak yiyecektik.. zira herkes ie kullanmak istiyordu... gerçi ne desem boş siz gene lafı kendi istediğiniz yerden anlayacaksınız.. ama banane ben sonuçta yaşasın ie diyorum... zamanında da netscape vardı.. şöyle süper böyle harika derken kimse kullanmadığı için yok oldu.. neticede ücretsiz dağıtılan bu tür ürünlerin yayılması için meyve veren ağaç neresiyse oranın taşlanması gerekir..
Internet Explorerın açıklarından etkilenmek için profesyonel olmaya gerek yok.Yeni windows kurduğum bir günde(henüz anti-virüs kurmamıştım),bilgisayarıma virüs bulaşması 15 dakika sürdü.Tahmin et bakalım,hangi tarayıcıyı kullanıyordum?İşin ilginci Internet Explorer,explorer.exe'yle bütünleşik çalıştığı için tüm windows'u etkiliyor,sadece kendi bulunduğu klasörü değil ;)

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ie tab diye bir eklentisi vardır firefoxun. firefox içinde ie'yi taklit eder ve 100% ie uyumlu sitelerde otomatik devreye girer ve hatta windows update sitesiyle bile sorunsuz çalışır ;)

vabeste

Asistan
Reaksiyon puanı
0

microsofttamı çalışıyon..gerçi microsoft çalışanları bile böyle metin yazmazlar ya insaf :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Kullanmıştım önceden ama memnun kalmadım.):

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Maxton İE tabanlı bir Browser,Firefox ise kendi motorunu kullanmakta.Burda yanlış anlaşılma olmasın.O yüzden Firefox geçebileceğini düşünmüyorum.

prooge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar ben anlamıyorum.bi tarayıcı çıksın yada yeni yeni adı duyulmaya başlasın hemen firefoxla kıyaslanıyor.işte şu tarayıcı firefoxtan hızlı firefoxtan daha ii vs. vs. ama şidmiye kadar firefoxtan daha ii olanı görmedm.böle başlıklarda tanıtılan taryıcılara hiç bakmıyorum bile çünki biliyorum ki firefoxtan daha ii olamaz biliyorumki herzaman firefox çok çok daha ii

ardaksov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
firefox:%70
opera:%12
chrome:%15
safari:%1
ie:%2
maxthon:dün de yoktu bugun de yarında olmayacak

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Opera kullaniyorum,Operayi seviyorum.Nedenlerini yazacak olursam.Opera herseyden once,tablar arasinda gecis konusunda cok hizli.
Ben tarayicida gereksiz toolbarlar veya gereksiz buton kalabaligini sevmiyorum.bu yuzden cok fazla kullandigim,web sitelerini speed dial ozelligi sayesinde,tab i acar acmaz karsimda gormekten hoslaniyorum.
Operadaki otomatik sifre tamamlama ozelliginin cok basarili calistigini dusunuyorum.ayrica kendi bilgisayarimda olmasamda, senkronize ozelligi sayesinde her yerde butun ayarlarimi online olarak saklamasi insana zevk veriyor.
Opera mause hareketlerine verdigi tepki suresiyle goz dulruyor gercekten.
Operada isime yarayan daha adini sayamadigim cok fazla ozellik var.
Operada hata yokmu diye sorarsaniz tabiki var. mesela bazi sitelere uyumsuzluk sorunu nadirde olsa karsima cikiyor.java ve flash sorunlari cikiyor bazen.ayrica web sitelerine gomulu Windos Medya Player yayinlarini acmadigi zamanlarda olmuyor degil.Operanin seri olusu bu tip kucuk hatalari telafi ediyor.Kendi web siteme icerik girdigim zamanlar,operanin seri olusu bana cok zaman kazandiriyor.

Firefox ta iyi bir tarayici,ozellikle web sitelerindeki acamama hatali acmak sorunu sifira yakin..Ama firefox seri bir tarayici degil.Kullanimi opera kadar hizli degil.firefox eklentileriyle unlu bir tarayici,fakat firefox taki eklentiler firefoxta seri olmak yerine hantallasmasini sagliyor.ustelik bu eklentileri kullanmak operadaki kendi eklentilerini kullanmak kadar tat vermedigi kanisindayim.
Gelelim maxthon avant broeser gibi urunlere.Internet Explorer cok sevdigim bir tarayici.Explorerin basarisi internetin citasini belirleyen nokta olarak bilinir.Cunku web siteleri yapim asamasinda internet explorer i baz alirlar..Fakat explorer bir pazar sabahi kahvaltidan henuz kalkip kahve fincani elinde surf yaparken zevk veriyor,.Surekli internette olan ve internette calisan insanlar icin *explorer biraz daha iskence oluyor.Maxthon yada avant browser ise internet explorer ustune kurulmus ayni mantikla calisan,bilenen eklenti kolayliklarini entegre etmis,kabuklardir.
kendimce aciklamarimi okudunuz,sabriniz icin tesekkur ediyorum...

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
orca browser ve firefox tek geçerım

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Maxthon'un daha 40 fırın ekmek yemesi lazım, Firefox ile yarışamaz çünkü Internet Explorer motoru kullanıyor. Firefox'a göre tek avantajı var oda bellek kullanımı çok az. 5-10Mb arası.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Mozilla Firefox tan başka yar tanımam :D