FiberNet İnternet, ZyXEL Modem ve İşkence :(

hmztly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 6 aydır TTNet FiberNet bağlantıyı ZyXEL marka modemle kullanıyorum ancak garip bir sorun var:

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda download ve upload gerektiren herhangi bir işlemde olağandışı bir sorun yok ancak mobil cihazlardan (iOS, Android, S60, RIM) bağlanmaya çalıştığında interneti kullanmakta çok güçlük çekiyorum. İnternet sitelerine girmek çok zaman zorluk çıkarıyor ve bununla beraber upload işlemi hiçbir şekilde başarılı olmuyor. Şöyle örnekleyeyim:

Mesela Facebook'a kendi Samsung Galaxy S2'mden bağlanmaya çalıştığımda bazen bağlanabiliyorken, bazen bağlanamıyorum. arkadaşlarımın ve sayfaların güncellemelerine falan erişemiyorum yani çok zaman. Ve Facebook'a durum güncellemesi, fotoğraf, bağlantı vs. paylaşımı yapamıyorum. Özellikle fotoğraf yüklerken yükleme çubuğu anında %100 doluyor ancak gerisi gelmiyor. 10 saat beklesek de durum değişmiyor. Bununla beraber, WhatsApp'den bana mesajlar, sesler, resimler ve videolar geliyor ancak ben sadece mesaj gönderebiliyorum, içerik paylaşımı yine bir anda %100 dolu oluyor ancak yine ne kadar uzun beklesem de hiçbir şekilde durum değişmiyor.

Yukarıda belirttiğim mobil cihazların tamamı gerek mobil şebekeden, gerek farklı bir kablosuz ağdan başarıyla gönderim yapabiliyor.
Bu işletim sistemlerin hem en son sürümleriyle, hem de önceki sürümleriyle aynı işlemleri denedim, sonuç değişmedi.
Modemin son firmware güncellemesini yapmadan önce de denedim, güncel firmware ile de denedim sonuç değişmedi.

Bu sorunun aynısı, benimle aynı tip internet ve aynı modelde modem kullanan komşumum internet bağlantısını kullandığımda da mevcut. Yardımlarınızı esirgemeyiniz lütfen.

Esen kalın.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
P-2812HNUL-F1 zyxel wifide aynı problemler oluyor. mac filteri kapattım biraz daha azaldı ama yinede sık sık
bağlanıyor görünüyor ama gelen giden 1 byte yok ortada.

hmztly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MAC filtresini kullanınca zaten iyice kafayı yiyor. Ne yapılır bilmiyorum ki. Yazılımsal çözüm yok mu acaba? Yarın ZyXEL'i tekrar.arayacağım.