kosasker
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 49
Ateizme saygı nasıl gösterilir? Tamam İslam'ı ya da diğer dinleri eleştirmesin diyorsunuz, peki.
Peki bir din mensubunun kendi inancıyla ilgili yazdığı gibi ateist de inancıyla ilgili yazınca, mesela ne yazsa dinlere hakaret etmemiş olur ve buna alışageldiğimiz tepkiler yerine saygı gösterilir.
Bunu hep merak ettim ben, zira - tamam ateistlerin yazdıklarının bir kısmında aşağılama ben de görüyorum ama- saygı gösterilen bir durum da görmedim.
Ateist bir tanıdığım var ve kendisine saygı duyuyorum. Çünkü çok saygılı ve düzgün bir insan. Çocukken herhangibir din eğitimi almamış, çevresinden de uzak büyümüş. Kimseyle sorunu yok, aklındaki sorulara cevap arıyor.
Sen nasıl bir saygı bekliyorsun ?
Edit: Pardon, biraz hızlıca okumuşum. Din konusunda eleştirilecek birşey yoktur. En azından İslam dininin kuralları bellidir, sabittir ve değişmez.
Başka bir dinden olan insan, alim olmadıkça müslüman bile olsa İslam hakkında hüküm veremez.
Herşey tartışılır, konuşulur, kuralların ardında duran gerçekler sorgulanabilir, cevap aranabilir fakat eleştiri, hor görme, aşağılama ve saygısızlık kabul etmez.
Ateistlerin İslam hakkında yazmasına gerek var mı bilmiyorum?