Firefox 3.5'e Ne Kadar Kaldı?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Tam 3 çıkış adayı sürümün ardından kararlı Firefox 3.5 ne zaman gelecek? Bir ipucu verelim; az kaldı!

Uzun zamandır beklenen, beta ve çıkış adayı sürümlerini sizlerle paylaştığımız Mozilla'nın yeni nesil web tarayıcısı Firefox 3.5 için çıkış tarihi belli oldu. Yeni Firefox, tamamlanmış haliyle 30 Haziran'da, yani bu Salı yayınlanacak.
Öte yandan Firefox'un mobil sürümü olan Fennec de Nokia Internet Tablet için Beta 2; Windows Mobile için de Alpha 2 sürüme güncellenerek, bazı performans iyileştirmeleri ve yeni bir temaya kavuştu.
firefox-persona1246148945.jpg
:: Firefox 3.5'in çıkış adayı sürümünden memnun musunuz?

Bilgi İçin : Mozilla
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben memnunum. Oldukça hızlı.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
3.5'ten memnundum ama 3.6'ya (nam-ı diğer Minefield) geçtim :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende de kurulu Son derece Hızlı ve Stabil Çalışıyor

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
FF 3.5 kurmadım daha... aman şunun şurasın salıya ne kaldı :D

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Mozilla'nın yeni nesil web tarayıcısı Firefox 3.5 için çıkış tarihi belli oldu. Yeni Firefox, tamamlanmış haliyle 30 Haziran'da, yani bu Salı yayınlanacak.

Firefox Rc sürümlerini arka arkaya çıkarıp daha önceki geçikmeleri kapamış gibi oldu. Bu arkaarkaya yayınlanan Rc sürümlerinden sonra Nihayi sürümünde erken çıkacağını söylemekte yerinde olurdu ve gelen açıklamada bu düşünceyi doğrulamış oldu.
Yukarıda verilen Tarih doğrultusunda 30 Haziran Salı günü Firefox 3.5 sürümünün nihayi sürümüne kavuşmuş olacağız ama benim şahsi düşüncem Salı gününe yetişemeyeceği yönünde. Tabi gönlümden geçen benim yanılmam.
Eğer daha önceki sürümlerde olduğu gibi son aktarılım sayfasına aktarılmadan yayınlanma düşüncesi varsa ozaman Salı gününe yetişmesinde bir engel yok. Diğer sürümlerde olduğu gibi son aktarılan sayfaya aktarılıp yayınlanırsa ozaman bir gecikme olacağı yönündeki düşüncem devam edecek.

Şunun şurasında ne kaldı ki. Bugün Pazartesi, yarın Salı :)

3.5'ten memnundum ama 3.6'ya (nam-ı diğer Minefield) geçtim :)

Bence 3.5'de kalmaya devam et :)
o kullandığınız daha Alfa1 sürümünün stabil hali bile değil ve hergün kendini yenileyen sürümler. 3.5 kullanmanız sizin için daha güvenli olacaktır.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bekliyoruz bakalım finali..:)

menza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3.0 a göre oldukça hızlı bahsedilen dual core desteği gelse daha da iyi olur sanırım.. yalnız 3.0 a göre biraz daha fazla çökme oranı var retail sürümde umarım bu azalır...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Firefox Rc sürümlerini arka arkaya çıkarıp daha önceki geçikmeleri kapamış gibi oldu. Bu arkaarkaya yayınlanan Rc sürümlerinden sonra Nihayi sürümünde erken çıkacağını söylemekte yerinde olurdu ve gelen açıklamada bu düşünceyi doğrulamış oldu.
Yukarıda verilen Tarih doğrultusunda 30 Haziran Salı günü Firefox 3.5 sürümünün nihayi sürümüne kavuşmuş olacağız ama benim şahsi düşüncem Salı gününe yetişemeyeceği yönünde. Tabi gönlümden geçen benim yanılmam.
Eğer daha önceki sürümlerde olduğu gibi son aktarılım sayfasına aktarılmadan yayınlanma düşüncesi varsa ozaman Salı gününe yetişmesinde bir engel yok. Diğer sürümlerde olduğu gibi son aktarılan sayfaya aktarılıp yayınlanırsa ozaman bir gecikme olacağı yönündeki düşüncem devam edecek.

Şunun şurasında ne kaldı ki. Bugün Pazartesi, yarın Salı :)

hocam FF bu hiç belli olmaz :D sırf gariniti olsun diye Salı günü olsun demiş olabilir :D Belki mozilla bir süpriz yaparda önümüzdeki saate bile çıkarabilir :D

Salı sallanır :D yarın salı sallanacak :D

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
hocam FF bu hiç belli olmaz :D sırf gariniti olsun diye Salı günü olsun demiş olabilir :D Belki mozilla bir süpriz yaparda önümüzdeki saate bile çıkarabilir :D

Salı sallanır :D yarın salı sallanacak :D

Gördüğüm kadarıyla yarın değil Çarşamba günü dahi çıkarsa bana göre yine süpriz olur :)

Çeşitli haber kaynaklarından okuduğuma göre yayınlanan RC sürümlerde yer almayan bazı özellikler nihayi sürümle birlikte geleceği. Eğer durum gerçekten böyleyse nihayi sürümün bu halinin son testlerinide yaptırmadan hemen yayınlayacağını pek düşünmüyorum. birde şu sıralar Moziilanın çıkacak olan sürüm için en ince detayına kadar inceleyip, gerekirse hiç tereddüt etmeden erteleme işine girdiğinide düşünürsek bu nihayi sürümü doğrudan yayınlayacağını pek samıyorum. o yüzdende Salı gününe yetiştirebilecekleri hala düşünmemekteyim.

RC sürümleriyle nasıl bir tarayıcıyla karşılaşacağımızı aşağı yukarı gördük. eğer son sürümde daha iyi geliştirmeler olacaksa Okadar bekledik Cuma gününe (Salı günü yayınlanmasa büyük ihitimal Cuma günü yayınlanır düşüncesindeyim ) kadar daha beklemekten birşey çıkmaz :)

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
bugun salı ama hala cıkan birsey yok..

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim