Fatih Altaylı'nın seçim anketinde İnce 1.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İnce yerine Kılıçdaroğlu'na oy vermeyi düşünen herkesin kafasına (nazik şekilde) vurmak lazım, yoksa bu kadar bölünme iyi değil.

Halk karşılığı olmadığını bildiği halde bile bile göre göre aday olmak isteyen kişinin kafasına nazikçe bir kere vurabilseydiniz bu gün bu hallerde olmazdık. :(

Ekmek İçin Ekmelettin dediğindede ses etmedi muhalefet. Abdullah Gül dediğinde de şimdi kendim adayım diyor gene ses edemiyor kimse. Gereçkten bu kadar sıkıntı dert olumsuzluk alttında bile 50 bin kişinin öldüğü depremi bile unutturdu bu muhalefet. AKP'ye daha iyi nasıl çalışılır bilemiyorum.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Partiler başkan adaylarını belirlerken kayıtlı üyelerine oylama yaptırsaydı Ak Partide başka bir isim gündeme gelmediği için muhtemelen Erdoğan yine aday olabilirdi. Kılıçdaroğlu ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi kişilerin ön seçimde aday adayı olması hâlinde muhtemelen aday olamazdı. Aylarca gerçek adayın yıpratılmaması için açıklanmadığına inanan insanlar Kılıçdaroğlu'nun aday olarak açıklanacağını öğrenince birçokları alternatif arayışına başladılar ve karşılarında Muharrem İnce'yi gördüler. Twitter anketleri tam olarak tabloyu yansıtmasa bile Muharrem İnce'ye yönelik bir temayülün başladığı görülüyor. Şayet İnce'ye ana akım medyada sık sık yer verilirse bu temayül artarak devam edebilir. CNN Türk'te sık sık İpek Özkal Sayan konuşmacı olarak çıkıyor. Daha az önce yayındaydı. Kendisinin Türkiye siyaseti ve CHP ile ilgili ilginç tespitleri ve eleştirileri bulunuyor. Muhtemelen İnce de aynı görüştedir.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Muharrem İnce'yi desteklemiyorum ama Muhalefet onu aday çıkarsaydı seçimde şansları olurdu. Sosyal Medyada ön plana çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Muharrem İnce'yi desteklemiyorum ama Muhalefet onu aday çıkarsaydı seçimde şansları olurdu. Sosyal Medyada ön plana çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla.

Muhalefet adaya aç resmen.

Kemal Kılıçdaorğlu dışında kim çıksa ona sarılacak sonuna kadar destekleyecek işte ama yok illaha ben olacam diyor :( Ve seçmenin moralini bozayım biraz daha AKP'nin değirmenine su taşıyayım modunda.

Bakın görün haftaya vekil pazarlıkları başlayacak 5'li masa gene karışacak. Bu sefer ufak partiler başka tavizler isteyecek. Vermezseniz iyi bizde Meral Hanım'ın yanına gideriz diye korkutacaktır gözünü. Ve masadan kalkmasınlar diye sus payı olarak verecekte verecek KK şimdi... Veya HDP masaya oturmak için fırsat bulmuş oldu veya bizde bakanlık istiyoruz Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı istiyoruz diye başlayacaklardır.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
bizde Meral Hanım'ın yanına gideriz diye korkutacaktır gözünü.
Onların böyle bir pazarlık yapma imkânları yok. Çünkü Meral Akşener, masadan ayrılınca oyları biraz düşse bile yeni seçim sisteminde %7'lik barajı geçebileceğini düşünmüş olabilir. Onların oy oranları çok çok düşük. Akşener masadan ayrılmadan önce de İP listelerini bu partilere açmamıştı. Zaten hepsi CHP listelerinden seçime girecekleri için Kılıçdaroğlu'ndan taraf oldular. Akşener'i masadan kaldıran bizzat kendileri oldukları için de ona yanaşamazlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Onların böyle bir pazarlık yapma imkânları yok. Çünkü Meral Akşener, masadan ayrılınca oyları biraz düşse bile yeni seçim sisteminde %7'lik barajı geçebileceğini düşünmüş olabilir. Onların oy oranları çok çok düşük. Akşener masadan ayrılmadan önce de İP listelerini bu partilere açmamıştı. Zaten hepsi CHP listelerinden seçime girecekleri için Kılıçdaroğlu'ndan taraf oldular. Akşener'i masadan kaldıran bizzat kendileri oldukları için de ona yanaşamazlar.

Masadan ayrılacaklarını bende düşünmüyorum. Ama siyaseten bunu kullanacaklardır.

Bu korku KK'ye yetti bence ne isterlerse verecektir. Düşünsene haftaya adayı açıklayacaz diye toplanıyorlar ve 1 parti daha masadan kalkıyor. Seçmende ki hayal kırıklığıını düşünsene !!!

Haftaya te 4 kişi gene aday açıkalyacaz diye toplanıyor ve 1 parti daha ayrılıyor. Böyle böyle gider...

Ayrıca masadan kalkanlar KK'yi suçlayıp Meral Akşener haklıydı KK zorladı zorla ben aday olacam dedi ve saygısızlık etti deyip Meral Akşener'e yanaşsa siyaseten KK'yi bitirebilirler. Halkın gözünde ne duruma düşer ?

Not: Son tahlilde ben ayrılacaklarını düşünmüyorum ama gele kulislere görede hepsi 20 ile 5-10 arası vekil alacağı konusunda anlaşmışlar. Üstüne bakanlıklar 1'e değil hepsi 2 şere çıkarır 1 Cumhurbaşkanı yardımcılığı alır flan. Ballı kaymak resmen. Yüzde 1 oyu yok ama yüzde 49 alsa alamıyacağı yetkiler alıyor adamlar.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Bu korku KK'ye yetti bence ne isterlerse verecektir.
Kılıçdaroğlu ve masadaki diğer 4 genel başkan, toplantı öncesinde Meral Akşener'i saf dışı bırakmaya yönelik bir ortak karar almış gibi görünüyor. Yani bunu göze almışlar. Şahsen Kılıçdaroğlu'nun adaylığına çok ihtimal vermiyordum, ABD'den bir talimat aldıysa belki o zaman aday olur diye düşünüyordum. Demek ki böyle bir talimat almış. Meral Akşener her ne kadar şaibeli bir isim olsa da milliyetçi kökenli olduğu için ABD'nin oyununu bozmaya çalışmış olabilir. Masadaki 5 Amerikancı genel başkan aralarında anlaşarak onu masadan kaldırdılar. Meral Akşener masadan kendisi kalkmadı, kaldırıldı. Şimdi Akşener'in yerine HDP'yi monte edecekler gibi görünüyor.

Hatırlayın, Kılıçdaroğlu YPG/PYD'ye terör örgütü diyemeyiz diyordu, mecliste YPG/PYD'ye yönelik askerî operasyon tezkeresinin uzatılması oylandığında HDP ile CHP red oyu verirken, İP kabul oyu vermişti.

YPG/PYD'yi ABD Kuzey Suriye'de kullanıyor. ABD'nin planı Kuzey Suriye'de kukla bir Kürdistan devleti kurmak. Kılıçdaroğlu'nun ifşa olan Esed'e mektubunda söylediği de şuydu: Siz Erdoğan ile anlaşmayın, Erdoğan zaten gidici. Biz iktidara geldiğimizde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Suriye'den çekeceğiz. Bu ise tamamen ABD'nin dış politikasına paralel bir açıklama. HDP de zaten aynı tarafta. Meclisteki oylamada İP'in operasyonlara evet demesi ise karşı tarafta olduğunu gösteriyor.

Son düzenleme: