Fikret Orman: Saracoğlu'nda oynamak istiyoruz!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION] ,

Sahada rakip olmamız, dost olamayacağımız anlamına mı gelir?

Sahadayken bile düşen futbolcuyu rakibi gider elinden tutar kaldırır. Biz rakipsek sahada rakibiz, dışarıda değil. Bugun Türk sporunda kulüpler arasında yaşanan kavga gürültünün altında seninde benimsediğin bu yaklaşım yatıyor ve bu yaklaşımın sonuçları ortada.

Spor içinde çok büyük değerler, erdemler barındırır ve acımasızca yapılan rekabet bu değerleri yok ediyor. Günümüzde de olduğu gibi bu değerler yavaş yavaş kayboluyor, özellikle yeni nesilde.

Ben uzun yıllar amatör de olsa spor yaptım, basketbol oynadım. İlk okuldan beri gerek ailem, gerek hocalarım gerekse çevrem bize sporu başka türlü öğretti. Annem GS, babam FB, kardeşim ve ben BJK li bir ailede büyüdüm ben, spor bizim için sadece rekabet değildi.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Aga hangi ara tartışmaya döndü bu mevzu...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şahsen Kadıköy'de oynanmasını hiç istemem. Başka stadyumlar gündeme alınmalı.

Bir de Milan'la İnter ne yapıyorlar ki acaba, her hafta kavga gürültü olsa gerek :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] Hocam biraz önce de dedim. Fikirlerinizde sizi haklı bulduğum yönler var. Fakat, rakibinizin sizinle sahasını paylaşmamasını misafirperverlikle bağdaştırmamalıyız. Kabul eder veya etmez. O saha onun ise, kararına saygı duymak zorundasınız.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Misafirperverlik belki de en son beşiktaş tan öğrenilmesi gerekirken nasıl oluyor da böyle bir kavramı öne sürerek şikayetçi olabiliyorlar anlamıyorum...

Vakti zamanında bizi OLİMPİYAT belasına süren takım şimdi hangi hakla kendilerine, sahamızda oynamalarına izin vermediğimiz için kızıyor anlamış değilim...

Ekonomik olarak darboğazda olduğumuz bir dönemde, İnönü'yü maç başına fahiş fiyatlarla bize kiralama İYİLİĞİNİ! gösteren beşiktaş yönetiminin tutumunu beşiktaşlı kardeşlerim acaba hatırlıyorlar mı?

Rekabet ortamı da olsa elbette dostluk kardeşlik fair play çok önemli...Ama bu dünya da, ETME bulma dünyası...
Kaldı ki beşiktaş zaten vakti zamanında kimin yanında yer aldığını göstermişti...Bu yüzden GALATASARAYımızla aynı statta oynamak istemesi bile bence çok abes bir durumdu..

umarım taraflar anlaşır da kadıköy de oynarlar seneye... şu an için bulabilecekleri en iyi saha bence kadıköy..

http://forum.shiftdelete.net/besiktas/264703-besiktas-galatasarayi-inonude-istemedi-yalani.html bu konuya bir bak istersen. İstenen fiyat aşağı yukarı stat masraflarının yarısına karşılık geliyordur. Bjk o stat için devlete yıllık kira bedeli ödüyor, çalışanların maliyeti, çimlerin ve stadın bakımı, elektrik faturaları vs hepsini hesap et istersen. Sonuçta bjk, gs nin yaklaşımını olumlu karşılayıp masrafları beraber üstlenmeyi önermiş, ortada fahiş fiyat fln yok. GS yönetiminin ve taraftarının yaklaşımını kesinlikle benimsememiştir.

Kaldıki bizde GS ve FB den bedavaya gelmeyi talep etmedik. Neyse parası vericez dedik.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Zorla değil ki.

Başkan,ya Saraçoğlu yada Arena demişti.

Galatasaray taraftarı adam gibi karşılarlarsa bir şey olmaz,yok zoru seçerlerse kendileri pişman olur.

Pişman edebilecek olan kim acaba?

Bizim stadda biz oynayamıyoruz zeminden dolayı, haftada 1 maç oynanmıyor. 2 maç oynanması mümkün değil.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@tambjk Hocam biraz önce de dedim. Fikirlerinizde sizi haklı bulduğum yönler var. Fakat, rakibinizin sizinle sahasını paylaşmamasını misafirperverlikle bağdaştırmamalıyız. Kabul eder veya etmez. O saha onun ise, kararına saygı duymak zorundasınız.

Bu gayette misafirperverlikle bağdaştırılabilir, sonuçta misafirperver olmamak ne bir küfür ne de bir hakarettir. Herkesin misafirperver olmama mecburiyetide yoktur, dediğin gibi kabul eder yada etmez, Galatasaray yönetimi de kabul etmemiştir, BJK de saygı duymuştur, buna niye bu kadar takıldın anlamak zor :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Pişman edebilecek olan kim acaba?

Bizim stadda biz oynayamıyoruz zeminden dolayı, haftada 1 maç oynanmıyor. 2 maç oynanması mümkün değil.

Fikret Orman öyle açıklamıştı,büyük ihtimal bu iki staddan birinde oynayacağız.

Hiç sanmam,Basketbol maçındaki olaylar gibi dayak yiyipte Beşiktaş taraftarının üstüne suç atmak.

Bursa'nın sonucuna bakmak yeterli.

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olaylar çıkar kan bile aka bilir Fenerbahçe taraftarı zaten istemiyor olmaz gibi
fener taraftarı dedıgın bagdat caddesınde yasayanlar coluk cocuk
beşiktas x takımla mac yaparken toplanıp saldırıyamı geçicekler :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şükrü Saracoğlu Fenerbahçe'nindir. Başka bir takımın ev sahibi olarak orada oynaması da mümkün değildir. Olaya sadece stad ve çevresi olarak bakılıyor. Bu çok yanlış. Oraya maça giden Beşiktaş taraftarı Kadıköy'e de gidecek. Maçtan önce orada toplanacak. Oradaki esnafın neredeyse tamamı Fenerbahçeli'dir. Küçük bir tartışma çıksa esnaf taraftara ters hareketler yapacak ya da taraftar esnafa birşeyler yapacak. Bu olayın sadece küçük bir yanı.
İkinci birşey ise İstanbul'da bir sürü stadyum var gitsinler başka biryerde oynasınlar. Beşiktaş'ın Kadıköy'de oynaması sadece olayları büyütür. Her hafta sonu kavga haberleri izleriz.

Bunlar tamamen benim görüşümdür. Ben Kadıköy'de başka takım taraftarı görmek istemiyorum. İster bana holigan deyin ister aşırı fanatik deyin. Türkiye'de dostluk kardeşlik hayalleri kurmayın boşuna. Biraz gerçekçi olun lütfen.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Şükrü Saracoğlu Fenerbahçe'nindir. Başka bir takımın ev sahibi olarak orada oynaması da mümkün değildir. Olaya sadece stad ve çevresi olarak bakılıyor. Bu çok yanlış. Oraya maça giden Beşiktaş taraftarı Kadıköy'e de gidecek. Maçtan önce orada toplanacak. Oradaki esnafın neredeyse tamamı Fenerbahçeli'dir. Küçük bir tartışma çıksa esnaf taraftara ters hareketler yapacak ya da taraftar esnafa birşeyler yapacak. Bu olayın sadece küçük bir yanı.
İkinci birşey ise İstanbul'da bir sürü stadyum var gitsinler başka biryerde oynasınlar. Beşiktaş'ın Kadıköy'de oynaması sadece olayları büyütür. Her hafta sonu kavga haberleri izleriz.

Bunlar tamamen benim görüşümdür. Ben Kadıköy'de başka takım taraftarı görmek istemiyorum. İster bana holigan deyin ister aşırı fanatik deyin. Türkiye'de dostluk kardeşlik hayalleri kurmayın boşuna. Biraz gerçekçi olun lütfen.

Şükrü Saraçoğlu devletindir. Siz kiracısınız orada ama sizin mabetiniz o ayrı mesele
319589f5.gif

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
Hani TT arena da isterseler oynarlardı.Hani GS buna karışamazdı ne oldu?

Ben bjk sahamızda oynamasın demiyorum ama bunun istenmesininde bir adabı vardır.
Sen kalk inönüde oynanan 0-0 lık maçta ebuoe ye ırkçılık yap GS ye söv sonrada deki biz dostuz sizin stadınızda oynicaz karışamazsınız.
Sen böyle dersen kusura bakma halısaha idarecisinden bile onay alamazsın.

KuzeyT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=204863]epzq[/MENTION] zorla bana küfrettircekler ya,admin banla la beni :D ben dayanamam bunlara..

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu adamda bir karar versin bir ara da TT arenada oynamak istiyoruz demişti :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hani TT arena da isterseler oynarlardı.Hani GS buna karışamazdı ne oldu?

Ben bjk sahamızda oynamasın demiyorum ama bunun istenmesininde bir adabı vardır.
Sen kalk inönüde oynanan 0-0 lık maçta ebuoe ye ırkçılık yap GS ye söv sonrada deki biz dostuz sizin stadınızda oynicaz karışamazsınız.
Sen böyle dersen kusura bakma halısaha idarecisinden bile onay alamazsın.

:) Arkadaşım, eğer bir iftira atacaksan kanıtlarıyla geleceksin.

Öncelikle Türk insanının siyah beyaz ırkçığı konusunda sicili temizdir. Eboue burayı avrupayla karıştırmış. BJK taraftarı ise belkide bunu yapacak en son taraftar grubudur ki Amokachi, Pascal Nouma ve Fernandes gibi 3 siyahi futbolcusunu tapacak derecede sevmiş, bağrına basmış, efsaneleştirmiştir. Siyahi sporculara karşıda her zaman sevgiyle bakmıştır.

Elbette yasalarlar belli, BJK isterse oynamasına oynar ama istenmedikten sonra anlamı yok, zorla güzellik olmaz, tadı tuzu olmaz, böyle bir durumda çıkacak olayların kimse önüne geçemez. BJK kulubu de zaten hiçbir zaman böyle zorlayıcı bir yaklaşım da izlememiştir.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
@epzq zorla bana küfrettircekler ya,admin banla la beni :D ben dayanamam bunlara..

kardeşim ben olanı söylüyorum.Öyle küfür ederim falan laflarınıda bi kenara at.bu davranışın üye olduğun foruma saygısızlıktır.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
sonuçta bir yerde oynayacak ama ben şahsen istemiyorum(fener taraftarıyım) şimdi kavga felan olur bak görürsünüz

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben Beşiktaş'ın bizim stad da maç yapmasına sıcak bakıyorum,
bazı arkadaşlarımız olabilecek olumsuzlukları söylemişler, belki haklılar. Arkadaşlarımın söyledikleri belki gerçekleşecek ama ben olumsuz bakmak istemiyoum.
Çoğunluk hoşgörülü olursa aradaki 3-5 kötü niyetli kişinin sesi duyulmaz.
Herkes hoşgörülü olursa dostluk baki kalır.
Umarım bizim yönetim saçma bahaneler uydurmaz da Beşiktaş bizim stad da oynar.

KuzeyT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı Fenerbahçeli arkadaşlar "Burası Türkiye kardeşim, o zaman stadta kavga dövüş herşey olur" demeye çalışıyor.Haklılar,onlara hiçbir şey diyemem.Zaten taraftar babında çoğu Fenerbahçeli karşıdır bu işe.Sadece Fenerbahçe yönetiminin sağduyulu açıklamaları var.
Beşiktaş yönetimi iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor,sonuçta denilmiyor ki "Biz Fenerbahçe stadında oyniycaz,kimse bize karışamaz".Denil-e-mez de zaten.
Bazı Galatasaraylı arkadaşlar da nedense yorum yapma gereksinimi duymuşlar.Ve de bu Galatasaraylı arkadaşlar geçmişten bir şeyler ima ederek olayı kendilerine çekmişler.Ancak haberi okursanız pek değil hiç Galatasaray adı geçmiyor haberde.Fakat daha öncedenki gündem Galatasaray stadıydı.Beşiktaş yönetimi orada da sağduyulu açıklamalar yapmış,Galatasaray yönetimi ise (hem bütün taraftarları hem de yönetim olarak) karşı açıklamalar yapmışlardı.Görüldüğü gibi bu konu BJK Başkanı Fikret Orman tarafından açılmıyor zaten,basın konuyu açıp soru sorabiliyor.Başkan da nezaketle cevap veriyor.Eminim ki tekrar sorsalar Fikret Orman'a diyebilir ki "Biz TTArena veya Şükrü Saraçoğlu'nda oynamak istiyoruz" Ama eminim ki GS yönetimi tekrar buna karşı cevap verir.
Yani demek istediğim Galatasaraylı arkadaşların kendi kendilerine konu açıp karşı tarafı rencide edici sözlerine gerek yok.Ben bir Beşiktaşlı olarak ben de istemiyorum bu sözlerden sonra sizin stadınızda oynamak.Siz zaten bizi stadınızda istemiyorsunuz.Nokta.Yönetiminizin bu konuda duruşu da net.
FB yönetimi taraftarlarına nazaran farklı bir tutumda sanki,evet burası Türkiye fakat ben bir Beşiktaşlı olarak takımımın daha iyi bir stadta oynamasını isterim.Neden FB stadı olmasın ki diyebilirim.Ancak FB taraftarlarının bir kısmı da karşı tarafı rencide edici sözler söylemesi yerine önce yönetimlerine bu konuyu dile getirmeleri lazım.
Bu arada habere tekrar baktım Glatasaray adı geçiyormuş.Orada da "değerli rakibimiz Galatasaray" diye başlıyor ve başka bir şeyden bahsediyor.
İyi günler..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Sorun şu: Beşiktaş yönetimi hem dereyi yüzerek geçmek istiyor; hem de üstüm başım ıslanmasın diyor...

Eğer stadını yıkıp yerine yeni stad yapacaksan, inşaat bitene kadar stad gelirlerinden mahrum kalacaksın demektir. Bütün mali planını buna göre yapar, işe öyle başlarsın.

Bunu göze alamıyorsan da, ekonomik durumunu toparlayana kadar stad projesini ertelersin. Ya da Galatasaray'ın yaptığı gibi, başka bir semtte stad yaptırıp İnönü arazisinden vazgeçersin. Ki devlet bunu Beşiktaş'a önerdi ama kabul edilmedi...

Geçmişte Fenerbahçe yeni stadı tribün yıkarak yaptı. Bu sayede inşaat esnasındaki stad geliri kaybını minimize etti. Galatasaray da Olimpiyat stadına gitti. O sene kasamıza doğru dürüst stad geliri girmedi. Yönetim, o dönem bunu göze aldı.

Beşiktaş yönetimi ise "bu işten nasıl karlı çıkarız" hesabına dalmış durumda. Hem İnönü'yü yıkıp yeni stad yapalım; hem de bu esnada maçlarımızı Arena veya Saraçoğlu'nda oynayıp ciddi bir stad gelirine konalım... Kusura bakmayın ama yok öyle bir dünya...

Hiçbir taraftar ezeli rakibi ile oynarken kendi evinde misafir konumuna düşmek istemez. Bunu istememek de en doğal hakkıdır. Meselenin misafirperverlikle veya sportmenlikle alakası yoktur. Çünkü beşiktaş misafir değil, ev sahibi olmak istiyor.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
:) Arkadaşım, eğer bir iftira atacaksan kanıtlarıyla geleceksin.

Öncelikle Türk insanının siyah beyaz ırkçığı konusunda sicili temizdir. Eboue burayı avrupayla karıştırmış. BJK taraftarı ise belkide bunu yapacak en son taraftar grubudur ki Amokachi, Pascal Nouma ve Fernandes gibi 3 siyahi futbolcusunu tapacak derecede sevmiş, bağrına basmış, efsaneleştirmiştir. Siyahi sporculara karşıda her zaman sevgiyle bakmıştır.

Elbette yasalarlar belli, BJK isterse oynamasına oynar ama istenmedikten sonra anlamı yok, zorla güzellik olmaz, tadı tuzu olmaz, böyle bir durumda çıkacak olayların kimse önüne geçemez. BJK kulubu de zaten hiçbir zaman böyle zorlayıcı bir yaklaşım da izlememiştir.

780221023500.jpg

Pardon ama bu ne?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kimse kusura bakmasın bende istemem bu saatten sonra.
galatasaray da zamanın da olimpiyatta oynadı. :yes:

Teoman TEO

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başka çaren gözükmüyor [MENTION=15663]fikret[/MENTION] Orman

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Fenerbahçe'li olarak Beşiktaş camiasını çok seviyorum. Umarım gelir oynarlar Saraçoğlu'nda.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence tartışmaya gerek yok zamanı geldiğinde herkes görecek nerde oynadığımızı beşiktaşın altın yürekli futbolcuları halı sahada bile oynar gsli arkadaslarıda anlamıyorum arenada oynasak ne olucak oynamasak ne olucak yeni stadın yapılması kaç ay sürebilir sanki ama ben bir beşiktaşlı olarak saraçoğlunu daha baskın görüyorum antrenman sahamıza inönüden daha yakın hiç olmassa

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben de isterim Saraçoğlunda oynamalarını. 3-5 art niyetli taraftar bastırılır herkesin gönlü olduktan sonra

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...