Fan Önerisi

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Sıvı soğutma ve kule tipi sogutmalar hariç, diğer klasik tip sogutmalar neden sıcak havayı işlemcinin üstüne üflüyor? Mantısız değil mi?
Havayı ters üfleyen ya da fanını çevirme şansımız olan klasik tip rgb bir fan bilen var mı?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Havayı ,işlemciye üflemiyor Soğutucu alüminyum bloğa üflüyor. İşlemci ile bi alakası yok.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Havayı ,işlemciye üflemiyor Soğutucu alüminyum bloğa üflüyor. İşlemci ile bi alakası yok.
Yani onu demek istiyorum :) oraya değil de ters üfleyen niye yapmıyorlar? Mantıken kapasitorleri gereksiz bir şekilde ısıtmanın ne anlamı var. Bu arada intele geçiyorum siparişleri verdim :)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Yani onu demek istiyorum :) oraya değil de ters üfleyen niye yapmıyorlar? Mantıken kapasitorleri gereksiz bir şekilde ısıtmanın ne anlamı var. Bu arada intele geçiyorum siparişleri verdim :)
Soğutucunun konstrüksiyonu gereği yapacak bi şey yok. Ancak fanı ters çevirip, dediğin gibi ters üfleme şekli için,yani ,içerdeki sıcak havayı emme şeklinde çalıştırabilirsin. Fakat bu durumda emdiği havanın debisi, sadece kanatçıklar arasındaki cüzi bi debi olacağı için ,ısı transferini çok daha bozar.Yani ,daha iyi bi soğutma için mutlaka,dışardaki bol havayı,yüksek hava debisini alıp,alüminyum bloğa püskürtmesi lazım.

İntel ,üzmez. Tak kullan işlemcisi, serinde çalışacak zaten. Ne alıyorsun. :)

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Soğutucunun konstrüksiyonu gereği yapacak bi şey yok. Ancak fanı ters çevirip, dediğin gibi ters üfleme şekli için,yani ,içerdeki sıcak havayı emme şeklinde çalıştırabilirsin. Fakat bu durumda emdiği havanın debisi, sadece kanatçıklar arasındaki cüzi bi debi olacağı için ,ısı transferini çok daha bozar.Yani ,daha iyi bi soğutma için mutlaka,dışardaki bol havayı,yüksek hava debisini alıp,alüminyum bloğa püskürtmesi lazım.

İntel ,üzmez. Tak kullan işlemcisi, serinde çalışacak zaten. Ne alıyorsun. :)
10100F alıyorum şimdilik, Anakart olarak Z490 E sipariş ettim :)

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
aman hocam, öyle birşey denemeyin, anakartı işlemciyle beraber komple yakarsınız. bildiğiniz yangın çıkar.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Son düzenleme:

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680