The Judge
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 5,193
Umarım ölümüm, hayatımdan anlamlı olur!
IMDb: 8.5
Çıkış Tarihi: Ağustos 2019
Film Süresi: 122 Dk.
Film Türü: Psikolojik Gerilim
Ülke: ABD
Yönetmen: Todd Phillips
Yapımcı: Todd Phillips, Bradley Cooper, Emma Tillinger Koskoff
Senarist: Todd Phillips, Scott Silver
Bütçe: 55-70 milyon $
Hasılat: 1,074 milyar $
Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar.
Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.
Joker Film Replikleri
- Ben kötü biri değilim, sen iyi biri olmamı hak etmemişsindir.
- Sen beni dinlemiyorsun değil mi? Hiç gerçekten dinlemedin. Her hafta aynı soruları soruyorsun; işin nasıl, olumsuz düşüncelerin var mı? Benim tüm düşüncelerim olumsuz ama sen beni zaten dinlemiyorsun.
- Akıl sağlığı yerinde olmayan yalnız birini, ona çöp gibi davranıp dışlayan bir toplum ile karşı karşıya getirirsen eline ne geçer?
- Kaldırımda can veren ben olsam yanımdan geçer giderdiniz.
- Bugünlerde herkes kötü. Bir insanı delirtecek kadar hem de.
- Komik değilmiş gibi davranmaktan bıktım. Komedi özneldir Murray.
- Eskiden hayatımın bir trajedi olduğunu düşünürdüm. Ama artık fark ediyorum ki bir komediden ibaretmiş.
- Diyorum ki... Bütün hayatım boyunca, gerçekten var olup olmadığıma emin değildim. Ama varım.
- Akıl hastalığına sahip olmanın en kötü yanı... sanki düzgün davranıyormuşsun gibi... insanların senden düzgün davranmanı beklemesi.
- Hayatım komediden ibaret.
- Hayatımın bir trajedi olduğunu düşünürdüm, ama şimdi fark ettim ki bu bir komedi.
Joker Fragman
Filmi izleyenler, film hakkında ki görüşlerini SPOILER özelliği altında belirtebilir.