Feminizm nedir?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Feminizm aslında mantık olarak düşünce olarak çok güzel bir akım desteklerim açıkçası.

Ama bizim Türk kadınları Feminizmi çok yanlış anlıyor ve çok yanlış hareket ediyor. Bizimkilere göre Feminizim dedimi Kadın Erkekten üstün olacak. Kadına her şey serbest olacak kimse bir şey demiyecek dokunmayacak hatta Erkek bir böcek kadar değeri yok kadın ne derse haklıdır ne söylerse o yapılacak gibi lanse ettikleri için desteklemiyorum.

Sözde Feminist kadınların yürüyüşlerine bakın. Etmedikleri küfür hakaret yok atmadıkları slogan yok polis müdahale etsin hemen ciyak ciyak bağırmaya başlıyorlar. Bu ülkede kadın hakkı yok diye.

Veya pozitif ayrımcılık adı altında yapılan uygulamaları desteklemiyorum atıyorum bir kadın bir ifadesi ile şuan istediği adamı içeri aldırıp tutuklu yargılattırabilir. Veya uzaklaştırma aldırabilir. Hatta sokakta linç bile ettirtebilir.
Pozitif ayrımcılığı da desteklemiyorum kadınların hakkı yenmesin olay çok basit yani

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Amacı her mensubuyla tam olarak bilinip uygulanmayan bir akım. Sözde cinsiyet eşitliği çok güzel ama uygulamada ve görüşlerde problemler oldukça fazla. Bu yüzden cinsiyet eşitliği savunmak için Feminist olmak doğru değil kendimizi herhangi bir kalıba sokmadan cinsiyet eşitliğini savunmalıyız çünkü o kalıpta her şey yolunda gitmiyor.

alpayguu9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Dayı iyi güzel söylemiş ama feminizm sadece kadınlara özgü bir şey değildir. Erkek feminizmide vardır.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Dayı iyi güzel söylemiş ama feminizm sadece kadınlara özgü bir şey değildir. Erkek feminizmide vardır.
Feminizm cinsiyetlerin eşit haklara sahip olmasını savunur kadın feminizmi veya erkek feminizmi diye bir şey yok.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
Male Female
Feminizm
Erkekler için olursa minizm demek yeterli mi acaba :D TDK'ye sormak lazım.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Bireyler hayatın içinde cinsiyetlerinden ötürü hiçbir *ayrıma maruz kalmasalardı, muhtemelen feminizm ve türevleri de ortaya çıkmazdı. Feminizmi sürdürülebilir bir oluşum olarak değerlendirmiyorum, içinde pek çok muhtelif hareketleri de barındırıyor.
Ben kendimi feminist olarak da nitelendiremiyorum. Ancak bu demek değildir ki insanların cinsiyetlerinden ötürü haksızlığa uğramasına, ayırımcılık yapılmasına karşı değilim.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Bireyler hayatın içinde cinsiyetlerinden ötürü hiçbir *ayrıma maruz kalmasalardı, muhtemelen feminizm ve türevleri de ortaya çıkmazdı. Feminizmi sürdürülebilir bir oluşum olarak değerlendirmiyorum, içinde pek çok muhtelif hareketleri de barındırıyor.
Ben kendimi feminist olarak da nitelendiremiyorum. Ancak bu demek değildir ki insanların cinsiyetlerinden ötürü haksızlığa uğramasına, ayırımcılık yapılmasına karşı değilim.
Doğru diyorsunuz bence de feminist denildiğinde saçma sapan tipler akla geliyor direkt bu yüzden feminizmin aslında ne olduğu bilinmiyor, çoğu kişi erkek düşmanlığı olarak nitelendiriyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Pozitif ayrımcılığı da desteklemiyorum kadınların hakkı yenmesin olay çok basit yani
Ultra Pozitif ayrımcılığı savunanların gündeme gelen her yaptığına destek ama pozitif ayrımcılığı desteklemiyorum. Değil mi?

Bu dediğiniz aynen bu oldu.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Kenarda kıyıda kalmış, göz ardı edilmek istenen, görülmek istenmeyen fakat toplumun kanayan yarası olan konulara dikkat çekmek bir bakıma hepimizin yararınadır. Nitekim anayasada eşitlik ilkesi ve pozitif ayrımcılık var, yani çok da uç noktalara gitmeye, radikal düşünce ve eylemlerle desteklemeye, aşırıya kaçmaya da gerek yok.