Facebook yine sorun olacak

Bu konuyu okuyanlar

TurKCodeX

Öğrenci
Katılım
30 Temmuz 2010
Mesajlar
52
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Popüler Facebook uygulamaları kişisel bilgilerinizi şirketlere dağıtabilir.
Birçok Facebook uygulaması kişisel bilgileri internet takip ve reklam şirketleriyle paylaşıyor. Üstelik bu Facebook’un koyduğu bir kural ve uygulamayı kullananlar uymak durumunda.
uygulama.jpg

Facebook’un kendi kurallarına göre 25 adet reklam ve data şirketi uygulamalar üzerinden kişisel bilgilere ve hatta kişilerin arkadaşlarına ulaşma imkanına sahip. FarmVille’in de aralarında bulunduğu 10 popüler uygulama sebebiyle milyonlarca kişinin bilgileri üçüncü parti şirketlerini eline geçebilir.
Bilgilerin bazı şirketlerle paylaşıldığı zaten bilinen bir gerçek. Ancak bu şirketlerin de bilgileri başka şirketlere ve internet ortamına sunduğu ortaya çıktı. Rapleaf adlı şirketin bu bilgilere ulaşarak kendi bilgi bankasına aktardığını belirten Wall Street Journal, bir kişi arama motoru oluşturan Rapleaf’in e-posta, yaş, isim, sosyal paylaşım ağlarındaki hesapları gibi birçok bilgiyi ulaşabilir hale getirdiğini ortaya çıkarttı.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Rapleaf, Facebook hesaplarının reklam şirketlerinin eline geçtiğini öğrenir öğrenmez bir araştırma başlattıklarını belirtti. Sorunu çözdüğünü belirten şirket geçen haftadan itibaren hiçbir reklam şirketiyle bilgi paylaşılmadığını açıkladı.
Bir Facebook yetkilisi ise yaptığı açıklamada ‘Kullanıcılarımızın bilgilerini saklamak için Rapleaf gibi şirketlere ciddi girişimlerde bulunuyoruz. Sistemimiz çok iyi hazırlanmış bir gizlilik anlaşmasına sahip. Kullanıcılarımızın bilgilerini korumak için çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.
Facebook Ekim ayı başında revize edilen gruplar, profil bilgilerini indirebilme ve üçüncü parti uygulamalara erişim gibi değişiklikler yapmıştı. Ancak anlaşılan halen kişisel bilgilerin gizliliği konusunda bazı problemler bulunuyor.


Kaynak : www.techno-labs.com
 

Son mesajlar

Üst