Facebook'ta İşgal Planı Yaptılar

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Avrupa'nın en minik ve zengin ülkelerinden Liechtenstein'ın başı, Facebook'taki 7 bin kişi ile dertte. Kimler Liechtenstein'ı işgal planı yaptı?

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından Facebook'ta enteresan bir olay yaşandı. Sitede, İngiliz öğrenci Lizzie Palmer'ın kurduğu bir grupta 7 bin kişi, Liechtenstein'ı işgal etmek üzere İnternet üzerinde bir araya geldi. Yalnızca eğlence amaçlı açılan bu grup, Avrupa'nın küçük ve zengin ülkesi Liechtenstein'a maalesef böyle yansımadı. Zira ülkenin gazeteleri Facebook'taki bu grubu kastederek, işgal planının korkunç olduğuyla ilgili manşetler attı.

liechtenstein1248874897.jpg

Liechtenstein'ın başkentinde bulunan Vaduz Kalesi

Palmer'ın yalnızca can sıkıntısından kurduğu "1 milyon kişi toplanıp Liechtenstein'ı işgal edelim" grubu, 35 bin kişilik ülkenin panik yaşamasına neden oldu. Yalnızca birkaç haftada 7 bin kişiyi geçen üye sayısıyla grupta, Liechtenstein için yeni bir bayrak bile tasarlandı. Ülkenin gazetelerinde geniş yer bulan bu konu, 160 kilometre karelik boyutu ve zengin vatandaşlarıyla, kolay bir hedef olduğu şeklinde yorumlandı.

Lizzie Palmer'ın kurduğu grup, bu kadarla da yetinmeyip, Liechtenstein'ın başkenti Vaduz'daki Kraliyet Sarayı'nın bir görüntüsünü photoshop kullanarak değiştirdi. Öyle ki, saraydaki ülke bayrağını silip, yerine Facebook bayrağı koyan üyeler, Palmer'ı geleceğin Liechtenstein kraliçesi olarak görüyor. Bu vahim yanlış anlama, kendisine ait bir ordusu bulunmayan ülkeyi, oldukça sıkıntıya sokmuş gözüküyor.

:: Lizzie Palmer'ın eğlence amaçlı açtığı grubun Liechtenstein'da farklı algılanmasını nasıl
yorumluyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Komedi olmuş vallahi. :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla komedi ama acıdım valla 1 milyon kişiye hemde böyle normal kişiye karşı 35 bin kişi hemde ordusu bile yok hiç bilmiyordum ordusu olmayan ülke.Meğer biz ne kadar ilerdeymişiz.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
şimdi Liechtenstein da yaşamak vardı..Yaz tatili bitene kadar yanii:)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
1 milyon fazla olmuş, 100 bin yeter de artar. :D

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
35 bin kişilik ülke mi, ben konu komşuyu toplayıp gitsem bir gecede kral olurum demek ki Liechtenstein'a :D
(Şimdi gözlerine uyku girmez Liechtenstein'da yaşayanlaarın) :D :D

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
olmayacak iş değil yani... Aklıma yattı benim :)