Firefox GPU Ayarı ( Performans 2 katına çıkacak )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Longh0rn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Longh0rn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öncelikle belirtmem gerek windows vista ve windows 7 dışında çalışmayacaktır olası sorunlar için denememenizi tavsiye ediyorum.

Hız farkını denemeniz için tıkla

adres çubuğuna tırnaksız about:config yaz
çıkan uyarı mesajına tamam dedikten sonra süzgece gfx.font yaz ve aşağıda gfx.font_rendering.directwrite.enabled yazısının değeri false ise çift tıklayarak true yaptıktan sonra
boş bir yere mouse sağ tuş tıkla ve yeni->sayı isimli zımbırtıyı seç :) ve değer ismine mozilla.widget.render-mode yaz değerine ise 6 yazdıktan sonra firefoxu kapatıp yeniden açıyorsunuz ve işlem bitiyor :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Dediklerini tamamiyle yaptım fakat zaten firefox performanslı ve rahat bir kullanım sunuyor. Değişikliği algılayamadım. Hani psikolojik olarak da algılayamadım ;)

Longh0rn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internet explorer 9 ile gelen gpu ( ekran kartı işlemcisi ) kullanma olayı firefoxdada var ama manuel aktif edilebiliyor onu anlattım farkı yukarıdaki linkden anlayabilirsiniz gdi render sistemini directx2d ile değiştiriyor bu gpu ayarı

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
sağol,tıkladığım anda açıyor eklentisiz

---------- Post added at 18:02 ---------- Previous post was at 16:53 ----------

peki değer niye 6 olmak zorunda ?

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
denedim hızlandı valla :) teşekkürlerde bu ayar “Seçenekler” >>> “Gelişmiş” kısmındaki “Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan” seçeneğini manuel aktif etmek değil mi ?

aydin974

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firefox kullanmıyorum ama bu şekilde hızlanırsa gerçekten. Firefox'a geçiyorum. :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bir süre kulanıldıkdan sonra firefox cökme aşamasına geliyor yanında chramo ve explorer vızzzzzzzzz diye acıyor dakiklarca bekle ki firefox acılsın ilk etap da hızlanıyor ama bi süre sonra cok gec acılmaya başlıyor kaldırdım kendi bildiğim yöntemlerle firefox kulanıyorum ve daha hızlı ben deneme amaclı bu ayarları yaptım ama işe yaramaz yine de saol

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bu yöntemi kullanmıyorum firefoxsu performans olarak ileri götürüyor fakat tarayıcı sık donmalar oluyor + görüntüyü bozuyor..