Farklı os denemeleri için bilgisayar toplama

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar başlıkta bahsettiğim gibi topliyacağım bilgisayara sadece farklı işletim sistemleri kurucağım bunlar hackintosh,linux dağıtımları vb işletim sistemleri olacak ama hackintosh desteklemesi benim için önemli ekran kartına ihtiyaç duymayacağım çünkü oyun vb. işler için ayrı bir bilgisayarım var.Benim bu bilgisayar için 1300 tl bütçem var ama ne kadar ucuz olursa benim için o kadar iyi olacaktır. İçinde mönitor dahil ama fazla kaliteli olmasına gerek yok çünkü dediğim gibi bu bilgisayarı sadece işletim sistemleri için kullanıcağım.Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Edit:sistem intel işlemcili olacaktır.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
2. el bi macbook alsan. Hem Mac os x kurulu hemde windows ve linux dağıtımlarını kurabiliyorsun bildiğim kadarıyla. Daha iyi olmaz mı ?

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
ben VMware kullanıyorum 12 yaşındayım ben bile yaptım video falan izlemeden bi Şu an VMware de Mac Os X ,Ubuntu,Android kurulu Pardus da kurcam yakında gayet kolay bi işlem hata alırsan BIOS ayarından Virtualization Technology (ben de öyle yazıyodu sizi bilmem) Enabled yap He ayrıca bunda hiç bir risk yok Siz Alan belirliyorsunuz kullanabileceği RAM ve işlemci sayısını ses bazılarında alamıyorsunuz o kadae Tavsiyem Mahmood1 in Hazır kurulu Mac OS X Image ını almanız ses falan yüklü onda Ama Mac anca Torrentte var sitelerde çok zor bulursunuz Apple Amerika'nın onu koruyan resmi kurumlar var BBA mıydı neydi Indirmeye çalıştığım siteler Federal Agent falan diyodu Yasakladı diyodu tırstım biraz ama gayet iyi çalışıyo mac de parola ekranında parolayı boş bırakarak entera bas ve klavye ayarlarından Türkçe-PC QWERTY yap yoksa sıkıntı çekersin .. iyi günler ayrıca Linux kurduğunda terminal gibi bi ekranda giriş yapacaksın kullanıcı ismini yazdıktan sonra entera bastığında şifre ister bunu yazdığında yazmamış gibi gözükecek ama yazılacak ardından startx yazarak masaüstüne ulaşabilirsin Vay be bayaa yazdım :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ben VMware kullanıyorum 12 yaşındayım ben bile yaptım video falan izlemeden bi Şu an VMware de Mac Os X ,Ubuntu,Android kurulu Pardus da kurcam yakında gayet kolay bi işlem hata alırsan BIOS ayarından Virtualization Technology (ben de öyle yazıyodu sizi bilmem) Enabled yap He ayrıca bunda hiç bir risk yok Siz Alan belirliyorsunuz kullanabileceği RAM ve işlemci sayısını ses bazılarında alamıyorsunuz o kadae Tavsiyem Mahmood1 in Hazır kurulu Mac OS X Image ını almanız ses falan yüklü onda Ama Mac anca Torrentte var sitelerde çok zor bulursunuz Apple Amerika'nın onu koruyan resmi kurumlar var BBA mıydı neydi Indirmeye çalıştığım siteler Federal Agent falan diyodu Yasakladı diyodu tırstım biraz ama gayet iyi çalışıyo mac de parola ekranında parolayı boş bırakarak entera bas ve klavye ayarlarından Türkçe-PC QWERTY yap yoksa sıkıntı çekersin .. iyi günler ayrıca Linux kurduğunda terminal gibi bi ekranda giriş yapacaksın kullanıcı ismini yazdıktan sonra entera bastığında şifre ister bunu yazdığında yazmamış gibi gözükecek ama yazılacak ardından startx yazarak masaüstüne ulaşabilirsin Vay be bayaa yazdım :)
mac osx nasıl VMware da kurdun? mac osx 9.0 benimkini beğenmedi gerçi pc ölmek üzere...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Benim üniversite bitti şimdi evde mac os kuracam laptopa :) driverler gerçekten sıkıntı.

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merak etmeyin bende 1-1.5 sene boyunca virtualbox kullandım ancak artik bu isler icin ayri bir pc toplamak istiyorum o yuzden sizden yardim istemistim

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Merak etmeyin bende 1-1.5 sene boyunca virtualbox kullandım ancak artik bu isler icin ayri bir pc toplamak istiyorum o yuzden sizden yardim istemistim
mac os bilgisayarı güzel çalıştırır mı driverlerini bulsam ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
çok zahmetli mac osx sadece apple ürünlerine yakışır yasal olmasıda ancak öyle mümkün olur.

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Haklısın Ne şekilde kurarsan kur o Mac OS X performansını alamıyon ayrıca yasal değil Amerika'da bence davaya bile verir biri görse. Bu mac Hakkındaya tıkladığında mesela Bilinmiyor diyor Trackpad teki hareketleri yapamazsın Multi Touch değilse Zaten asıl keyf veren odur

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Haklısın Ne şekilde kurarsan kur o Mac OS X performansını alamıyon ayrıca yasal değil Amerika'da bence davaya bile verir biri görse. Bu mac Hakkındaya tıkladığında mesela Bilinmiyor diyor Trackpad teki hareketleri yapamazsın Multi Touch değilse Zaten asıl keyf veren odur
bu mac hakkında kısmını fakesmc ile düzeltilebiliyor diye biliyorum
http://www.technopat.net/2013/12/30/dual-boot-windows-8-1-ve-mavericks-10-9-1-rehberi/ bunu bir iki güne deniyorum.