Fenerbahçe 3-3 Beşiktaş - Video, Maçın Özeti, Golleri | 30 Kasım 2013 Cumartesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki 2013'ün son derbisi nefesleri kesti. Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 3-3 sona erdi.

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

fenrerbce.jpg

Adına yakışan derbi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptıkları derbide, sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun yerine orta alanda Raul Meireles'e görev verdi. Sakatlığı nedeniyle 2 aydır forma giyemeyen Portekizli futbolcu, 6 maç sonra Beşiktaş derbisiyle beraber takıma döndü. Ligde en son 6. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyen Meireles, 3 haftalık sakatlık sürecinin ardından da son 3 maçta kadroya girememişti.

Sarı-lacivertli takımın orta alandaki önemli ismi Mehmet Topal da sakatlığının ardından derbide görev aldı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın, Beşiktaş karşısında forvetteki tercihi Emmanuel Emenike oldu. Emenike ile Webo arasındaki tercihinde Nijeryalı futbolcuyu seçen Yanal, Emenike'yi ligde iki maç sonra 11 kişilik kadroya dahil etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe derbisinde, son yapılan Torku Konyaspor karşılaşmasının kadrosunu bozmadı. Hırvat teknik adam, Fenerbahçe karşısında, Torku Konyaspor maçının ilk 11'ini görevlendirirken, kırmızı kart cezası bitmesine rağmen Ramon Motta'yı yedek soyundurdu. Geçen hafta Motta'nın yokluğunda savunmanın solunda görev alan Atiba Hutchinson, Fenerbahçe karşısında da aynı bölgede forma giydi. Siyah-beyazlılarda kaleyi Tolga Zengin korurken, savunmada Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok ve Hutchinson, orta alanda ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Manuel Fernandes ve Olcay Şahan oynadı. Fovette ise Hugo Almeida şans buldu.

2013'ün son derbisi adeta fırtına gibi başladı. İki kalede yaşanan tehlikelerle nefesler tutulurken, konuk takım Beşiktaş, ilk net pozisyonuna golü buldu. Almeida'nın derin topuna hareketlenen Olcay, Gökhan'ı ekarte ettikten sonra takımını öne geçiren isim oldu. Bu gol başarılı oyuncunun 6.golü oldu. Olcay, Beşiktaş'ın geçen sezon İnönü'dek son Fenerbahçe derbisinde son golü atan adamdı.

Fenerbahçe, bu gole 3 dakika sonra yanıt vermeyi başardı. Soldan ceza sahsına giren Sow sert vurdu, kaleceiden dönen topu tamamlayan Emenike oldu. Nijeryalı yıldız böylece ilk 11'de başlamasının hakkını vermiş oldu.

Maçın kaderini çizen anlardan biri 29. dakikada meydana geldi. Meireles, Veli'ye yaptığı faulun ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

10 kişi kalan Fenerbahçe, 37. dakikada öne geçti. Alper'in pasında Emenike, Sow'u gördü, o da bomboş kaleye atarak skoru 2-1'e getirdi. Böylece Senegalli'nin Beşiktaş derbilerindeki müthiş istatistiği devam etti.

Beşiktaş, bu gollere ilk yarı bitmeden geri döndü. 43. dakikada Veli'nin pasında araya giren Almeida maça beraberliği getirdi. Portekizli, 2 dakika sonra bu kez sert bir vuruşla Beşiktaş'ı 2. kez öne geçiren isim oldu. Müthiş bir mücadeleye sahne olan ilk yarı 3-2 konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı Fenerbahçe baskısıyla başladı. üstüste pozisyonlar yakalayan sarı lacivertlilere Tolga dur derken, 69. dakikada Cener'e faul yapan Necip, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Baskısını artıan Fenerbahçe, 83. dakikada beraberliği buldu. Caner'in ortasında Kuyt maça bir kez daha dengeyi getiren golü attı.

maçta bşka gol olmadı ve Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki 2013'ün son derbisi nefesleri kesti. Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 3-3 sona erdi.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ: 3-3

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Cüneyt Çakır

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Alper (Dk. 87 Selçuk), Kuyt, Sow (dk. 90 Webo), Emenike

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, Atiba, Veli (Dk. 50 Necip), Oğuzhan, Fernandes, Gökhan Töre (Dk. 74 Totta, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 83 Mustafa)

TEKNİK DİREKTÖR: Sleven Bilic

GOL: Dk. 9 Olcay, Dk12 Emenike, Dk. 37 Sow, dk. 43-45 Almeida; Dk. 83 Kuyt

KIRMIZI KART: Dk. 30 Meireles VİDEO, Dk. 69 Necip VİDEO

SARI KARTLAR: Dk. 42 Ersan, Dk. 48 Oğuzhan, Dk. 55 Necip; Dk. 57 Kuyt, dk. 66 Atiba, Dk. 72 Emenike, Dk. 76 Alper

Lig TV

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu hakem neden avrupada yönettiği gibi burda maç yönetemiyor anlamıyorum,
yine maçın içine etti.
helal olsun hakeme.

by_slmz

Profesör
Reaksiyon puanı
2
2 penaltı 1 gol es geçildi gülüyorum :D

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Bence böyle bir maçın üzerine ne hakem ne birşey denmeli aşırı zevkliydi bana göre son zamanlarda ilk defa bu kadar zevk aldığımı hatırlıyorum maç izlerken. 2 takımada tebrikler

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yahu bırakın kardeşim hakem maçın yeterince iyi yönetti.

Avrupadaki gibi neden yönetmiyor diyorsunda her 3 saniyede bir bir futbolcu diğerinin ya formasını çekiyor yada boğazını sıkıyor. Burdan bakmak lazım

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hakem 2 taraf icinde yanlıs kararlar verdide merak ettigim birşey var Emenike bildigin bi beşiktaşlı oyuncuya kafa attı nasıl sarı kart olur anlayamıyorum...

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ne diyelim kısmet böyleymiş. :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
90 dakika izledim maçı gerçekten zevkli ve güzel bir maç oldu. FB sert oynayış tarzıyla Beşiktaş' ı durdurmaya çalıştı ama Meireless' i unuttular :)

Meireless' in kırmızı kartı doğruydu ayrıca Alves' in de net bir kırmızı kartı es geçildi. Necip' in ilk sarısını hatırlamıyorum ama ikinci sarı kartı biraz ağır olmuş. İkiside birbirini çekiyor. Ama foul' un Fener' e verilmesi doğru.

Fener' in atıp sayılmayan golü ise doğru karar. Dikkatlice bakarsanız Kuyt eliyle Tolga' nın kafasına vuruyor. Maçı izlerken yanlış karar olduğunu düşünüyordum ama HD izleyince kabak gibi çıkıyor.

Özellikle 90+ dan sonrasına Fener için gol gelir diyordum ama az daha BJK atıyordu. Her iki tarafa da bu güzel futbol için teşekkür etmek gerek :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Maçta tartışılacak çok pozisyon var ama en azından tırsmayan bir takıma karşı oynamak güzel. Tebrikler Fenerbahçe Tebrikler Beşiktaş

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
şöyle gelsin bakalım bu çakır denen hakem dengesizi FenerBahçe'li diyenler...
adam güzelim takımı frenleyen ligdeki tek isim oldu,yazıklar olsun diyorum.
raul kırmızı yemese 5-6 tane atardık şu takıma.(kırmızı haklı lafım yok.)
ama genel yönetimi bebe gibiydi.saçmalık,rezalet.Canerin korner vuruşundan gelen top direkt bir penaltıydı.
söylenecek tek şey bu muhteşem oyunun için teşekkürler FenerBahçe'm.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
emenike'nin pozisyonunda Beşiktaşlı futbolcu resmen geldi emenike'ye vurdu, hakem neden sadece emenike'ye sarı kart verdi bende anlamıyorum.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu Meireres adama gereksiz yere bodoslama mı daldı, yoksa pozisyon kesmek için hamle yaparken mi kırmızı kart gördü.
Eğer gereksiz yere serrt hareket yaparak kırmızı kart gördüyse çok fena küfür edecem meireres'e .
Maçı seyredenle duruma açıklık getirirse sevinirim.

Dream Team

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu Maçın İçine Eden Tek Kişi Hakem.. İçimden Çok Kötü Sözler Geçiyor Hakem İçin.. Ama ALLAHA Havale Ediyorum... Fener Büyüksün....

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ya penaltı veya değil ,kırmızı veya değil ,gol veya değil . Geçti artık .
Hem Fenerbahçemi hem de Beşiktaşı tebrik ediyorum.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Maçta tartışılacak çok pozisyon var ama en azından tırsmayan bir takıma karşı oynamak güzel. Tebrikler Fenerbahçe Tebrikler Beşiktaş

aynen, iki takımda çok cesur oynadı, hakemde biraz başarılı olsa belkide son 10 yılın en iyi derbisini izleyecektik.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662

by_slmz

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ben volkanı hiç mi hiç beğenmedim :D bu arada bi söz diyim maratondan alınma "Bu maçın yerinde olsam bitmeye utanırdım " :D

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çok iyi ve heyecanlı bır mactı Kara Kartalımı ve Fb yi tebrik ederim. Bu kadar olumsuzluklara rağmen takımın üzerindeki kötü bulutlara rağmen yine buyuk bır takım oldugumuzu gösterdik.

Fenerbahce kım ne derse desin bu ligin mali açıdan en iyisi, en geniş ve kaliteli kadroya sahip takımı. Buna ragmen biz bu macı kazanabılırdık de Fener yakaladıklarını atsaydı 2-3 farklı da bıtebılırdı ama futbolda bunlar var.

Ben Allahın izniyle su stadı yapyalım mali acıdan hem Gs yi hem Fb yi yakalayalım Beşiktaş o zaman bu maçları kazanacaktır inş. Ama Bu kadar dar kadroda bu kadar olumsuzlukta bile biz bu ligde her zaman şampiyonluğa oynarız.

Hakem e gelince ilk yarı genelde çok iyiydi. Kırmızı kartlarda haklıydı. 2. yarı her iki takıma karsı çok kalitesiz bir maç yönetti. Mustafanın pozisyonu Penaltı vermeliydi. Alves denen adam en az 2 sarıdan Kırmızı görmeliydi. Aynı şekilde bı kac pozisyonda bizim topculara da vermeliydi. bu örnekler uzar gider. Sonuçta 2. yarı berbattı. iptal edilen gollerde haklıydı. motta ve sivok pozisyonu penaltı değil ama mustafa nın posizyonu penaltı vermeliydi.

Sonuç olarak Her iki takım elinden geleni yaptı doğal olarak ev sahibi oldugu için Fb daha ataktı. Beşiktaşım ise savunma amaçıyla çıkmış ve elinden geleni yapmıştır.

Bütün Beşiktaşlı ve Fenerli Kardeşlerime selam olsun ....

Sevgiler....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu Meireres adama gereksiz yere bodoslama mı daldı, yoksa pozisyon kesmek için hamle yaparken mi kırmızı kart gördü.
Eğer gereksiz yere serrt hareket yaparak kırmızı kart gördüyse çok fena küfür edecem meireres'e .

Kardeşim direk adama istese ayagı cekebılırmıs o fırsatıda varmıs ama dırek basıyor kardesım. bence hakettı ersan bı pozısyondada yaptı oda atılmalıydı ama hakem basıretsız olunca öle oluyor işte ....

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Meireles haketti kardeşim . Topa hamle yapacaktı ayağına bastı ama yine de son bir hamleyle ayağını çekebilirdi.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Meireless Bu Hareketinden sonra,Kulüp Binasına dahi alınmamalı.
Açık Ve Net....!

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ortam gerilmesin az önce yaptığım espriyi tekrar yapayım keyfimiz yerine gelsin . :D
Bu nasıl maç l*n ? Gol var, kırmızı var, sarı var,kavga var, hap var, cigara var, ex var, roc var. :mrgreen:

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Daha maç başlamadan hakeme sallayan arkadaşları merak ediyorum.Umarım tatmin olmuşsunuzdur.Ama Fenerbahçem böyle oynasın canımı yesin. Bize iyi futbol izleten iki takım oyuncularına tebrikler. Şampiyon Fenerbahçe.

by_slmz

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O değilde merte yazık oluyor be :/ bu formsuz volkan kartlık raul ilerisi inş. hayırlı olur ne diyeyim ki

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
beyler bu gecenin iki kahramanını söylüyorum
gol yollarımızı tıkayan iki isim birisi harika kurtarışlarla tolga diğer isim cüneyt. :)
6-8 gol arası atabilirdik ancak olmadı.tolgayı tebrik ediyorum cüneyti Allah a havale ediyorum.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ve bu akşam anladım ki Ben bu zamana kadar Almeida ya haksızlık yapıyormuşum. Almeida her maç bu tarz oynuyor. Hep aynı performansı sergiliyor. O yüzden kendi içimde Almeida dan özür diliyorum.

Fernandes e gelince ben artık bu adamın bu takımın oyuncusu olmadığını düşünüyorum. Derbilerden oynamayacak adam 4 milyon para isteyemez. Almeida nın 3 te 1 olamadı bugün.

Eğer fernandesin yerinde adam gibi bir topçu olsaydı mesela alper tarzında biz belki de bu akşam orta sahada bu kadar düşmezdik hatta söyle söylim veli - necip beraber oynasa ferdi oynamasa daha da aktif olurduk. Bu yüzden Ferdi nereye gidiyorsa gitsin. Derbi de iş yapmıcak adam istemiyorum arkadaş.

aklıma geldi yazayım dedim.

Gönüllerin ve Bu ligin Şampiyonu Beşiktaşım....

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Trabzonlu kaleciler olmasa Fener son 10 seneyi siler süpürürdü :) ama olmasa işte

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Beyler adamın içine müneccim kaçmış :mrgreen:

1461528_524422650998595_2115700306_n.png