Fenerbahçe'den bir resmi açıklama daha

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Bugün tarihli Fanatik Gazetesi'nde Mehmet Aurelio ve menajeri Bayram Tutumlu ile yapılan bir röportajda kulübümüzün Aurelio ile yüz yüze görüşmeyi bile denemediği iddia edilmektedir. Mehmet Aurelio'nun, bu ifadeleri eğer kullandıysa, menajerinin yanında ve onun etkisi altında kullandığı son derece açıktır. Mehmet Aurelio transfer görüşmeleri ile ilgili olarak kulüp binamıza çağırılmış ve başkanımız Sayın Aziz Yıldırım kendisi ile bizzat yüz yüze görüşerek kulübümüzün teklifini kendisine iletmiş ve detaylı bir görüşme yapmıştır. Aynı görüşmede kulübümüz idari menajeri Volkan Ballı ve tercüman Fatih Sönmez de yer almışlardır. Ayrıca sözleşmedeki opsiyon hakkını kullanarak 1 yıl daha sporcumuz olan Mehmet Aurelio bu sebeple sezon sonunda ülkesine gitmek için uçak biletini de yine kulübümüzden almış ve bu biletleri de bizzat kulüp binasına gelerek kendisi teslim almıştır. Bu haber de yine menajer Bayram Tutumlu'nun sporcularına nasıl ve ne şekilde davrandığını ve onları kullandığını açıkça ortaya koymaktadır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

kaynak: http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12351/

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Aurellio yanlış yaptı, sözleşmesi devam ederken başka bir takıma imza attı, benzer olay Ortega'nın durumuna düşecek, Türkiye futbol federasyonuda Fenerbahçe'nin haklı olduğunu teyit ettiğine göre, futbol hayatı bile sona erebilir.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Link dedi ki:
Aurellio yanlış yaptı, sözleşmesi devam ederken başka bir takıma imza attı, benzer olay Ortega'nın durumuna düşecek, Türkiye futbol federasyonuda Fenerbahçe'nin haklı olduğunu teyit ettiğine göre, futbol hayatı bile sona erebilir.

aurelionun durumu ortegadan farklı. aurelionun sözleşmesi bitti 1 yıllık opsiyon hakkını kullanmak istiyor fenerbahçe. ama adama istediği paranın yarısını bile vermiyorlar. ben olsam bende durmam... fenerbahçede ondan daha çok koşan, daha çok yıpranan ikinci bir adam gösterebilirmisiniz bana. adam yırtınacak yılda 1 m euro alacak, emre efendinin bir sezon kaç maç oynuyacağını aşşa yukarı hepimiz biliyoruz 3.5 m euro alacak. adaletmi bu. tuncayı hatırlayın niye gittiğini hatırlayın.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
anarchst dedi ki:
Link dedi ki:

aurelionun durumu ortegadan farklı. aurelionun sözleşmesi bitti 1 yıllık opsiyon hakkını kullanmak istiyor fenerbahçe. ama adama istediği paranın yarısını bile vermiyorlar. ben olsam bende durmam... fenerbahçede ondan daha çok koşan, daha çok yıpranan ikinci bir adam gösterebilirmisiniz bana. adam yırtınacak yılda 1 m euro alacak, emre efendinin bir sezon kaç maç oynuyacağını aşşa yukarı hepimiz biliyoruz 3.5 m euro alacak. adaletmi bu. tuncayı hatırlayın niye gittiğini hatırlayın.

Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu 1 yıl daha sözleşmesi olduğunu belirtti.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
opsiyon var opsiyon. bunu senmi anlamak istemiyorsun onlarmı anlatmıyorlar.
hayatınızda hiç bir sözleşme imzaladınızmı? imzaladıysanız opsiyon koydurdunuzmu? opsiyon hakkı kimde olursa olsun her iki tarafın opsiyon hakkını kullanacağı zaman imza atması lazım opsiyon yapılan sözleşmeye. yani burada fenerbahçenin imzası var marconun varmı? bilmiyorum. ama marconun cepesi yok diyor. fener seviyor böle alengirli işleri zaten. bi maçdada yok efendim bize bildirilen maç kadrosunda son dakika değişiklik yaptılar, bizede bildirmediler. diyip maçı hükmen kazanmaları gerektiğini söylemişlerdi. bunun için niye maçın bitmesini beklediler. madem böyle bişe var git hakeme durdur maçı_ kardeşim sen hata yapıyorsun de...

Fenerbahçe Kulübü, futbolcu Mehmet Aurelio ile kulüp arasındaki sözleşmede bulunan opsiyon hakkını kullanarak, Brezilya asıllı oyuncunun sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, konuyla ilgili Futbol Federasyonu'na gerekli başvurunun yapıldığı ve sözleşmenin uzatılması için gerekli onayın alındığı belirtildi.

Uzatma opsiyonunu düzenleyen sözleşme altında Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu'nun da imzasının bulunduğu ifade edilen açıklamada, medyada konuyla ilgili açıklamaları yer alan Tutumlu'ya eleştiriler yöneltildi.

Tutumlu'nun, menajerlerliklerini yapmadığı halde Deivid, Vederson ve Semih için girişimde bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Sözleşmeye saygı prensibi, FIFA ve Futbol Federasyonu Transfer Talimatları ile korunan en önemli prensip olup, kendisi de bir FIFA menajeri olan Bayram Tutumlu'nun bu prensibe saygılı olmasını beklemek yaptığı işin bir gereğidir. Kulübü ile sözleşmesi devam eden bir futbolcunun, menajerinin sözleşme devam ederken bir başka kulüp ile transfer görüşmesi yapması FIFA kurallarına ve TFF Talimatlarına, yani hukuka aykırı olduğu gibi etik de değildir.

Bayram Tutumlu'nun sözleşmesi devam eden bir futbolcuyu sürekli medya önüne transfer ile alakalı konularla taşıması, transfer tartışmalarının odağında tutması son derece üzücüdür.

Bu şekildeki davranışlar, futbolcunun konsantrasyonunu bozduğu gibi takımdaşlık ilişkilerine de zarar vermektedir. Bayram Tutumlu'nun aralarında menajerlik ilişkisi bulunmayan profesyonel futbolcularımız Deivid, Vederson ve hatta Semih hakkında da benzer girişimlerde bulunduğu malumumuzdur. Sözleşmesi devam eden futbolcular ile alakalı bu tip davranışların 'ayartma' olarak nitelendirildiğini ve müeyyidelendirildiğini kendisine hatırlatır, hakkında doğmuş ve doğacak yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu ifade ederiz.''

kaynak:http://www.sabah.com.tr/2008/05/01/haber,4FE856634BB14CA89D9EC1BBC9B78D2B.html

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İki taraflı opsiyon var vede Kulübümüz bunu kullanmış T.F.F bildirmiş mayıs ayında.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Kimin haklı olduğu CAS Mahkemesinde ortaya çıkacak.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
fener alayına isyan diyo ;D

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ortega döneminde çeteleşme vardı. onun yüzüne malesef gitmişti

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Bazı mesajları silmek zorunda kaldım tartışma ortamı olmasın... !!!

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
maxxdump dedi ki:

biraz adaletli olun adam bana 3 kez ezik dedi üçündede sadece mesajlar silindi. başka forumlarda bu ceza nedenir.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
anarchst dedi ki:
maxxdump dedi ki:

biraz adaletli olun adam bana 3 kez ezik dedi üçündede sadece mesajlar silindi. başka forumlarda bu ceza nedenir.

Tamam ben konuyu global modlarımıza iletecem onlar versin kararı artık ;)

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sen aldığın kayanağa dikkat edersen ben sana bişi demem.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
erol_1982 dedi ki:
Sen aldığın kayanağa dikkat edersen ben sana bişi demem.

ben o resmi aldığım yer verdiğim haberin kaynağı değil sana 5 tane kaynak verdim silindi işte .bişe demiyom git aç google pırasa gibi doğrarım yaz çıkan kaynakları kendin gör.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aurellio meselesi en az Galatasaray'ın Ribery faciası kadar acı vericidir. Fenerbahçe'nin Aurellio'nun yerini doldurabilecek bi' transfer yapabileceğini sanmıyorum. Sonra geçen sezon yapılan 197 maçın 186 -rakamları yanlış hatırlıyor olabilirim- 'sında forma giymiş bu adam, önce şunun bi' sözleşmesini yenilesene, ondan sonra Guizza'yı mı bitiriyorsun, Aragones'i mi getiriyorsun, n'aparsan yap. Böyle sıfır hata bi' topçu bedavaya gider mi? Fenerbahçe dolayısıyla Türk futbolu adına bir kayıp hemde büyük bir kayıp. Vakit, toz kondurmadığınız yönetiminizi sorgulama vaktidir.