FaceBook Sohbetteki Arkadaşları Hangi Kritere Göre Sıralıyor?

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bahsettiğim kısım sağ alt köşede tıkladığımızda açılan alfabetik sırayla gelen yer değil.
Merak ettiğim sol tarafta bulunan "sohbetteki arkadaşların" yazan yerin altındaki küçük resimleri ile online olan arkadaşlarınızı gördüğünüz kısım... :D
Sadece merak ettiğim için soruyorum belki bilen vardır.Kimse bilmiyor ise kendi teorimizi üretmeye başlayalım... :P
fikri olan ?

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
yaklaşık 5-10 dk denedim...ilk başlarda dediğin gibiydi sanırım...sonra son online olarak sıralamadı mesela uzun süredir online olan biri boşta oldu ve ilk sıradaydı yeni online olanlar ikinci satırda ve 3. satırda çıktılar.. :D
Benim düşüncem daha sık sohbet ettiklerin online olduklarında başlarda yer alıyorlar gibi ... ama her zaman tutmuyor...son online olanda sanırım her zaman tutmuyor...Ama hep sık sohbet hem son online zamanlarını ortak olarak alırsan bu sıralamayı tutturabilir...onu test edicem şimdi de :D

ozkan370

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
valla sen dedin şimdi baktım online olanları kendi arasında boşta olanlarıda kendi arasında asc yani a dan z sıralıyor dikkat et

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
yok dediğin gibide değil :D boşta olanlarla ç.içi olanlarıda her zaman a-z sıralamıyor... :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben oranın çalışma sistemini düşünmeyi uzun zaman önce bıraktım :( çok saçma. Arkadaşım yanımda facebook sayfası ve oturum açık. ama bende kapalı görünüyor. Ya da face den çıkıyo bende hala online. o yüzden pek ilgilenmemek gerek, mark bunu yaparken yine sarhoştu sanırım :P

ozkan370

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
dikkatli bakın a-z türkçe karakterler de sonra geliyo çevrimiçi çevrim dışı farklı sıralanıyo isterseniz ispatlıyım caps atıyım

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
tamam dediğin sıralama doğru fakat sohbet penceresinde o şekilde...benim sorduğum sol tarafta resimlerin çıktığı yerde resimlerin sıralanışı :D :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence seni kim daha fazla takip ediyosa sayfana giriyosa ona göre sıralanıyor.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
konu hortlamış ama cevap da çıkmamış tam olarak. sohbet ettiğin, takip ettiğin kişiler kendi içinde alfabetik sırayla üst kısımda yer alıyor. daha sonra çok iletişim kurmadıkların da kendi içinde ayrı sıralanıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir hort da ben yapayım :)

Sıralama kriteri için, zaman önemli. Zaman ayarını bilmiyorum, ama sanırım 1-2 ay yada daha fazla gibi bir süre. Sıralamayı da buna göre yapıyor. Son 1-2 ay içerisinde en çok kimler ile interaktif paylaşımda bulundu isen (Mesaj, beğeni, etiket, öneri, davet, sayfasına bakma vs...) bunları listelemeye başlıyor. Bunu yaparken arkada çalışan algoritma, zaman dilimindeki periyotlara da bakıyor.

Atıyorum, bir hatun var listende, seviyorsun... 1 ay boyunca her gün sayfasına girip bakarsan, bir süre sonra üst sıralara yükseliyor. Buna interaktif uygulamaları da eklersen, direk bir numara. Bir numara hatta listeye girmesi için sadece mesajlaşma yetmiyor. Muhakkak ortak bişiler de olmalı.

Ve atıyorum, 1-2 ay sonra, hatunla muhabbeti kestiniz. Çünkü size abi çekti diyelim :)) Hali ile tüm interaktif bağ kopuyor. Ama yüksek ortalama halen onda. Çünkü size abi diyene kadar, tüm FB aktivitelerinizi, neredeyse o kullanıcıya göre organize etmişsiniz. Gönderisini beğenmişsiniz, beğenebileceği gönderiler yapmışsınız, mesajlar var, davetler, etiketler falan, off ortalam almış yürümüş. Aradan bir kaç ay geçiyor, ama halen yüksek ortalama ile listede bir numara... Siz interaktif bağlantıyı kopardıktan sonra, yavaş yavaş listede geri sıralara düşmeye başlıyor. Belirli bir süre sonra da, komple listeden çıkarıyor.

Üçündü denememde olayı kavradım. Ve evet, üçü de bana abi dedi!...

Deneyin, göreceksiniz ;)