Fenerbahçeli Taraftar Öldürüldü!

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bu olayı da yine taraftar - holigan meselesine çevirdiniz ya pes! diyorum...

Bunu yapan cani herifte tez zamanda yakalanıp hapiste çürür İnşallah.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bu cinayetin holiganizmin bir sonucu olduğu çok açık ve maalesef kulüplerimiz holiganizmi engellemek için hiç çaba sarfetmiyor.

Böyle şeref yoksunu insanların Galatasaraylı olması ayrı bir utanç kaynağı.

Burak kardeşimizin mekanı cennet olsun.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet eylesin.Çok üzüldüm haberi okuyunca.. İnşallah yapanlar en kısa sürede cezasını bulur. Ancak şuda unutulmamalı bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Bu dünya yalan dünya; burada yapılanlar öbür taraf için biriktiriliyor. Esas HAK yerini öbür tarafta bulacak. Hemde SONSUZ bir şekilde..

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Sahada olanların bir yansıması bu. Eğer herkes birbirini tebrik etse, maç dostluk içinde bitse bunlar olmaz.

Yazık olmuş gencecik delikanlıya. Allah rahmet eylesin.

Şu rekabeti tadında stadda bırakamıyoruz.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ceza sistemi gelmesi gerekiyor İngiltere de ki gibi, holiganlar tespit edilip ömür boyu stada girmesi hatta stad çevresinde gezmesi yasaklanması gerekiyor.

Bu cinayete kadar giden fanatikliginde cezası müebbet olmalı

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ceza sistemi gelmesi gerekiyor İngiltere de ki gibi, holiganlar tespit edilip ömür boyu stada girmesi hatta stad çevresinde gezmesi yasaklanması gerekiyor.

Bu cinayete kadar giden fanatikliginde cezası müebbet olmalı
O zaman arena taraftarsız kalır kardeşim bu kesin birşey.

paduwan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet eylesin. Arkadaslari dogru söylemis artik rekabet falan degil bu kanli bicakli düsmanlara döndürdü taraftarlari Aziz. Kim bir dostluk eli uzatsa red etti iyicene saldirdi. Kendi sucunu örtmek icin feneri kullandi bizi bugünlere getirdi.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Allah rahmet eylesin.

Bu olaylar geçmişten günümüze maalesef devam ediyor.
Bkz.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aferin hepinizi tebrik ediyorum olayı yine Galatasaray,Beşiktaş,Fenerbahçe düzeyine çekmeyi başarmışsınız.Birileri de şunu yaptınız bunu yaptınız diye saymış.Şimdi otursam her taraftarın yaptığı bu tür şeyleri yazmaya çalışsam bi sürü olay sayarım

Aşın artık şunları olay takım,renk olayı değil olay insanlık olayı.Daha doğrusu insanlıktan nasip alamamanın olayı...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Masum insanları öldürmenin utancını örtecek büyüklükte bir bayrak yoktur...(HOWARD ZINN)

Allah mekanını cennet eylesin. Amin.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben karısını, kızını, çocuğunu, kız kardeşini, sevgilisini maça götüren insanlara gerçekten hayret ediyorum! Büyük cesaret...
Böyle bir ülkede üzerinde takım forması ile sokakta gezmek, milletin anasına avradına küfür yazan t-shirt giyip sokakta gezmekten daha tehlikeli...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Sizde Kahrolun Futbolunuzda Batsın Şampiyonluğunuz da Galibiyetinizde

Ortamı bu kadar Gerip İnsanları birbirine Düşman Eden Futbolcular Yöneticiler Teknik Heyet Yazılı Görsel Basın

Alın Övünün Şimdi Doya Doya Galibiyetinizi kutlayın Diğerleride Şampiyonluğunuzu Kutlayıp Duvarlara yazılar Yazsın .!

Taraftar Değil İt Çakal sürüleri Bunlar . !

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Batsın derbiniz de şampiyonluğunuz da!
Özgür Uğur yazdı / HABERTURK.COM

ozgurugur@haberturk.com
twitter.com/_ozgurugur_

Yöneticisinden teknik ekibine, futbolcusundan taraftarına, yorumcusundan köşe yazarına kadar herkesin eline bulaştı kanın…
Rahat uyu kardeşim.
Gittiğin yerden, birkaç gün izleyeceksin doyamadığın dünyayı.
Bu yazı da dahil neler neler yazılacak arkandan…
“Futbolda şiddete hayır”
“Burak Yıldırım neden öldü?”
“6222 uygulansın”
“Suçlu kim?”
“Böyle gitmez”
Vs. Vb.
Sonra şampiyonluk kutlamaları, transfer borsası, çilekler, böcekler, karşılama törenleri, 4-4-2’ler, 4-3-2-1’ler…
Metalik sesleriyle maç anlatacaklar, babacan sesleriyle ekranları doldurup ‘Oynatalım’ diyecekler…
Senin hiç anlamadığın, anlamak da istemediğin, umurunda bile olmayan SPK, borsa, halka arz konularında ahkâm kesecek büyük(!) başkanlarımız…
“Ben daha çok Fenerbahçeliyim, hapis yattım” diyecek biri…
Diğeri atılacak öne doğru, “En başarılı Galatasaray Başkanı benim”
Öte taraftan bir ses duyulacak, “Önümüz kesiliyor”
Beriki mırıldanacak, “3 Temmuz’dan bu yana…”
“Saha içinde, saha dışında…”
Vs. Vb.
Derbi günü gelip çatacak.
Volkan, Sabri’nin gırtlağını sıkacak yine…
Sabri tırnaklarını daha da uzatmış olacak…
Emre, kavgalara kaldığı yerden devam edecek…
Melo; gözleri fıldır fıldır, elleri provokatör provokatör…
Sonra maç bitecek, yenenler sevinecek, yenilenler üzülecek.
Ya da sana ters gelebilir ama hem yenenler hem yenilenler dans edecek.
Futbolcular evlerine dönecek.
Ellerinde bir kadeh viski-şarap, tatil-transfer hesapları başlayacak
Sonra manyağın biri çıkacak, elinde bir bıçak, boğazlayacak bir genci daha…
Olan sana olacak,
Anacığın Anneler Günü’nde kanlı göğsüne yaslanacak,
‘Oğluuumm’ diyecek, ciğerden…
Sonra devir daim…
Böyle gelmiş, böyle gidecek…
“Böyle geldi ama böyle gitmesin. Ne yapmak lazım ağabey” dersen eğer…
Aslında çok basit Burak kardeşim.
Hemen yarın Abdullah Avcı; Volkan, Emre ve Sabri’yi Milli Takım’dan kovacak.
Galatasaray Melo ile sözleşme yenilemeyecek, Sabri’yi süresiz kadro dışı bırakacak.
Fenerbahçe Emre ve Volkan’ı PAF takıma gönderecek.
Milyon eurolar kazanıyorsan kavga etmeyeceksin arkadaş!
6222 öncelikle kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolcular için “acımasız” olarak uygulanacak.
TFF bir karar alarak, derbi maçların bundan böyle seyircisiz oynanacağını açıklayacak.
RTÜK oturup spor programlarıyla ilgili bir deklarasyon yayınlayacak, sözde yorumcuların nefret söyleminde bulunmasını kesin olarak yasaklayacak.
Reyting uğruna ısrarla provokasyona devam eden programlara yayın durdurma cezaları verilecek.
Gerekirse kanalın yayını durdurulacak.
Bu dediklerim çok değil 3 yıl uygulansın kardeşim, bak bakalım bir daha seni öldürebiliyorlar mı…
Bir daha tribünden adam atabiliyorlar mı…
Bir daha birileri eline muz alıp stada gidebiliyor mu…
Bir daha bir yönetici, derbinin bir hafta öncesinden başlayarak gerginliği tırmandırabiliyor mu…
Bir daha bir kulüp başkanı kendi beceriksizliğinin faturasını, pervasızca ve sorumsuzca rakiplerinin üzerine boca edebiliyor mu…
Bir daha bir futbolcu, rakip futbolcunun gırtlağına sarılabiliyor mu…
Bir daha yorumcu müsveddeleri ekranlardan kin kusabiliyor mu…
Bütün bunlar uzak bir ütopya olarak kalıyorsa…
Burak’lar gönül rahatlığıyla tuttuğu takımın formasıyla sokağa çıkamıyorsa,
Bir baba çocuğuyla maça gitmekten korkuyorsa,
Sahada futboldan çok kavga izliyorsan,
Yorumcu diye önümüze kişisel hırs ve ego manyağı adamları dikiyorsan,
Yerin dibine batsın senin şampiyonluğun da derbin de kupaların da…
Çilek de istemiyoruz, tesis de kardeşim…
Artık futbolu gerçek futbol ‘adam’larına bırakın.
Kirlenmiş ellerinizi çekin tribünlerden, ekranlardan ve futbol aşığı çocuklarımızın, gençlerimizin üzerinden…
Çok geç olmadan!

BU SÖZÜ TUTTUM

"Futbol ayak oyunu değil, ayakla oynanan oyundur." Şenol Güneş.

http://spor.haberturk.com/futbol/haber/844040-batsin-derbiniz-de-sampiyonlugunuz-da

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bazı arkadaşlar hala spor, futbol, rekabet filan demiş.
Bunun adının futbol terörü, canilik, holiganlık olduğu aşikar.

Şu faydasız işler müdürleri sporda şiddet yasası çıkaracaklardı. Ceplerine mi ters geldi ne olduysa bekletiyolar kanunu.
Belki de hiç çıkarmazlar.

Genç arkadaşın ailesi ve dostlarına Allah sabır versin.

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet eylesin kardeşimize. Ya bu nasıl bi zihniyettir? Sadece Fenerbahçeli olduğu için bir insanın canına kıyılır mı?

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yazık günah ya.Anlamıyorum bu ayılar "spor" kelimesine nasıl bir anlam yukluyolar da böyle insanlıktan cıkıyolar

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
salak bu insanlar...

basit bir sporu neye çeviriyorlar...

bunun için adam bıçaklamak ? saçmalık , ahmaklık...

kavga bile edilmez,... tartışmaya bile değmeze....

amaç zaten eğlenmek ...

o kadar cahil insanımız varki...

yazık ....

bizim sorunumuz acımak , affetmek, göz yummak ne derseniz deyin ...

katı olamamak, kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın ..

bu Başbakansada , çöpçüysede ,

kulüp başkanıysada , taraftarısyada...

sen bu güne kadar ki kavgalarda bıçaklamalarda v.s. gerekli yaptırımları uygulasaydın.. kimse bunu tekrar denemezdi..

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
sırf bi maç için adam öldürüyüyolar ya :/

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeşim kimse gs taraftarını holigan ilan etmiyor ! rahat ol sen.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Çok yazık çok,kız arkadaşı twit atmış zor okudum gözlerim doldu perişan oldu eşi dostu çok kötü,İnşallah Mekanı Cennet olur bir daha yaşanmaz bu tür olaylar.Burak yıldırım BJK taraftarına salak demiş,olsun varsın biz salak olsak ne olacak,keşke yaşasaydın biz salak olsaydık hiç sorun olmazdı :(

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Aferin hepinizi tebrik ediyorum olayı yine Galatasaray,Beşiktaş,Fenerbahçe düzeyine çekmeyi başarmışsınız.Birileri de şunu yaptınız bunu yaptınız diye saymış.Şimdi otursam her taraftarın yaptığı bu tür şeyleri yazmaya çalışsam bi sürü olay sayarım

Aşın artık şunları olay takım,renk olayı değil olay insanlık olayı.Daha doğrusu insanlıktan nasip alamamanın olayı...

5 gün önce yüklenmiş bir video: Futbol Şiddettir , Futbol Holiganlıktır , Futbol Adam Bıçaklamaktır
[video=youtube_share;1RZLOlaV73Y]http://youtu.be/1RZLOlaV73Y[/video]

Daha açık bir sesle:
[video=youtube_share;jqboUqEm0vI]http://youtu.be/jqboUqEm0vI[/video]

Bizlerdeki futbol anlayışı bu maalesef. Takım kavgası çıkartmamak amacıyla GS'den de bir video:

1:48 - 2:00 arası

[video=youtube_share;VmL5f0engdo]http://youtu.be/VmL5f0engdo[/video]

Her takımdan bu tür sayısız video çıkartılabilir. Bıçaklama olayınca tartışılması gereken GS taraftarı veya başka bir şey değil. Bu tür olayların önüne nasıl geçilebilir.

Cidden çok yazık…

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Takımlar artık taraftarına söz geçiremiyor. Maçlar içindeki hayvanı dışarı bırakıp, rahatlama yeri olmuş.

Belki de yapılacak en uygunu Spor Külüplerinin ; Çarşı, UltrAslan, gFB gibi kendi taraftar gruplarına sahip çıkıp destek vermeleri, birlikte kordineli kayıtlı taraftar sistemi kurmaları bu sayede taraftarların kontrolünü ellerinde tutup her türlü taşkınlıkta gereken cezayı kesmeleri lazım.

Belli ki başı boş taraftarlık artık fazlasıyla zarar veriyor...!!!

takımın hangisi olduğu fark etmez ....KINIYORUZ.... bu ve bu gibi insanlık dışı olayları...!

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Burak Yıldırım’a veda

Bıçaklanarak hayatını kaybeden Burak Yıldırım'ın cenazesi Gaziosmanpaşa'daki baba evine getirildi.

y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m.jpg

Kadıköy’de Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra metrobüsle evine dönerken bıçaklı saldırıya uğrayan Burak Yıldırım’ın cenazesi Gaziosmanpaşa’daki baba evine getirildi.

Ailenin ricası üzerine evin önüne gelen Burak’ın arkadaşları forma giymedi. Burak’ın cenazesi gözyaşları ve dualarla karşılandı.

Helallik için okunan duada “Burak kardeşimizi elim bir kaza sonucu kaybettik” denildi. Yapılan duanın ardından helallik istendi. 20 yaşındaki Burak Yıldırım’ın annesi baygın halde olduğu için bir süre evden çıkartılmadı. Babası ise iki kişinin desteğiyle yürüyüp cenaze aracına bindi.

Burak Yıldırım, ikindi namazının ardından Gaziosmanpaşa Merkez Camisi’nden son yolculuğuna uğurlandı.

cenaze1.jpg

cenaze2.jpg

http://amkspor.com/2013/05/13/burak-yildirima-veda.html

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yok böyle bişi yaa Allah rahmet eylesin holiganizm e hayır....

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
@ByEGT
Dostum yorumumu bir daha oku heyecanın,olayın etkisi geçtiyse. Tüm Galatasaray taraftarını suçlamıyorum suçlayamam.
Benim dikkatimi çeken durumu paylaştım. Galatasaray'lı olduğun için objektif bakamayabilirsin. Bende Beşiktaş konusunda istediğim kadar uğraşsamda tam olarak tarafsız kalamam.

Söylemek istediğim son zamanlarda Galatarasay'li taraftarın şiddete olan eğilimi diğer taraftarlara göre fazlaca arttı.Belki bütün takımlarımızın taraftarları şiddete meyilli hale gelmiştir. Fakat son olaylarda ön planda hep Galatasaray'lıları görüyoruz. Buna Kulübün , Taraftarların ve Taraftar derneklerinin önlem alması gerektiğini söyledim.

Ben söyleyince Tüm GS'li arkadaşlara Holigan demişim gibi algılıyorsunuz.
Ben söyleyince, yada başka bir GS'li olmayan biri söyleyince sizi suçladığımızı,hakaret ettiğimizi sanıyorsunuz.
Fakat Kendi yöneticileriniz, taraftar grubundaki yetkili kişiler,saydığınız insanlar söylerse dinlersiniz. İşte O insanlarında bunu söylemesinin vakti geldi.

Bunu yapanı,yada böyle olay çıkartanları BJK'li, FB'li,GS'li... değil demek,yoksaymak da çözüm değil.
Bunu yapanları engellemek hepimizin görevi, ama dediğim gibi işte ben Galatasaray hakkında bir şey söyleyince yanlış anlıyorsunuz. Fenerlilerde yanlış anlayabilir.

O Galatasaray'lıydı onun gibi şiddet yanlısı Galatasaray'lılara, Söz söylemesi gereken Galatasaray'lılardır. Beşiktaş'lılara Beşiktaş'lıların söylemesi gerektiği gibi.
.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Kim öldürdüyse Allah belasını verisin!