Fatih Terim: "En iyi ekibi kurmaya çalışıyoruz"

maxxdump

Dekan
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Yaş
40
Konum
Kıbrıs
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası'nda sahaya çıkacak en iyi ekibi kurabilmek için çalıştıklarını söyledi.



Terim, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmaları öncesi 20 Ağustos Çarşamba günü Şili ile hazırlık maçı oynayacak milli takımın kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenledi.

Terim, Avrupa Şampiyonası'nın ardından, 2010 yılının yaz ayında Güney Afrika'da bitmesini hedefledikleri uzun bir yolculuğun ilk adımını attıklarını belirtti:

"Futbolda dün yok. Avrupa Şampiyonası'nın heyecanını, sevincini, gururunu hep birlikte yaşadık. Bugün başka bir hedef için kolları sıvadık."

Terim, Euro 2008 kadrosunda yer alan Nihat Kahveci, Hamit Altıntop ve Emre Güngör'ü sakatlıkları, Gökdeniz'i ise önemli bir mazereti bulunması nedeniyle Şili maçının kadrosuna çağırmadıklarını söyledi.

Deneyimli teknik adam, Arda Turan'ın ise yapılan kontrollerinin ardından kadrodan çıkartıldığını ifade ederek, "2010 Dünya Kupası'nda sahaya çıkacak en iyi takımı kurabilmek için çalışıyoruz. Şili maçı, grup elemelerindeki Ermenistan karşılaşması öncesi iyi bir prova niteliği taşıyacaktır" ifadelerini dedi.

"Şili ciddi bir rakip"

Terim, hazırlık maçı rakibi olarak neden Şili'nin, yer olarak da neden İzmit'in tercih edildiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Şili, Güney Amerika'da Dünya Kupası eleme maçlarına başladı ve dört takımın finallere gideceği grupta Brezilya'nın da önünde dördüncü sırada bulunuyor. Özellikle Güney Amerika takımlarının Avrupa turnelerini yakaladığımızda, değişik bir rakip olması nedeniyle cazip geliyor.

"Ayrıca her istediğiniz takımla, istediğiniz zaman oynayamıyorsunuz. Şu anda bizim istediğimiz takımlar İtalya, Fransa, İngiltere ve Hollanda. Hollanda ile bir noktaya kadar geldik. Biz biraz değişik takımlarla da oynayalım diyoruz.

"Şili hem ciddi, hem de tanınan bir rakip. Avrupa'da oynayan oyuncularıyla beraber çok ciddi bir prova olacaktır. Bize gelen maç teklifleri de var Japonya'da Japonya ile oynamak gibi. Yol ve yorgunluk düşünüldüğünde karar vermekte zorlanıyoruz.

"Yeterli hazırlık maç oynanır"

Turkcell Süper Lig'in geç başlamasının eleme maçları öncesi milli takıma nasıl yansıyacağı konusunda Terim, ilk eleme maçı olan Ermenistan karşılaşmasına kadar ligde ve Avrupa kupalarında yeterli seviyede maç oynanacağını belirtti.

Fatih Terim, kulüp takımlarının ne kadar ciddi maç oynarlarsa, bunun milli takım için o kadar iyi olacağını kaydetti.

Geçen sene yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle yeni sezonda ligin bu tarihlerde start alacağını aktaran Terim, "herkes de bundan memnun. Herhangi bir sorun yok. Milli maçı kimse merak etmesin. O zamana kadar yeterli düzeyde maçlar oynanacak" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin 2010'a gitmek olduğunu söyleyen teknik adam, "Avrupa şampiyonu İspanya ve üçüncüsü biz aynı gruptayız. Hiçbir grupta böyle bir eşleşme yok. Yalnızca bir takım finallere gidecek. Bu, işi daha da zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, Türkiye'nin şu anda Avrupa'nın dört büyüğünden birisi olduğunu ancak bunun bir zafer sarhoşluğu getirmemesi gerektiğini vurguladı.

"Aragones'i tartışmak anlamsız"

Terim, İspanya'yı Avrupa şampiyonu yapan Luis Aragones'in Fenerbahçe'ye geldiğinde yapılan spekülasyonlara anlam veremediğini ifade etti.

Son Avrupa şampiyonu bir teknik direktör üzerinde spekülasyonlar yapmanın bir manası olmadığını anlatan Terim, "bilgisini, tecrübesini... En azından benim haddim değil. Saygı duyarım" sadece dedi:

"Avrupa şampiyonu hocayı konuşuyoruz. Bunun hiç yaşla başla ilgisi yok. İnsan yaşadığı veya kalbini hissettiği yaştadır. Ayrıca eğer isterse Aragones hiç sahaya da çıkmaz. Antrenman yaptıracak yardımcıları yok mu? Fikirleri bile yetebilir.

"Ben kendisiyle zaten 2010 Dünya Kupası elemeleri için İspanya'da Barcelona'da beraberdim. Zaman içinde birçok görüşmelerimiz de olacaktır. İspanya'daki geçmişi belli. Son organizasyonun Avrupa şampiyonu olan hocasının üzerinde konuşmanın manası yok."

"Bütün futbolcular evladımdır"

Milli takım kadrosunun geniş bir aile olduğunu ifade eden Terim, "kadroya davet ettiğim, edemediğim, edipte forma veremediğim bütün futbolcular benim evladımdır" dedi.

Son Avrupa Şampiyonası'nda en zor saatlerini kadroyu 23 kişiye indirirken yaşadığını bildiren Terim, "hiçbir futbolcuyla kişisel hesabım olmaz, olamaz da. Ama ne yazık ki medyada bazı yorumcular kimi kadroya almasam onunla benim aramda bir şey varmış gibi polemik başlattı" diye konuştu.

Türk sporcuların Pekin Olimpiyatları'nda aldığı sonuçlarla ilgili de bir değerlendirme yapan Terim, "sporcularımız dört yıldan dört yıla aklımıza geldiği sürece bu iş çözülmez" dedi.




kaynak:CNNTürk 2008 - Terim: "En iyi ekibi kurmaya çalışıyoruz"
 
Üst