Fedora 33 WS için Windows MBR ISO yükleme programı tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ThorJ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim.
2 gün önce @Berk'e uyarak Ubuntu kurdum, sistem UEFI değildi. Daha sonrasında Windows'a dönmek istedim, ancak olmadı. Berk Fedora kurmamı istedi ancak o da kurulmuyor. WoeUSB ile oluşturulmuş ISO'ları sistem boot etmiyor. Ne yapacağımı bilemedim, delirmek üzereyim. 2 gündür neredeyse aralıksız bu konu ile uğraşıyorum ancak henüz bir sonuç alamadım. Fedora için MBR-Legacy destekli bir ISO yazdırma programı önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

@rise @Berk @DarkWiThCeM @shizen

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
2 gün önce @Berk'e uyarak Ubuntu kurdum, sistem UEFI değildi. Daha sonrasında Windows'a dönmek istedim, ancak olmadı. Berk Fedora kurmamı istedi ancak o da kurulmuyor. WoeUSB ile oluşturulmuş ISO'ları sistem boot etmiyor. Ne yapacağımı bilemedim, delirmek üzereyim. 2 gündür neredeyse aralıksız bu konu ile uğraşıyorum ancak henüz bir sonuç alamadım. Fedora için MBR-Legacy destekli bir ISO yazdırma programı önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

GNOME MultiWriter programını dene istersen. :) Sanırım ISO modu vardı ama emin değilim. Sadece DD modunu destekliyor da olabilir. Olmazsa Ventoy kullanırsın. :)

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Nasıl kurabilirim kankam? Bana gösterebilir misin?
Şu anda Pop!_OS'tayım Portal 2'yi düzgün oynamak için o yüzden Fedora WorkStation'a geçip ekran görüntüsü atamayacağım fakat şu komutu uçbirime yazarak kurabilirsin:
Bash:
sudo dnf install gnome-multi-writer

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Şu anda Pop!OS'tayım Portal 2'yi düzgün oynamak için o yüzden Fedora'ya geçip ekran görüntüsü atamayacağım fakat şu komutu uçbirime yazarak kurabilirsin:
Bash:
sudo dnf install gnome-multi-writer
Teşekkür ederim aga.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ram_kafasi reis bu GUI mı acaba?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Teşekkür ederim aga.

@Ram_kafasi reis bu GUI mı acaba?
Evet, içerisinde GUI barındırıyor ama Windows'u yazdıracaksan bu program yerine Ventoy senin işine daha çok yarar. Bu programın ISO modunun olup olmadığını hatırlayamıyorum çünkü.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Evet, içerisinde GUI barındırıyor ama Windows'u yazdıracaksan bu program yerine Ventoy senin işine daha çok yarar. Bu programın ISO modunun olup olmadığını hatırlayamıyorum çünkü.
İşte benim sorun da Ventoyu kuramam. Normalde Windows üstünde hep Ventoy kullanıyordum ama şu anda kuramıyorum. Onun da komutlarını verebilirsen çok iyi olur.

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928

Sorunun anakart ve SSD'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Anakart aşırı değişik bir şey zaten. UEFI var gibi fakat tam olarak da UEFI değil. SSD üzerinde de oynama vardı, 240 GB gözüküyordu ama 120 GB idi. SSD'nin sistemi kilitlediğini, anakartda sorun yaptığını söylemiştin. Basit bir Ubuntu veya Fedora kurulumundan kaynaklı sistemin kilitleneceğini sanmıyorum. Galiba anakartdaki UEFI olayından dolayı sistemin kafası karışıyor.

Gelişme: Sorunu çözdük.

Son düzenleme: