Ferahlatan Firefox Eklentileri

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Web tarayıcınızın işlevselliğine zarar vermeden, arayüz alanını küçülterek pencereleri çok daha geniş ve ferah hale getirmek ister misiniz? İşte ihtiyacınız olan 7 eklenti. Mozilla Firefox'un arayüzünde temel işlemleri gerçekleştiriyorsunuz, ancak daha geniş bir ekran için tam ekran modunu tercih etmek size göre değil.

Neyse ki açık kaynağın gücüyle yol alan Firefox'ta ziyaret ettiğiniz web sitelerine çok daha geniş yer ayırmanızı sağlayacak birçok eklenti bulunuyor.

Bunlardan en işlevsel 7 tanesini bir araya getirdik; tarayıcı alışkanlıklarınıza göre kullanmak istediklerinizi ilgili bağlantılara tıklayarak Firefox'a ekleyebilirsiniz.

Tiny Menu

Deneyimli Firefox kullanıcılarının en çok tercih ettiği eklentilerden biri olan Tiny Menu, menü çubuğunu kaldırarak yerine yeni Windows Live Messenger'ı hatırlatan ve bastığınızda aşağı doğru uzayan tek bir düğme ekliyor.

tinymenu1236083203.jpg


:: Tiny Menu eklentisini Firefox'a kurun.



Back to Close

Geri gitme tuşuna bastığınızda eğer sayfa geçmişi yoksa mevcut sekmeyi veya sayfayı kapatan bu faydalı eklentiyi tam verimle kullanmak için Alt+Sol Yön Tuşu kombinasyonundan faydalanabilirsiniz.
backtoclose1236083167.jpg


:: Back to Close eklentisini Firefox'a kurun.



Fission

Safari tarayıcısındaki adres ve işlem çubuğunun bir arada olması özelliğini seviyorsanız, Fission'a bayılacaksınız. Hem işlem çubuğunu daha görünür hale getiren, hem de güzel bir efekt katan eklenti, Firefox 3.1 ön sürümlerle de uyumlu.

fission1236082801.jpg


:: Fission eklentisini Firefox'a kurun.



Hide Menubar

Bıçkın Firefox'çuların zulada mutlaka sakladığı diğer bir eklenti olan Hide Menubar, menü çubuğunuzu otomatik olarak gizleyerek, sadece Alt tuşuna bastığınızda görüntülenecek hale gelmesini sağlıyor.

hidemenubar1236082764.jpg


:: Hide Menubar eklentisini Firefox'a kurun.


Personal Menu


Menü çubuğuna kastı olan diğer bir eklenti de Personal Menu. Diğer "menü çubuğu yok edici" eklentilerden daha fazla seçenek sunan Personal Menu, temel olarak araç çubuğunun sağ tıkla erişilen menüsüne ana Firefox görevlerini ekliyor.

personal-menu1236082695.jpg


:: Personal Menu eklentisini Firefox'a kurun.



Hide Caption

Firefox penceresinin üst köşesindeki simge durumuna küçültme, ekranı kaplama ve pencereyi kapatma tuşlarını adres satırının hemen yanına alıp kullanım alanınızı daha da genişletmek için Hide Caption biçilmiş kaftan. Bu eklenti henüz deneysel aşamada olduğundan, ücretsiz Mozilla hesabıyla giriş gerektiriyor.

hide-caption1236082643.jpg


:: Hide Caption eklentisini Firefox'a kurun.



Stop-or-Reload Button

Hem durdurmak, hem de yenilemek için ayrı ayrı tuşların bulunması size de yer israfı olarak görünüyorsa, Stop-or-Reload Button eklentisi ile bu ikisini tek bir tuş haline getirebilirsiniz. Böylece bu düğme sayfa yenilenmesi gerektiğinde yenileyecek, durması mümkün olduğunda durduracak.

stop-or-reload1236082607.jpg


:: Stop-or-Reload Button eklentisini Firefox'a kurun.

:: Siz de daha ferah bir Firefox deneyimi için bildiğiniz eklentileri forumda paylaşın.

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

bendedim

Asistan
Katılım
2 Mart 2009
Mesajlar
109
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Tiny Menu ve stop-or-reload button eklentileri gerçekten çok başarılı. Firefox'u güncellediğimde uyumlu versiyonu çıkmazsa da kullanamazsam naaparım dediğim eklentiler içindeler.
 

BuzzKnight

Doçent
Katılım
19 Şubat 2006
Mesajlar
758
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
FireGestures eklentisi mause ile sayfaları ileri-geri ve daha fazla hareket kombinasyonu sağlıyor.Firefox cu arkadaşlara şiddetle tavsiye edebilirim.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Firefox zaten eklentileriyle bu hale geldi. Başarılar...
 

orphy

Öğrenci
Katılım
8 Şubat 2008
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Teşekkürler bu güzel eklentiler için. Bu eklentilerin yanına ayrıca laptop kullananlar veya küçük ekranlı bilgisayara sahip olanlar için Classic Compact adlı tema ve yanında Classic Compact Options adlı eklentiyi tavsiye ederim. Çok büyük bir alan kazanıyorsunuz bu eklenti ve tema sayesinde. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.

Bir de bu eklentiler arasından Hide Caption'u kullananlar varsa bir sorum olacak. Çok sevdim eklentiyi ancak tablar arasında geçiş için sadece Ctrl+Tab kombinasyonuyla başarılı oluyorum. Tıklayarak diğer taba geçmek istediğimde herhangi bir şey olmuyor yani tıkladığım tabı göstermiyor. Acaba benim başka bir eklentimle mi çakışıyor yoksa deneysel aşamada olduğu için eklenti böyle bir sorun mu var?
 

Yuzersif

Asistan
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ben sadece fast dial eklentisini kullanıyorum. Opera gibi boş sayfa açınca 9 tane pencerecik açıyor.
 

astute

Asistan
Katılım
31 Ekim 2006
Mesajlar
379
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Bu eklentilerin yanına ayrıca laptop kullananlar veya küçük ekranlı bilgisayara sahip olanlar için Classic Compact adlı tema ve yanında Classic Compact Options adlı eklentiyi tavsiye ederim. Çok büyük bir alan kazanıyorsunuz bu eklenti ve tema sayesinde. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.


sağol arkadasım valla iyi oldu..
 
Üst