FB Asbaşkanı Ali Koç - Devlet Bu İşi Çözsün !

Bu konuyu okuyanlar

HTC INCREDIBLE

Asistan
Katılım
14 Ağustos 2011
Mesajlar
285
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
663968_detay.jpg

























Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, TFF'nin resmi internet sitesindeki açıklamayara yanıt verdi.

Video için tıklayınız...

"FENERBAHÇE CAMİASI PATLAMA NOKTASINA GELMİŞTİR"
TFF'nin olağanüstü toplantı yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Koç, "TFF bugün olağanüstü bir toplantı yapıp daha sonra bizimle ilgili bir açıklamada bulunmuş. O açıklamalar gerçekleri yansıtmıyor. Biliyorsunuz
Fenerbahçe Yönetim Kurulu, takımı, teknik direktörü taraftarı camiası 3 Temmuz'dan beri yaşananlar çerçevesinde kenetlenmiş dik durmaya çalışmış, ancak bizlere reva görülenlerden dolayı patlama noktasına gelmiştir. Aklı selim tüm ilgili kişi ve kurumlara saygılı davranmaya çalıştık. En iyi sonucu almaya, kulübümüzün ve camiamızın çıkarlarını korumaya çalıştık. Gördük ki devamlı kamuoyuna mesaj vermeden olmuyor" dedi.



"BİZİ BANK ASYA'YA DÜŞÜRÜN TALEBİMİZ OLMADI"

"Fenerbahçe spor kulübünün Bank Asya Ligi'ne bizi düşürün gibi bir talebi ve isteği olmadı, olmayacak" ifadelerini kullanan Ali Koç, "Bank Asya'nın herkes için
daha doğru bir yol olacağını söylemiştik. TFF, UEFA'nın şantaj ve baskıları sonucu dik duramamış ve Fenerbahçe sıfır tölerans prensibince men edilmiştir. Avrupa'da bizi suçlu gören TFF, bu kararı almasının doğru olacağını kendilerine aktardık. Biz hiç bir savunma yapamadan, sizler bizi suçlu görmüş yargılamışsınız. 2 sezon kaybetmek istemiyoruz. Bu sene şampiyon olduğumuz takdirde Avrupa'ya gidip gitmeyeceğimiz de belli değil. Her gün ölmektense bir gün ölmeyi tercih ediyoruz. Biz onurumuzla Bank Asya'da mücadele etmek istedik. 2 sezon kaybetmek istemedik. Şirketimizin menfaatleri için de önemli. Öte yandan hisse değerimiz bütün sezon manipülasyonlara açık olacak. Devamlı bir baskı altında olacağız. Bank Asya'ya gitmenin daha doğru olacağını düşündük. Bize yaşatılanlar ve yaşananlar çerçevesinde Fenerbahçe taraftarlarının da toplumsal açıdan baktığımız zaman böyle bir söylemi ricada bulunma ihtiyacında bulunduk. Neden yazı yazmadık. TFF bize dilekçeyle başvurmadı diyor. Ya bizim çıkışımızın veya taleplerimizin boş olduğnu söylüyorlar. Kuralları bilmediğimizi düşünüyorlar.
Böyle bir resmi talepte bulunmamızın pek çok nedenlerden dolayı mümkün olamayacağını, Fenerbahçe'ye biraz daha saygı duyulmasını kendilerine aktardık. Bunlara rağmen yazmadılar diye bir açıklama yapmaları yanlış ve yetersiz. Federasyona gittik. Başkan yardımcılarıyla görüştük. Yazı veremeyeceğimizi söyledik. Tedbirli şekilde bizi Bank Asya'ya göndermelerinin tek çıkış yolu olduğunu söyledik."


"YÖNETİM KURULU LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALMAYA HAKKI YOKTUR"
Ligden çekilme konusuna da değinen Fenerbahçe Asbaşkanı, "Ligden çekilme olabilir ancak Yönetim Kurulu'nun böyle bir karar alma hakkı yoktur. Genel Kurula gitmemiz gerekiyor. Genel kurulu 20 gün sonra toplayabiliriz. O zaman da ligler başlıyor. O zaman da çekilme kararı çıkarsa, bu iki sezonumuzun feda olması demek. Böyle baktığımızda manevra süremiz yok. 15 Ağustos'ta yapılan açıklamadan sonra Fenerbahçe, olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek diye 8-10 milyon dolar verip iki tane oyuncu alsaydık ne olacaktı. Bunların hesaplarını kim verecekti. Ligden düşmek için belirli sayıda maçlara çıkmadığımızda düşmemiz, iki sezonumuzun gitmesi demek. TFF'ye gerekli hamleleri yapın dedik. Fenerbahçe'nin tedbirli olarak Bank Asya'ya düşürülmesiydi. Bunu en nazik, en net en etik kurallar çerçevesinde anlattık. Hukukçularımız buluştu. Düşüncelerini aktardı. Ancak bugün yapmış oldukları olağanüstü toplantı bizi hayretlere düşürdü. Yazılı talebilimiz yoksa neden toplandılar. Bu da anlaşılmaz" ifadelerini kullandı.

"16 AĞUSTOS'TAN SONRAKİ YAZIŞMALAR YOK"
Federasyon'la ilgili açıklamalarına devam eden Koç, "Federasyonda yaptığımız ziyaretten sonra bütün yazışmaları görmek istediğimizi arz ettik. Bu yazışmaları TFF internet sitesine koymuş. Anladığım kadarıyla 16 Ağustos'a kadar olan yazışmalar var. Ondan sonra yok. Niye bunlar yok. İlk önce UEFA'nın internet sitesinde Fenerbahçe'nin şikeye karıştığı için men edildiği yazıyordu. Bu doğru değil. Doğrusu Fenerbahçe'nin şikeye karıştığı iddiasıyla men edilmesiydi. UEFA'yla iletişime geçtik. Bize Türkiye Federasyondan böyle bir yazı geldiği için böyle yazıldı denildi. Federasyon başkanımız tazminatın UEFA tarafından ödeneceğini söyledi. UEFA, her halde böyle bir yazı gelmiştir. Mümkünse bu yazıyı görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


"TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ÇAĞRILMASI TFF'DE ŞAŞKINLIK YARATMIŞ"

Federasyon'da yaptıkları görüşmede, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne çağrılmasının TFF'de şaşkınlıkla karşılandığını dile getiren Ali Koç, "Yaptığımız görüşmede Trabzonspor konusunun çok büyük bir sürpriz olduğunu TFF bize söyledi. Onlara verilen, yapılan görüşmeler çerçevesinde hiç bir Türk takımı gitmeyecek denildi. Ertesi gün Trabzonspor'un gideceği söylenince şaşkınlıkla karşılanmış. TFF'nin buna tepkili ve öfkeli olduğu izlenimi bizde doğdu. TFF bu nereden çıktı diye UEFA'ya yazı yazması gerekirdi. Sıfır tölerans çerçevesinde bunu söylemeliydiler. Burada Fenerbahçe'nin haklarıyla ilgili konuşuyorum. Yoksa Trabzonspor'un başarılı olmasını gönülden istiyorum ama TFF için bu sürprizse ben olsaydım, bas bas bağırırdım. Açıklanan evraklar arasında neler var bilmiyorum ama böyle bir yazının federasyondan gitmiş olması gerekir" ifadelerini kullandı.


"FENERBAHÇE'YE YAPILANLARIN İNSANLARI KIRDIĞINI ANLAYAMADILAR"

Sürecin kulubü mali yönden etkilediğini belirten Ali Koç, "Hisselerimiz 72 dolar iken 36 dolara geriledi. Şimdi 38 dolar civarında. Böyleyken kredibiletimiz azalıyor.
Futbola döndükten sonra işlerin rayına döneceğini biliyorum. Ama Fenerbahçe sıkıntıda. Bunu aşacağımıza inanıyorum. Taraftarımız kulübümüzü inanılmaz sahiplenmiş durumda. Taraftarımızdan rica ediyoruz. Tepkilerinizi hukuk çerçevesinde yapın. Fenerbahçeliler'e yapılanların insanları kırdığını anlayamadılar. Bize yapılanlar milyonlarca insanın onurunu kırdı, rencide etti. Taraftar kart kampanyası başlattık. Hedefimiz 1 milyon. Taraftarımız bize sahip çıktı. Dün itibariyle 218 bin olan taraftar kart sahipleri 250 bin'e çıkmıştır. Taraftarımız lütfen sabırlı olsun. Sabrınızı rica ediyorum. Bizi bırakmayın yanımızda olun. Bu sene taraftarımızın desteğini gerçekleştirmek için Migros tribününü de kombineye açacağız. Genel kanaat yardım etmek istiyoruz. Fenerium dışında yardım edin diyorlar. Biz de bazı çalışmalar yapacağız. Fenerbahçe ünlülerinin katılacağı televizyonda yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Bu aşamada Acun Ilıcalılar'a, Uğur Dündarlar'a, Cem Yılmazlar'a, Rıdvan Dilmen'e çok teşekkür ediyorum.
Bu kurtuluş mücadelesinde bizlere yardımcı olanlara herkese teşekkür ediyorum" dedi.


"D
EVLET BU İŞİ ÇÖZSÜN"
Konuşmasınırn sonlarında bir gazetecinin TFF neden böyle bir yola başvuruyor sorusuna ise Ali Koç, "Federasyon şark kurnazlığı yapıyor. Biz batacaksak herkes batsın diye gelmedik. Tüm bunlara rağmen yazı yazmaları abesle iştigaldir. Hala buna rağmen, bu yazıyı yazıyorsa gayri samimidir. Ciddi değildir. Diğer kararlarını nasıl aldığına bakmakta yarar var. Bunu yapmakla Fenerbahçe'yi karşısına aldı. Burada bir karmaşıklık var. Federasyon bunu çözemeyecek. Devlet gelip bu işi çözsün" diye sözlerini bitirdi.

Detay
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Devletin Çözüceği o kadar mesele varken Terör, Kriz Gibi Futbola bulaşması çok saçma Olur!

Ben Hala anlam veremedim aceleniz nedir dava sürüyor zaten Birşeyler yapmışsanız düşürüleceksiniz ama Fenerbahçe yönetimi ve Taraftarı şu mantıkla çalışıyor İşten atılıcağını anlayan Bir İşçi gibi Ben İstifa Ettim demeye getiriyor Suçunuz varsa Zaten düşüceksiniz Ama öyle bi gurur ve acıtasyon katılıyor ki işe Tv'de konuşmaları çok masumca.
 

way_be

Müdavim
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
çözülecek bişi yok şu durumda tffnin vereceği karar bekleniyor o karar da ne zaman çıkarsa artık
 

hltt

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2010
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
Devletin çözmesini beklerseniz iki üç yıl sürer bu mesele :D
 

y_ates

Müdavim
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Devletin işi gücü yok sizinle uğraşacak.
 

preferst

Müdavim
Katılım
19 Haziran 2009
Mesajlar
1,276
Reaksiyon puanı
30
Puanları
48
Sıktı artık bu Fener haberleri. Düşecekseniz düşün kalacaksanız kalın gına geldi sizden :thumbdown:
 
Üst