Fikret Orman: Saracoğlu'nda oynamak istiyoruz!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
orman600_DX3DC.jpg

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hafta sonu yapacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Maçın hak edenin kazanacağı şeklinde gelişmesini istiyoruz. Biz hep söylüyoruz, şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan bir kulübüz, öyle olmaya da devam edeceğiz" dedi.

"ŞÜKRÜ SARACOĞLU BİZİM DE ARZU ETTİĞİMİZ BİR YER"

İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından maçların nerede oynanacağı sorusu üzerine Orman, "Şükrü Saracoğlu bizim de arzu ettiğimiz yer. Zaten bir sezon dışarıda oynayacağız. Ama şu ana kadar Fenerbahçe yönetimiyle konuyla alakalı bir görüşmemiz, uzlaşmamız veya anlaşmamız olmamıştır. Görüşeceğiz, bize yapıcı dost ellerini uzatarak yaklaşıyorlar, biz de ondan memnunuz" dedi.

Fikret Orman, kongreyle ilgili sorular üzerine, "Belirli bir nezaket içerisinde kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. O nezaketle de devam edeceğiz. Ama o gün de ifade ettim, ben kimseye Beşiktaş'ın bir kuruşunu yedirmem, ancak Beşiktaş'ın menfaatleri ile hareket ederim. Bu kim olursa olsun, aynı şey geçerlidir. Bizim görevimiz de budur" diye konuştu.

"TARİHİ BİR MAÇ OLACAK"

Tatil amacıyla Bodrum'da bulunan Fikret Orman, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları maçın zorlu bir mücadele, tarihi bir maç olacağını belirterek, "İnönü Stadı'nda inşallah oynanan son derbi olacak. Öyle de bir önemi var. Centilmenlik içerisinde kavgasız, gürültüsüz bir maç olmasını diliyoruz" diye konuştu.

"HAKKIYLA KAZANAN BİR KULÜBÜZ"

Beşiktaş Kulübü olarak yöneticileri iyi ağırlayacaklarını dile getiren Orman, "Maçın hak edenin kazanacağı şeklinde gelişmesini istiyoruz. Biz hep söylüyoruz, şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan bir kulübüz, öyle olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Orman, İnönü Stadı'nın yeni ismi ile ilgili bir soru üzerine, bu konuda çok spekülasyon yapıldığını, ancak bunların doğru olmadığını kaydetti. Orman, "Stadın isminin değişeceğini söyledik, ama bunu şu manada söyledik; Malumunuzdur ki artık stat isimlerine sponsorluklar alınıyor, değerli rakibimiz Galatasaray'da nasıl ki 'Türk Telekom Arena' diye geçiyorsa, bizim stadımızın ismine de yüzde 100 bir sponsorluk ismi gelecek. Stadın ismi değişecek demekten kastımız oydu. Yoksa herhangi bir siyaseten durumun içinde Beşiktaş Kulübü olmaz, bizim öyle bir niyetimiz yok. Kendi çizgimizde, spor alanında hareket etmeye, siyasete bulaşmamaya özen gösteren bir yapım var. Kulübümüzün de zihniyeti odur" diye konuştu.

Orman, kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören yönetiminin ibra edilmemesi üzerine dava açıp açmayacağı yönündeki bir soruyu, "Ben genel kurulda söyleyeceklerimi söyledim. Bundan sonraki süreci hep beraber yaşayacağız" şeklinde yanıtladı.

"BİZİM OYUNCULARIMIZIN HER BİRİ STARDIR"

Beşiktaş'ın bu yıl yıldız transfer yapmadığı, gelecek yıl da aynı kadroyla devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu Orman, "Beşiktaş'ın bütün oyuncuları zaten yıldızdır. Şu andaki takımımız 'feda sezonu' diye çok söylendi. İskoç milli takımının kalecisi Beşiktaş kalesinde, bizim oyuncularımızın her biri stardır. Sansasyonel bir transferden daha fazla takımımıza katkı sağlayacak transferler yapma zihniyetindeyiz. Ama katkı sağlayacak transferin kendisi de sansasyonel bir isim olursa olabilir. Ama öyle bir ön yargımız yok. Beşiktaş'ta oynayanların hepsi zaten stardır" ifadelerini kullandı.

Hafta sonu yapılacak Fenerbahçe maçıyla ilgili tahmin yapması istenen Orman, "Öyle bir tahmin yapmak mümkün değil. Derbi maçları 3 skora da açık maçtır. Zaten lig ikincisi ile üçüncüsü karşılaşacak. Çok yakın puanlarımız var. Ayrıca ben rakiplerimizi veya başka kimseyi rencide edecek konuşmalar içerisinde olmuyorum. Kendi tahminim kendime kalsın" şeklinde konuştu.

Ziyarette Kaymakam Gödekmerdan, Fikret Orman'a Bodrum halısı hediye etti.

NTV Spor

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ÖZEL : Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu'nda!

tsn_haber_detay.asp

İnönü Stadı'nın yıkımına sezon sonunda start verecek olan Beşiktaş Yönetimi, bu sürede maçlarını nerede oynayacağı yönündeki kararını verdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın daha önce belirttiği gibi siyah-beyazlılar İnönü Stadı'nın yıkımından itibaren 1
sezon boyunca maçlarını Türk Telekom Arena ya da Şükrü Saracoğlu'nda oynayacaktı.

Bu konuda açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe kulübünden kendilerine olumlu bir yaklaşım olduğunu ve gelecek sezon maçlarını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayabileceklerini söylemişti.

Fenerbahçe Kulübüne yakın kaynaklardan aldığımız
bilgiye göre Başkan Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş'a maçlarını Saracoğlu'nda oynamaları yönündeki önerisi, sarı-lacivertli kulüp yönetiminde masaya yatırıldı.

Fenerbahçe Yönetimi, Aziz Yıldırım'ın düşüncesini destekledi ve Beşiktaş'a Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapıları açıldı.

Bu hafta oynanacak derbinin ardından iki kulüp başkanının bir araya geleceği ve şartları
konuşarak karar bağlayacağı öğrenildi.

Beşiktaş, bu kararın ardından yapılacak temaslarda da anlaşma sağlanması halinde gelecek sezonmaçlarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak.

http://www.turkfutbol.com/detay.asp?id=4948

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence de Yeni Stadımız yapılana kadar Şükrü Şaraçoğlu en iyi seçenek fener de tamam derse iyi olur ben kabul edeceklerini düşünüyorum.

Şimdiden Fenerbahce taraftarlarına bizi centilmence ağırlayacakları için teşekkür etmek isterim....

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kadıkoyde oynarsak her maca rahatca gıderız 5 dakıka

cuvaldız

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Olaylar çıkar kan bile aka bilir Fenerbahçe taraftarı zaten istemiyor olmaz gibi

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) Bu nasıl iştir anlamak zor. Her fırsatta yok Türk insanı misafirperverdir, düşenin, zorda olanın dostudur, komşusu açken uyumaz vs diye nutuk atmasını biliyoruz. Ama kusura bakmayın, artık bana kimse Türk insanının misafirperver olduğuna inandıramaz artık. GS yönetim ve taraftar olarak istemediler bizi, FB'de ise yönetim sıcak baksada taraftarlar tepkili. Bu nasıl ezeli rakip ebedi dostluktur, tüm forum ve haber portallarında taraftar büyük tepkiler gösteriyor, yazık.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Abdullah Kiğılı: Şu anda her şey havada. Ne olacağı belli değil. Resmi bir durum olursa stadın zemini konusunda bir fizibilite çalışması yapacağız. Çünkü bizim stadımızın altı ıslak. Çok maç kaldıracak durumu var mı yok mu? Buna iyi bakmamız lazım. Stadımızın zeminine uzun yıllardır çok paralar harcadık. Bu kadar ağırlığı kaldırabilir mi? Önemli olan bu. Fizibilite raporuna göre bir karar vereceğiz.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Abdullah Kiğılı: Şu anda her şey havada. Ne olacağı belli değil. Resmi bir durum olursa stadın zemini konusunda bir fizibilite çalışması yapacağız. Çünkü bizim stadımızın altı ıslak. Çok maç kaldıracak durumu var mı yok mu? Buna iyi bakmamız lazım. Stadımızın zeminine uzun yıllardır çok paralar harcadık. Bu kadar ağırlığı kaldırabilir mi? Önemli olan bu. Fizibilite raporuna göre bir karar vereceğiz.

Caymak için zemin hazırlıyorlar kısacası :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Galatasaray hariç Olimpiyat ile beraber 17 tane stadyum var. Oyna birinde işte.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bu işi gene allem kullem edip Olimpiyat stadına bağlarlar kartal dostlarım... :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu işi gene allem kullem edip Olimpiyat stadına bağlarlar kartal dostlarım... :)

Kasımpaşa daha doğru bir tercih olur bence :) Ama kulup tabi loca ve kombine gelirlerini de düşünerek olimpiyat diyebilir.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Spor bölümü moderatörüne yakışan cevap :)

Yorum yazdığımda, senin alıntı yapacağına emindim. Ve iğneleyici bir şey yazacağına adım gibi emindim.

Bırak moderatörlüğü, admin olsam aynı şey yazardım.

Ben Beşiktaş'ın Arena'da oynamasını istemiyorum. Bunu da açık açık söylüyorum.

Reaksiyon puanı
10,327
:) Bu nasıl iştir anlamak zor. Her fırsatta yok Türk insanı misafirperverdir, düşenin, zorda olanın dostudur, komşusu açken uyumaz vs diye nutuk atmasını biliyoruz. Ama kusura bakmayın, artık bana kimse Türk insanının misafirperver olduğuna inandıramaz artık. GS yönetim ve taraftar olarak istemediler bizi, FB'de ise yönetim sıcak baksada taraftarlar tepkili. Bu nasıl ezeli rakip ebedi dostluktur, tüm forum ve haber portallarında taraftar büyük tepkiler gösteriyor, yazık.

sana katılıyorum [MENTION=142972]tambjk[/MENTION], fenerbahçe yönetiminin bugüne kadar aldığı en doğru kararlardan biriydi bu.
en isabetli demiyorum, en doğru karar diyorum.
çünkü isabet olan bir kararda, çıkar olabilir, menfaat olabilir.
ama doğru kararda insanlık vardır, töreler vardır, hak ve hukuk vardır. burada zarar bile olsa doğru olan bu unsurların içinde bulunduğu karardır.

ben taraftarın çoğunluğunun buna karşı olacağını zannetmem. karşı olanlar aziz yıldırımın ektiği tohumlarla yeşermiş olan fanatizm necasetine bulaşmış nöropsişik anormal tipler olabilir ancak.

ama ne acı ki, normal davranmasını bilen, türk örf ve ananelerine bağlı çoğunluğun sesi çıkmaz da, bu sorunlu, problemli yaratıkların sesi çıkar her zaman. bu her yerde böyledir. hatta namaz kıldığımız, ibadet ettiğimiz camilerde bile böyledir. mesela 300 cemaati olan bir camide 298 kişi gelir namazını kılar gider, ama iki kişi vardır ki, işi gücü gıybet, dedikodu, kavga çıngardır. dışardan bu durumu öğrenen kişilerin algısı bu caminin fitne fesat yuvası olduğu şekline dönüşür. o kahir çoğunluğun sesini kimse duymaz da o iki baş belası o camiyi adeta çamura belemeye yeterli oluyor. maalesef ki bu da bizim ülkemizin çok çok talihsiz garabetlerinden biridir.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Kasımpaşa daha doğru bir tercih olur bence :) Ama kulup tabi loca ve kombine gelirlerini de düşünerek olimpiyat diyebilir.

Aslında Kasımpaşa denenebilir. Güzelde ambiyans olur ful artı ful çeker. Olimpiyat stadında iki kere maç izledim gerçekten çile bülbülüm çile...

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kimsenin bjk, arenada oynayamaz demeye hakkı zamanında gs ınönünde oynuyordu hatırlarsanız bir dönem gs olimpiyatta oynadı ama yarardan çok zarar gördü zaten devlet bile o stadı yıkmayı düşünüyor bende kasımpaşada oynayalım diyorum

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Türk insanı misafirperverliğini, bu konu ile nasıl bağdaştırdınız merak ediyorum.

Futbol bu, içinde rekabet olan, farklı anlayışların olduğu bir ortam.

Senin benim rakibimsin, seni sevmem nasıl doğal karşılanacaksa, sevmemem de doğal karşılanır.

Her kulüp tabi ki kendi çıkarını düşünecektir. İster evet der ister hayır. Kendisinin kullandığı sahayı niye başkasıyla paylaşsın, paylaşmak istemezse, Türk misafirperverliği ile niye kıyaslansın.

Enteresan....

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
sana katılıyorum @tambjk, fenerbahçe yönetiminin bugüne kadar aldığı en doğru kararlardan biriydi bu.
en isabetli demiyorum, en doğru karar diyorum.
çünkü isabet olan bir kararda, çıkar olabilir, menfaat olabilir.
ama doğru kararda insanlık vardır, töreler vardır, hak ve hukuk vardır. burada zarar bile olsa doğru olan bu unsurların içinde bulunduğu karardır.

ben taraftarın çoğunluğunun buna karşı olacağını zannetmem. karşı olanlar aziz yıldırımın ektiği tohumlarla yeşermiş olan fanatizm necasetine bulaşmış nöropsişik anormal tipler olabilir ancak.

ama ne acı ki, normal davranmasını bilen, türk örf ve ananelerine bağlı çoğunluğun sesi çıkmaz da, bu sorunlu, problemli yaratıkların sesi çıkar her zaman. bu her yerde böyledir. hatta namaz kıldığımız, ibadet ettiğimiz camilerde bile böyledir. mesela 300 cemaati olan bir camide 298 kişi gelir namazını kılar gider, ama iki kişi vardır ki, işi gücü gıybet, dedikodu, kavga çıngardır. dışardan bu durumu öğrenen kişilerin algısı bu caminin fitne fesat yuvası olduğu şekline dönüşür. o kahir çoğunluğun sesini kimse duymaz da o iki baş belası o camiyi adeta çamura belemeye yeterli oluyor. maalesef ki bu da bizim ülkemizin çok çok talihsiz garabetlerinden biridir.

Taraftar baskısı karşısında yönetim acaba bu kararının arkasında durabilecek mi. Durabilirse büyük iş başarırlar ve Türk sporunda yeni bir çağ başlar. Beşiktaş taraftarı vefalıdır, kendisine yakılan bu iyiliği karşılıksız bırakmaz, o stada gelin gibi bakar.

KuzeyT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'de Beşiktaş'ın değerlerini Beşiktaşlılar bile unutuyor,bilmeden Beşiktaş'lı oluyor.Çok üzülüyorum bu konuda.Zamanında Galatasaray'ın,Fenerbahçe'nin maçlarını yaptığı ve taraftarların hep beraber maçlarını izlediği yerdi İnönü.Beşiktaş Türkiye'ye sporu,futbolu getiren bir değerdir normalde.Fakat günümüzde kardeşin abisine bile düzgün saygısı kalmamış.Türkiye'de insanların futbola bakışı holiganlıktan başka birşey değil.Veya taraftarları körükliyen günümüz total futbolundaki futbolu bilmeyen başkanlar var.Nokta nokta daha çok şey var neyse de ..
Benim görüşüm bu konuda:
Galatasaray ile son yıllarda hem maçlarda,hem maç dışı yaşadıklarımızdan dolayı kesinlikle TTArena'yı istemiyorum.
Fenerbahçe yönetimi bu konuda sıcak açıklamalar yapıyor,eğer olursa eyvallah.Olmazsa da yapacak birşey yok koskoca Beşiktaş, Türkiye'de istenmiyor mu derler.Herkesin açıklaması zemin.Ne zeminmiş arkadaş.Milan-İnter yıllardır aynı zeminde.
Neyse.... Herşeyin hayırlısı.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Ben Fenerbahçeli olarak kapımız sonuna kadar açık arkadaşlar buyrun gelin.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
"Spor; Dostuk, bariş ve kardeşlik" olduğunun unutulduğu bir ortamda holiganizm, şiddet, ahlaksızlık baş gösterir. Türk futbolonun kanayan yarasıdır bu.

[TABLE="width: 630"]
[TR]
[TH="align: center"]misafirperverlik -ği
isim[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]isim Konukseverlik
"Misafirperverlik bizim şanımızdandır." - N. Hikmet[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="width: 630"]
[TR]
[TH="align: center"]konuksever
sıfat (konu'ksever)[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]sıfat Konuklarına iyi davranan, onları iyi ağırlayan ve kendisine konuk gelmesinden hoşlanan, misafirperver
"Türkler konukseverdir."[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ne alakası var diye arkadaşa cevaben.

Reaksiyon puanı
10,327
ben de orada kardeşlik şarkıları, türküleri eşliğinde gelecek nesillere örnek olacak bir misafirverlik ve dayanışma içinde dostluk ve vefa gösterisi içinde olunmasını çok istiyorum... ama bundan pek ümidim olmadığını büyük bir üzüntü içinde söylemek zorundayım.

bu tip toplumsal olaylarda çığ teorisi geçerli oluyor artık maalesef. yani gidin karla kaplı bir dağa, bir kurşun sıkın, onun sesinden ufacık bir çığ kopuverir, sora o büyüyerek, katlanarak kocaman bir felaket haline dönüşüverir.

dediğim gibi ben kahir çoğunluk fenerbahçe seyircisinin bu erdemlerle donatılı olduğunu, sorun yaşanmayacağına olan inancım tamdır, ama o kahrolası azınlık... alkol, hatta ot esrar çekip ortalığı savaş alanına çeviren, mezbahaneye döndüren malum azınlık. işte onlar yüzünden ümidimi kaybediyorum.

bu arada bahsettiğim bu türden azınlık sadece fenerbahçeye mahsus değildir, bu her kulüp ve yer için geçerli olan sosyal bir olgu olduğunu da ayrıca hatırlatmadan geçemedim.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bende diyorum ki, rekabet olan bir şey de misafirperverliği nasıl arıyorsunuz? Hele bu futbol ise.

Neyse, sizinle anlayışlarımız farklı hocam. Bu bir gerçek. Birbirimize bilgi sunmanın bir manasının olmadığı açık. [MENTION=142972]tambjk[/MENTION]

Fikirlerinize ve verdiğiniz bilgilere yinede saygı duyarım.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Misafirperverlik belki de en son beşiktaş tan öğrenilmesi gerekirken nasıl oluyor da böyle bir kavramı öne sürerek şikayetçi olabiliyorlar anlamıyorum...

Vakti zamanında bizi OLİMPİYAT belasına süren takım şimdi hangi hakla kendilerine, sahamızda oynamalarına izin vermediğimiz için kızıyor anlamış değilim...

Ekonomik olarak darboğazda olduğumuz bir dönemde, İnönü'yü maç başına fahiş fiyatlarla bize kiralama İYİLİĞİNİ! gösteren beşiktaş yönetiminin tutumunu beşiktaşlı kardeşlerim acaba hatırlıyorlar mı?

Rekabet ortamı da olsa elbette dostluk kardeşlik fair play çok önemli...Ama bu dünya da, ETME bulma dünyası...
Kaldı ki beşiktaş zaten vakti zamanında kimin yanında yer aldığını göstermişti...Bu yüzden GALATASARAYımızla aynı statta oynamak istemesi bile bence çok abes bir durumdu..

umarım taraflar anlaşır da kadıköy de oynarlar seneye... şu an için bulabilecekleri en iyi saha bence kadıköy..

KuzeyT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Misafirperverlik belki de en son beşiktaş tan öğrenilmesi gerekirken nasıl oluyor da böyle bir kavramı öne sürerek şikayetçi olabiliyorlar anlamıyorum...

Vakti zamanında bizi OLİMPİYAT belasına süren takım şimdi hangi hakla kendilerine, sahamızda oynamalarına izin vermediğimiz için kızıyor anlamış değilim...

Ekonomik olarak darboğazda olduğumuz bir dönemde, İnönü'yü maç başına fahiş fiyatlarla bize kiralama İYİLİĞİNİ! gösteren beşiktaş yönetiminin tutumunu beşiktaşlı kardeşlerim acaba hatırlıyorlar mı?

Rekabet ortamı da olsa elbette dostluk kardeşlik fair play çok önemli...Ama bu dünya da, ETME bulma dünyası...
Kaldı ki beşiktaş zaten vakti zamanında kimin yanında yer aldığını göstermişti...Bu yüzden GALATASARAYımızla aynı statta oynamak istemesi bile bence çok abes bir durumdu..

umarım taraflar anlaşır da kadıköy de oynarlar seneye... şu an için bulabilecekleri en iyi saha bence kadıköy..
Kardeş bende galatasarayınız hakkında sert cümleler yazardım klavyeye basarak,bişey yazarken 2 defa düşünerek yaz.(Şahsen yazını okurken fanatik bir Beşiktaşlı olarak küfür edesim geliyor içimden)Klavyeden ithamlarda bulunarak insan kendini kandırır,en kolayıdır sonuçta..Neyse,iyi günler.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kardeş bende galatasarayınız hakkında sert cümleler yazardım klavyeye basarak,bişey yazarken 2 defa düşünerek yaz.(Şahsen yazını okurken fanatik bir Beşiktaşlı olarak küfür edesim geliyor içimden)Klavyeden ithamlarda bulunarak insan kendini kandırır,en kolayıdır sonuçta..Neyse,iyi günler.

Şu sert cümleleri bana da söyle de, bende bileyim seni bu kadar küfre götüren neymiş...
istersen biraz araştırma yapta, Serdar Bilgili başkanınızın vakti zamanında bize maç başına inönü de oynayabilmek için ne kadar ücret istediğini bul...

sözlerimde beşiktaş a bir hakaret ya da bir küfür bulduysan da söyle hatamızı düzeltelim...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Fenerbahçeli arkadaşım, lütfen takım isimlerini doğru yazalım. [MENTION=68519]ffgul[/MENTION]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...