Fenerbahçe'de Pereira dönemi resmen bitti

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Sarı-lacivertli ekip, teknik direktör Pereira ile yollarını ayırma kararı aldı.

161488.jpg

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ile yollar ayrılıyor. Sarı-lacivertli yönetim, Portekiz'li teknik adam ile yollarını ayırma kararı aldı.

Geçtiğimiz sezon yapılan flaş transferlere rağmen şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptıran Fenerbahçe'de bu sezon Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'nda Monaco'ya elenilmesi Pereira için bardağı taşıran son damla oldu. Sarı-lacivertli ekip, Portekizli teknik adamın biletini kesme kararı aldı.

TRT

Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira'nın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini KAP'a bildirdi.

Yönetim Kurulumuzca görülen lüzum üzerine Futbol A Takımımız Teknik Direktörü Vitor Pereira ile olan sözleşmemiz bugün itibariyle tek taraflı olarak feshedilmiştir.

KAP

Son düzenleme:

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Cidden böyleyse iyi ama çok geç oldu çok.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Lig biter bitmez gönderilse hiçbi tepki olmayacaktı. Yeni teknik direktör de zamanında işe başlayıp kafasındaki takımı kuracaktı. Şimdi yeni teknik direktör gelecek, bahaneleri hazır; "takımı ben kurmadım", "daha takım olamadık", "kafamdaki taktiğe oyuncular alışamadı" vs vs vs...

Madem bu noktaya kadar bekledik, bırak bu sezonu da götürsün..

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Fenerbahçe'ye kim geldi ise yaranamadı arkadaş, takımda bir şey yok. Bence başta ki değişmeli..

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Yerine Ümit Özat gündemdeymiş.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Fenerbahçe'ye kim geldi ise yaranamadı arkadaş, takımda bir şey yok. Bence başta ki değişmeli..

Hep teknik adama bahane buluyorlarda kimsede demiyor bunları seçenlerin hiçmi suçu yok ?.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Pereira idmana çıktı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla yapacağı maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı günün ikinci antrenmanıyla sürdürdü. Bu arada takımdan gönderileceği iddia edilen Portekizli teknik direktör, takımının başında idmana çıktı.

upload_2016-8-11_19-12-43.png

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Artık şu adamın yüzünü görmek istemiyorum fenerden soğudum gs'ye geçiş yapcam

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fenerbahçe'nin Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı almasının ardından sosyal medya sallandı. Sarı-Lacivertli taraftarların tamamına yakını haberi olumlu karşıladı.

İşte sosyal medyada yapılan esprili yorumlar

- Resmi açıklama gelene kadar meydanları bırakmıyoruz.

- Pereira geldiğinden beri ilk kez mutlu etti.

- Şampiyonluk gibi sevindim, inşallah doğrudur.

92228_per11.jpg

53769_per2.jpg

6440_per3.jpg

İHA

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
Allah başımızdan eksik etmesin :D Allah fenerlilere yardım etsin :)

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Hiç bir kurgu yapmadan adam getiriyorlar yine plansız yolluyorlar yerine gelende aynı oluyor takımı kuruyor hangi hoca gelirse gelsin adamın oynattığı oyun nedir nasıl planlama yapıyor bakan yok bu yönetimler ile biz avrupada paspas olmaya devam ederiz .

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Vitor Pereira, Portekiz basınına yaptığı açıklamada tehdit edildiğini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Lig'i 3. ön eleme maçında Fransa temsilcisi Monaco'ya elenmesinin ardından Fenerbahçe yönetimi, Teknik Direktör Vitor Pereira ile yolları ayırmayı düşünüyordu. Bir hafta süren görüşmelerin ardından bir sonuç alınamadı. Bugün sabah Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada Teknik Direktör Vitor Pereira ve yardımcılarının Portekiz'e döndüğü bilgisini vermişti.

Vitor Pereira, Portekiz basınına sarı-lacivertli kulüpten ayrılma sebebini şu şekilde açıkladı:
"Monaco yenilgisinin ardından Fenerbahçe benim sözleşme süreme saygı göstermedi ve antrenörlük görevlerimi engelledi. Takımın başında durmama bile izin vermediler. Tehditlerin olduğu, gergin bir ortamda görev yapmam mümkün değildi. Bu yüzden ülkeme döndüm. Yardımcılarım da benimle aynı yolu izledi. Artık kararı verecek olan Fenerbahçe."

Fotomaç

fft16_mf7491228.Jpeg

Fenerbahçe'den açıklama:

"Bugün Portekiz basınında çıkan haberlerde, Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’nın anlaşılmaz, kabul edilemez ve gerçek dışı birtakım gerekçeleri ileri sürerek ülkesine geri döndüğü yönünde açıklamaları yer almıştır. Nitekim Vitor Pereira ve yardımcıları bu sabah yapılan antrenmana da katılmamıştır.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile kulübümüz arasında tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen bir sözleşme mevcuttur. Vitor Pereira’nın bu davranışı açıkça sözleşmeye aykırıdır ve tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir.

Vitor Pereira’nın sözleşmeyi açık ihlali karşısında kulübümüz bugün itibarı ile doğmuş hukuksal haklarını, pazartesi günü kullanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Hakem Monaco maçındaki penaltıyı verse herşey ne kadar farklı olurdu :) bizim ülkedeki futbol planlaması böle ne yazıkki her sene takım kur hocayı getir daha sonra hocayı kov bidaha takım kur arada 1 başarı denk gelirse sevin insan üzülüyor gerçekten.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Pereira kesinlikle istifa etmez. Tazminatını çatır çatır alır ama istifa etsin diye kendisine yapılan "yıldırma" politikası da mutlaka UEFA'nın ve CAS'ın dikkatini çeker.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Yönetim Kurulumuzca görülen lüzum üzerine Futbol A Takımımız Teknik Direktörü Vitor Pereira ile olan sözleşmemiz bugün itibariyle tek taraflı olarak feshedilmiştir.

KAP

- - - - - - - - - - - - -

Bilindiği üzere, Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile kulübümüz arasında karşılıklı hak ve görevleri düzenleyen bir sözleşme mevcuttur.

13.08.2016 tarihinde Teknik Direktörümüz, kulübe haber vermeksizin tüm yardımcıları ile birlikte ülkemizden ayrılmış ve o gün yapılan antrenmana kaleci antrenörü Paulo Orlandoni dışında katılan olmamıştır. Yine aynı gün Vitor Pereira, Portekiz basınına kulübümüz hakkında olumsuz açıklamalarda bulunmuştur.

Vitor Pereira ile sezon başında; yeni sezona dair, takım formasyonuna uygun transfer planlaması yapılmış ve bu plana uygun transferler yapılmıştır. Yine sezon başında önceki sezonda futbolcularda tespit edilen aerobik ve anaerobik kapasite ve temel kuvvet ile ilgili eksiklikleri gidermek amacıyla düzenli performans testleri yapılması kararlaştırılmış ve sezon başında ilk ölçümler yapılmıştır.

Mevcut formasyona uygun yapılan transferlerin ardından teknik direktörümüz bambaşka bir oyun formatını denemiş ve bu format ile UCL maçlarına çıkılmıştır. Bu çelişkinin sebep olduğu sonuçlar kamuoyunun malumudur. Yine bu süreçte performans testlerinin yapılması ve bilimsel verilerin toplanması teknik direktörümüz tarafından engellenmiş, bunun üzerine sözleşme hükümleri tatbik edilerek ilgili testler yaptırtılmıştır.

Ortaya çıkan verilerin sebepleri ve giderilmesi hususundaki düşünceleri teknik direktörden yazılı olarak sorulmuş, bunun üzerine teknik direktör ülkesine dönmeyi ve maddi gerçek hilafına sebepler ileri sürmeyi tercih etmiştir.

Takımımızın maç takvimi göz önünde bulundurularak teknik direktör Vitor Pereira’ya bir süre verilmesi ve kendisinin sözleşmeye uygun davranmasının istenmesi bu aşamada artık herhangi bir hukuki yarar sağlamayacağından mevcut sözleşme tarafımızca tek taraflı olarak fesih edilmiştir.

Süreç bu aşamadan itibaren FIFA ve CAS önünde çözüme kavuşturulacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş